Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116982 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

1reactie

Maaltijdbezorger gewond na aanrijding

Op de kruising van de Weg door de Rijpel en Groningenhof in de Rijpelberg vond vanavond kort voor half 7 een ongeval plaats tussen een maaltijdbezorger op de fiets en een personenauto. De automobilist is even gestopt om te kijken en is daarna doorgereden. De politie startte meteen een zoektocht naar hem, maar bestuurder kwam enkele minuten later weer terug naar de plaats van het ongeval. De aangereden jongeman wordt met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer op de Weg door de Rijpel staat vast.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande 6 foto’s.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
1reactie

Auto belandt in de sloot

Op de rotonde N279/Weg naar Bakel is vanmiddag rond 17.15 uur een automobiliste de macht over het stuur verloren. Zij belandde daar in Dierdonk met haar auto in een sloot. De bestuurster kwam hierbij vast te zitten.
De gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse. De vrouw is er met hulp van de brandweer uit geklommen. Zij wordt in de ambulance behandeld aan haar verwondingen.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

22reacties

Burgemeester: Mag ik op je rekenen?

Wat gebeurt er toch om ons heen? Ik vind het verschrikkelijk wat er gaande is, in Helmond maar ook op andere plekken in Nederland. Is dit hoe wij met elkaar om willen gaan?

Beste jongeren, het is niet stoer of leuk om onrust te zaaien in onze stad. Ben je er trots op dat inwoners en ondernemers bang zijn voor jullie? Dat winkels eerder sluiten uit angst om geplunderd te worden, kinderen en ouderen bang zijn om rellen mee te moeten maken? Ik kan mij niet voorstellen dat je daar trots op kunt zijn. Oproepen tot rellen horen zeker niet thuis in Helmond. En geweld tegen de politie is al helemaal onacceptabel. Lees verder »

64reacties

Ongeregeldheden in Helmond Noord

Rond 18 uur kwam er een groep van 10 á 20 man bijeen bij de Pauluskerk aan de Paulus Potterlaan in Helmond Noord. Daar sneuvelde een bushokje door stenen die waren gegooid. Ook werd er vuurwerk op straat gegooid. 
Daarna verdwenen zij en kwam er om 18.26 uur de alarmering van de politie dat zij zich op de nabijgelegen Jan van Goyenlaan bevonden.Lees verder »

38reacties

Demonstratie aangekondigd op De Braak

Om 19.47 uur ging er een alarmering van de politie uit voor een demonstratie op Sportpark De Braak. Via de social media werd een bericht gedeeld om daar om 21.00 uur op de parkeerplaats te gaan demonstreren tegen de avondklok.
Hetgeen we tot op dit moment weten is dat de politie daar nu met meerdere auto’s aanwezig is. Ook was er een kleine brand bij het gebouw van tennisvereniging HTV. De brandweer was snel ter plaatse en kon de beginnende brand snel blussen. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto.

In de reactie hieronder staan updates. 

1reactie

Dankzij corona 4 boeven + vuurwapen gepakt

Vannacht rond 03.30 uur hield de politie op de President Rooseveltlaan een auto met 4 mannen staande. In het voertuig werden inbrekerswerktuigen en een vuurwapen aangetroffen waarop het viertal werd gearresteerd.
De bestuurder kreeg een stopteken omdat het vanwege de Tijdelijke Wet Coronamaatregelen niet is toegestaan om met 4 personen (niet uit 1 gezin) in 1 auto te zitten. De inzittenden kwamen uit verschillende steden in Nederland en reageerden erg zenuwachtig op de controle.Lees verder »

3reacties

1000 Parkeerboetes scanauto ingetrokken

In juli werden er in Helmond ± 1000 parkeerboetes via een scanauto opgelegd. Het grootste deel daarvan bleek door een internetstoring onterecht en zijn daarom ambtshalve ingetrokken.
Dat en meer liet B&W weten op de in november door Alexandra Koolen van Helder Helmond gestelde raadsvragen over de parkeerboetes die ontvangen werden door de inzet van scanauto’s in Helmond. Daarmee wordt gecontroleerd of iemand daadwerkelijk geld in de parkeermeter deed en die methode zou niet altijd goed te werken. Hieronder de volledige vragen en antwoorden van B&W.Lees verder »

Man gewond door container in Helmond Oost

Bij een bedrijfsongeval vanochtend is een man gewond geraakt door een container die van een vrachtwagen kwam. Dat gebeurde rond half 11 op de Tasmanstraat in Helmond Oost.
Hoe het ongeval precies is gebeurd is niet bekend. De man is met de ambulance meegenomen naar het Elkerliek ziekenhuis voor controle. De politie schakelt de arbeidsinspectie in voor verder onderzoek.
Bijgaande foto’s werden gemaakt door Walter van Bussel.Lees verder »

6reacties

Peijs: burgerinitiatief = revolutie!

In 2017 opende herstelschool Nei Skoen haar deuren in Mierlo-Hout. Het was geen gemakkelijke weg geweest om daar te komen. De initiatiefnemers wilden een vrijplaats zijn waar niemand wordt lastiggevallen met etiketten en diagnoses, voor Helmonders die kampen met grote tegenslagen in het leven zoals verslaving, psychische problemen of schulden. Wat al snel duidelijk werd was dat iedereen vindt dat er voor deze mensen een goede en fijne plek moet zijn, maar niemand wil dat die plek bij hem in de straat is. Lees verder »

2reacties

Levend industrieel erfgoed (2 filmpjes)

Toen ik eind jaren zeventig terugkwam in Helmond, na mijn studie geschiedenis in Nijmegen, was het wat troosteloos hier: de naweeën van de teruggang van de plaatselijke industrie had alom zichtbare sporen én gaten gelaten. Wat industrieel erfgoed (al was dat begrip toen amper bekend)? Slopen die meuk, weg met die tekenen van ons ‘zwarte’ (excuus voor dit taalgebruik) verleden. En daarmee verdween toch ook een groot deel van ons verleden, fraai en minder fraai. Lees verder »

2reacties

Misdaad daalde, jeugdoverlast verdubbelde

De misdaad in Helmond is vorig jaar licht gedaald. Dat blijkt uit de hieronder staande tabel van de politie met daarin het aantal geregistreerde misdrijven per soort. Het criminaliteitsbeeld werd beïnvloed door de coronapandemie. Het meest in het oog springt de daling van het aantal inbraken en de toename van online misdrijven.
Ook kent 2020 een toename van het aantal meldingen van overlast. Doordat iedereen massaal meer thuis was, werd er meer overlast veroorzaakt maar ook ervaren. Jeugdoverlast reageerde het sterkst op de coronaperiode en zorgde voor een ruime verdubbeling ten opzicht van 2019. Zie de tweede tabel.Lees verder »

6reacties

Mennekes

Januari is een vervelende maand. De feestdagen zijn voorbij, de kilo’s zitten eraan en de portemonnee is leeg. Dan is het ook nog eens een koude, natte maand waarin niks te doen is. Leve het internet dat wat leven in de brouwerij brengt! Heerlijk dat we vanuit de warme huiskamer vertier kunnen zoeken zonder daar veel voor te doen. Tijdens één van die zoektochten ontdekte ik op Facebook de pagina “Je bent Helmonder als….. de Gezelligste Groep Van Helmond“. Er ging een wereld voor mij open, een Helmondse wereld wel te verstaan.Lees verder »

5reacties

260 Hardrijders op de Aarle-Rixtelseweg

Gisteren hield de politie tussen 6 uur ’s ochtends en 1 uur in de middag een radar snelheidscontrole op de Aarle-Rixtelseweg. Er werden in totaal 946 voertuigen gecontroleerd waarvan er 260 (dat is 27,5%) te hard bleken te rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/h terwijl daar 50 km/h is toegestaan.

12reacties

Snorfiets geschept door auto

Een autobestuurder zag vanmiddag rond 1 uur een snorfiets over het hoofd. Dat gebeurde toen hij het terrein van het tankstation aan de Nachtegaallaan in Helmond Noord op wilde rijden. Op de snorfiets zat een moeder en 2 kleine kinderen. De moeder en 1 kind zijn met de ambulance meegenomen voor controle in het Elkerliek ziekenhuis.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

59reacties

ABN AMRO vertrekt uit Helmond

Het ABN AMRO-kantoor op de Kasteel Traverse sluit per 5 maart. Steeds minder klanten bezoeken het kantoor omdat zij vaker hun bankzaken online regelen, aldus de bank. Ook groeit de populariteit van beeldbankieren en kunnen klanten hun medewerkers ook telefonisch bereiken. Daardoor is het voor klanten steeds minder noodzakelijk om een bankkantoor te bezoeken en werd de beslissing tot sluiting genomen.  Als een kantoorbezoek nodig of gewenst is dan kunnen klanten, zo luidt hun advies, terecht bij het kantoor op de Vestdijk in Eindhoven.

7reacties

Gewapende overval bij de Lidl

Enkele minuten voor 8 uur vanavond meldde de politie een overval op de Lidl aan de Geysendorfferstraat in Helmond Oost. Zij lieten weten dat die overval op de supermarkt werd gepleegd door een getinte man met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij maakte een kleine buit. Er zou niemand gewond zijn geraakt.
De dader vluchtte daarna te voet. Hij is ongeveer 35 jaar oud en 1,70 meter lang. Hij droeg een zwarte jas, zwarte muts en zwart mondkapje. Lees verder »

2reacties

Nei Skoen maakt kans op Appeltje van Oranje

Zal koningin Maxima in mei het jaarlijkse Appeltje van Oranje uitreiken aan een Helmondse organisatie? Het zou zo maar kunnen, want Nei Skoen aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout is voor de prijs genomineerd. Deze stichting beoogt nieuwe kansen en mogelijkheden te creëren voor mensen die kampen met tegenslagen in het leven. Dit alles onder de leuze “samen leren, samen ontwikkelen en samen herstellen”.Lees verder »

6reacties

Vd Bogaard: aanpakken verkeersveiligheid

Als men denkt aan veiligheid dan wordt vaak meteen de link gelegd met criminaliteit en in het bijzonder drugscriminaliteit. Vooral in de Binnenstad-Oost is dit een bekend probleem dat veel inzet vraagt van politie, justitie en gemeente. Dit vergt terecht veel aandacht en is een gevecht van lange adem. De verkeersveiligheid in de Heistraat en omgeving is echter een net zo groot en misschien nog wel zichtbaarder probleem voor de inwoners van Helmond.Lees verder »