Buiten is het 2 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.069 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Alleen het nieuwe Helmonds nieuws publiceren wij, voor het andere nieuws kijk je bij de krant

Zaterdag 31 augustus 2013:
Terecht: Vermist: 16-jarige Frank uit Stiphout

Donderdag 29 augustus 2013:
 Vrouw op scooter aangereden bij de Praxis (met foto)
• Gestolen olifant vervangen én kreeg er een broer bij (foto)
 Fons Jacobs morgenmiddag afwezig vanwege vakantie
 Vrouw gepakt voor woninginbraak in juni
 Hennepkwekerij aan Zuiddijk opgerold: 10 aanhoudingen

Woensdag 28 augustus 2013:
 Containerbrand op het industrieterrein (met foto’s)
Helmonder met 12 kilo cocaïne gepakt op Schiphol
Taxbus-vervoer voortaan door Alptax
De B&W-antwoorden op alle Xperience World-vragen: ’t Geld is nog niet rond!
 Nieuwe stoplichten op Oostende en Uiverlaan
 2 Mannen gepakt voor het uitgeven van vals geld

Dinsdag 27 augustus 2013:
 Slager Brandevoort nominatie Praktijkopleider van ’t Jaar
 Jola Mode in de Veestraat uitgebrand (foto’s tijdens en na de brand + filmpje)

Maandag 26 augustus 2013:
 Jack’s Casino komt in leegstaande ruimte onder de bieb
 2 Gewonden bij ongeval in het centrum (6 foto’s en het politiebericht)
Bewoner ernstig gewond door motorcrossen in de wijk
 Grote vechtpartij op woonwagenkamp aan de Bakelsedijk

Zaterdag 24 augustus 2013:
Dronken automobilist rijdt kanaal in (met 2 foto’s)

Vrijdag 23 augustus 2013:
 Vrachtwagen in lichterlaaie op Wolfsputter Baan (5 foto’s)
 Herstel van de natuur in vennen Stiphoutse bossen
Ongeval met letsel op de Helmondsingel (met foto)

Donderdag 22 augustus 2013:
Frans Stienen gekozen tot CDA-lijsttrekker
• Winkeliers komen gewoon met eigen Helmond City app
 Antwoorden B&W over voortbestaan kermis Brouwhuis
Bodemverontreiniging Rijpelberg: sanering 54 tuinen

Woensdag 21 augustus 2013:
Filmhuis-pand levert 550.000 euro op
Gevluchte dief 3 dagen later gepakt
 Man gooit de huisraad het huis uit
Man aangehouden voor zware mishandeling vriendin
2 Foto’s van de lange rij bij H&M die vanochtend opende

Dinsdag 20 augustus 2013:
Helmondse VVV-app is in zicht
 4 Weken werkzaamheden aan stadsverwarming Brouwhuis
 De olifant is weer thuis (met foto)
Helmondse informatieavond over de Ruit

Maandag 19 augustus 2013:
Geen onderzoek naar 10 jaar declaraties B&W maar 3 jaar
Voorlopig geen bootjes varen op het kanaal
Opening Sportpark Brandevoort komend weekend

Weekend 17 & 18 augustus 2013:
 Olifant in het kanaal (met 7 foto’s + updates)
 Zwaar ongeluk A50, Helmondse (17) lichtgewond (+ foto)

Vrijdag 16 augustus 2013:
100 Giftcards woensdag bij de H&M-opening
 Kogelgaten in auto, politie zoekt getuigen

Woensdag 14 augustus 2013

Kind van 11 vermist in Helmond-Noord
Arek, een kind van 11 jaar, is weggelopen van zijn school Kindcentrum Mozaïek op het Nieuwveld 61 bij het winkelcentrum De Bus in Helmond-Noord. Hoe laat hij precies wegliep is niet bekend (12.15 uur wordt gedacht). Om 13.00 uur werd de politie ingeschakeld.
Zijn signalement: blank, blond haar, 140 cm lang en tenger postuur. Hij draagt een zwart vest met verticale dunne grijze strepen met een capuchon, zwarte spijkerbroek en gymschoenen.
Zie je hem, bel dan 112. Zag je hem of heb je tips, bel dan 0800 – 0011.
Update om 14.55 uur:
Wijkagent Jeroen Loohuis laat weten dat het jongetje nog steeds vermist is. Diverse eenheden van de politie zijn naar hem aan het zoeken. Hij vraagt een ieder mee te zoeken.
Update om 15.29 uur: Arek is nog steeds niet gevonden.
Update om 16.54 uur:
Gevonden!!! zo laat een opgeluchte wijkagent Jeroen Loohuis zojuist weten. Arek is in goede gezondheid aangetroffen in Aarle-Rixtel. Hij wordt nu naar zijn ouders gebracht.

Man aangehouden voor poging straatroof van mobieltje
De politie hield woensdagmorgen op de Churchillaan buiten heterdaad een 43-jarige man uit Helmond aan. De man zonder vaste woon- en verblijfplaats wordt verdacht van poging straatroof.
Op 11 juli rond 21.10 uur zou hij op de Watermolenwal een 13-jarige jongen uit Helmond gedreigd hebben te stompen wanneer de minderjarige zijn mobiele telefoon niet aan hem zou afstaan. De man probeerde daarop de telefoon van de jongen af te pakken. De geschrokken jongen zette het vervolgens op een lopen en lukte het hem de man die hem achtervolgde, van zich af te schudden. Hierna deed de minderjarige aangifte bij de politie. Aan de hand van een signalement kwam de politie de dader op het spoor en kon hij worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Twitter Helmond

Dinsdag 13 augustus 2013

Helmonder (44) valt van steiger en overlijdt
Bij een bedrijfsongeval aan de Stavangerweg in Amsterdam West is vanmiddag rond één uur een 44-jarige man uit Helmond om het leven gekomen.
De man is tijdens zijn werkzaamheden van een steiger naar beneden gevallen. Door personeel van diverse hulpdiensten is onmiddellijk eerste hulp verleend. Ook is een traumahelikopter ingezet. Het slachtoffer is ter plaatse gereanimeerd.
Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden wordt momenteel onderzocht. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (voormalige Arbeidsinspectie) doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Condoleanceregister overlijden prins Friso in de Stadswinkel
Om uiting aan je medeleven te geven, is er de mogelijkheid een condoleanceregister te tekenen voor het overlijden van Prins Friso.
Dit register ligt vanaf vandaag 12.00 uur klaar in de Stadswinkel aan het Frans Joseph van Thielpark 1. Je kunt daar terecht op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en op maandag van 12.00 tot 19.00 uur. Je kunt ook gebruik maken van het digitale condoleanceregister op de site van Het koninklijk Huis.

wethouder Jan van den Heuvel tekende vanmiddag het condoleanceregister

Maandag 12 augustus 2013

Gemeente vroeg ten onrechte huur voor klaslokalen voor BSO
Het Helmondse gemeentebestuur mocht geen extra kosten in rekening brengen voor de verhuur van klaslokalen voor buitenschoolse opvang (BSO) bij de Stichting Katholiek Primair Onderwijs Helmond (SKPOH). Dat heeft de bestuursrechter van de rechtbank Oost-Brabant vandaag bepaald.
Voor de kinderopvang is een aantal klaslokalen van de Dierdonkschool (valt onder de SKPOH) verhuurd aan een kinderopvangorganisatie. Deze organisatie heeft voor de buitenschoolse opvang in de periode van september 2007 tot en met maart 2009 gebruik gemaakt van 1 lokaal van de Dierdonkschool. De gemeente heeft vorig jaar in verband met deze verhuur, met terugwerkende kracht extra kosten van ruim 7.400 euro bij de stichting in rekening gebracht.
In december 2012 verklaarde het gemeentebestuur het bezwaar van de stichting ongegrond. Vervolgens stapte de stichting naar de bestuursrechter.
Volgens de bestuursrechter heeft het gemeentebestuur niet aannemelijk gemaakt dat er extra kosten zijn gemaakt voor de verhuur van die lokalen voor de buitenschoolse opvang in die periode. Dit betekent dat de gemeente ten onrechte de extra kosten bij de stichting in rekening heeft gebracht.

Ook een man betrokken bij verwonden van een echtpaar
De politie heeft maandagmorgen rond 10.30 uur een 26-jarige man uit Helmond aangehouden op het politiebureau van Helmond.
De man wordt ervan verdacht dat hij betrokken was bij een mishandeling op zondagochtend 4 augustus.  De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Bij die mishandeling raakten een 45-jarige Helmonder en zijn 46-jarige vrouw gewond bij de woning van de slachtoffers. Beiden moesten zich aan hun verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis.
Zoals eerder bekend werd gemaakt, werden die zondagmiddag meteen al een 47-jarige vrouw en een 22-jarige vrouw uit Helmond aangehouden.

Zondag 11 augustus 2013

Dronken automobilist rijdt door na aanrijding
Een 58-jarige automobilist uit Helmond is zondagochtend rond 10.30 uur met zijn auto tegen lichtmast gebotst op de Kasteel Traverse. Na de botsing is hij doorgereden. Alerte getuigen waarschuwden de politie waardoor de agenten uitkeken naar de verdachte.
Hij werd 15 minuten later in een parkeervak op het Stationsplein aangetroffen en aangehouden. De man bleek met te veel drank op achter het stuur te zitten. Bij hem werd een promillage van bijna 1,70 gemeten (3,5 keer te veel). Hij moest zijn rijbewijs bij de politie achterlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Een hele slechte ‘grap’ vindt de politie
Vannacht omstreeks 02.00 uur stuurt een meisje van 17 jaar uit Helmond een WhatsApp bericht naar haar vriend, dat zij is verdwaald in de Bakelse Bossen en wordt achtervolgd door lampen. Zij zou zelf haar lamp gaan uitzetten omdat zij erg bang is.
De 18-jarige vriend zoekt een paar uur in de Bakelse Bossen maar vindt zijn vriendin niet. Daarna wordt de politie gebeld. Er volgt een zoekactie door diverse eenheden van de politie. Er is vrees voor een misdrijf.
Toen 1 van de eenheden ging informeren bij de ouders van het meisje, bleek zij gewoon in haar bed te liggen. Na eerst te ontkennen, biecht zij uiteindelijk op dat het om een uit de hand gelopen ‘grap’ ging. Door dit soort valse meldingen moeten andere echte meldingen wachten, zo laat de politie weten. Het doen van een valse melding is strafbaar.

Zaterdag 10 augustus 2013

Woningbrand in de Azalealaan, politie doet onderzoek
Vannacht kort voor half 4 is er brand ontstaan in een woning aan de Azalealaan. De brandweer schaalde meteen op naar een middelbrand en was met 2 tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatsen. Er was niemand thuis en de voordeur werd geforceerd. De brand die in de woonkamer woedde, was snel onder controle.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Wél liet de politie weten dat er verdachte omstandigheden waren en dat zij het pand gingen bewaken voor een nader onderzoek vandaag.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.De eerste 3 werden vannacht gemaakt. Op de vierde foto (die er om 12.27 uur bijgeplaatst is) zie je het politieonderzoek van vanochtend.
Update zondag: 
Na het sporenonderzoek zaterdag door de politie gaan zij ervan uit dat de brand in de woning is aangestoken, zo laat een woordvoerder weten.


Vrijdag 9 augustus 2013

Facebook-foto leidt tot aanhoudingen voor verboden wapenbezit
Twee nachtvissers van 30 en 34 uit Mierlo werden vrijdagmorgen rond 1.00 uur door de politie langs het kanaal aan de Rijpelbaan in Helmond aangehouden omdat ze in het bezit waren van verboden wapentuig.
Aanleiding was dat kort daarvoor een anonieme melding bij de politie binnen kwam over een persoon die op zijn Facebook-pagina zou staan met een geweer en een pistool. Met behulp van de doorgespeelde informatie startte de politie onmiddellijk met een onderzoek. Aan de hand van een van de foto’s waarop een achtergrond is te zien, slaagde de politie erin de twee nachtvissers te traceren en aan te houden. Bij hen werden een neppistool, een luchtbuks (gelijkend op een zwaar model geweer), bijbehorende munitie, een mes en een honkbalknuppel aangetroffen en in beslag genomen. Tegen de twee verdachten werd proces-verbaal opgemaakt en hierna heengezonden. De (nep)wapens zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Harrie Meulendijks kreeg de vrijwilligerspenning
Harrie Meulendijks kreeg vanmiddag uit handen van wethouder Jan van den Heuvel de vrijwilligerspenning. Die uitreiking vond plaats tijdens de afsluiting van de Kindervakantieweek in wijkhuis De Lier. Elk jaar heeft die kindervakantieweek een ander thema. Het thema van 2013 is 1001 Nacht, hetgeen zijn uitdossing op de foto hiernaast verklaart.
Harrie Meulendijks ontving deze onderscheiding van de gemeente Helmond voor zijn 25 jaar lange inzet voor de Kindervakantieweek Helmond-Oost. Sinds 1987 geeft hij leiding aan de Kindervakantieweek Helmond-Oost. Een jaar later maakte hij al deel uit van het bestuur. Eerst als lid, vervolgens 15 jaar als penningmeester en de afgelopen 5 jaar als voorzitter.
De heer H.A.M. (Harrie) Meulendijks kan gezien worden als het cement van de Kindervakantieweek Helmond-Oost, aldus de gemeente Helmond.
Onderstaande foto van de feitelijke overhandiging van de penning werd gemaakt door Johan Fietelaars, 1 van de vele vrijwilligers deze week daar in het oosten.

Kop-staartbotsing met 3 auto’s
Aan het begin van de middag was er een kop-staart botsing op de snelweg tussen Helmond en Eindhoven ter hoogte van Brandevoort (richting Eindhoven). Daarbij waren 3 auto’s betrokken. Er was enkel blikschade. Dat liet Ton Jacobs ons zojuist weten en hij maakte ook onderstaande foto.

Donderdag 8 augustus 2013

Corpus Justitia zijn oplichters, aldus de politie
Ook een misleidende brief van incassobureau Corpus Justitia (zie de afbeelding hiernaast) ontvangen? Bel ze niet, dat kost je veel geld. Dit zijn oplichters! Dat liet de politie aan het eind van de middag weten.
Bij de politie Helmond zijn vandaag meerdere meldingen binnengekomen van particulieren die een brief kregen van incassobureau Corpus Justitia. Dit bedrijf stelt dat de ontvanger binnen 5 dagen een rekening moet betalen, anders wordt er beslag gelegd op roerende zaken zoals een auto.
De onderneming (die al sinds 1968 beweert te bestaan, maar pas sinds april een website heeft, beweert dat het gaat om een openstaande rekening waar eerder al herinneringen over zijn verstuurd. Maar de betreffende ontvangers weten van niets.. Op de spookfactuur staat een adres, maar dit is van een kleine opslagruimte in Amsterdam. De onderneming is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Eindhoven.
Wanneer de ontvangers bellen naar het genoemde 0900-nummer, bellen zij voor 45 eurocent per minuut met een maximum van 22 euro. Wij adviseren de rekening niet te betalen en ook niet te bellen naar het telefoonnummer. Heeft u ook zo’n brief ontvangen, meldt dit aan www.fraudehelpdesk.nl. Die helpdesk is er voor al je vragen en meldingen over fraude.

Ontevreden bejaarde klant vernielt winkel en bedreigt personeel
De politie heeft donderdagmorgen rond 9.00 uur een 74-jarige Helmonder aangehouden op het Nieuwveld in Helmond-Noord.
De man was daar in winkelcentrum De Bus een winkel binnen gekomen omdat hij ontevreden was over een aankoop die hij eerder had gedaan. De man eiste zijn geld terug en bedreigde het aanwezige personeel met de dood. Ook gooide hij diverse goederen door de zaak en trok het beeldscherm van een computer van de balie. De gealarmeerde politie kon de man even later aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Woensdag 7 augustus 2013

Van boer tot bord onder 1 dak: Van Rooi Meat breidt fors uit
Van Rooi Meat gaat de in 2007 gebouwde slachterij aan de Roggedijk op het industrieterrein fors uitbreiden. Vanaf eind 2014 zal dan het hele proces bij deze vleesverwerker passen in het concept “Van boer tot bord onder 1 dak”.
Hun produsctieproces wordt uitgebreid met productie- en voorverpakkingslijnen, een inpakruimte en een vrieshuis met 10.000 ton opslagcapaciteit. De vloeroppervlakte wordt ruim 50.000 vierkante meter groter. Om het perceel zo optimaal mogelijk te benutten, is er een aangrenzend stuk grond gekocht voor de bouw van een parkeergarage met meer dan 400 parkeerplaatsen. Door deze uitbreiding van het bedrijf komen alle stappen in het proces van-boer-tot-bord (dat wil zeggen van slachten naar uitsnijden en uitbenen tot verpakken en invriezen) op 1 locatie. “Het vlees kan straks al binnen 24 uur na de slacht op de winkelvloer zijn” zegt directeur Marc van Rooi met het oog op de retail.
Van Rooi Group is al een aantal jaar de snelst groeiende in Nederland. Ook de export naar Rusland en China is de laatste tijd explosief gegroeid. Door onder meer diverse overnames hebben zij nu een marktaandeel in Nederland van 20%.
Behalve het slachthuis in Helmond, bestaat de Van Rooi Group uit een veehandel in Lieshout, productielocaties in Almere, Someren en Middelburg, een voorverpakker in Scherpenzeel en enkele vestigingen in het buitenland.
Opvallend is dat Vion (de grote concurrent van Van Rooi Meat) afgelopen vrijdag 2 augustus, bekend maakte hun slachterij met 130 medewerkers te sluiten, zie hieronder.

Maandag 5 augustus 2013

Herstructurering bedrijventerrein Induma Oost
Bedrijventerrein Induma Oost is een deel van bedrijventerrein Hoogeind. Het gebied wordt begrensd door de Lagedijk, Middendijk, Duizeldonksestraat en de Vlierdensedijk. Op dit bedrijventerrein doen zich qua inrichting verschillende problemen voor.
De 1e Tussendijk is bijvoorbeeld te krap ingericht waardoor een te laden vrachtwagen de straat blokkeert. En in zowel die straat als op de Binnendijk en de 2e Tussendijk is een te hoge parkeerdruk. Ook de slechte afvoer van het regenwater en een verouderde openbare ruimte maken onderdeel uit van de problemen. De functionaliteit en de representativiteit van het terrein staat hiermee onder druk.
Daarom is daar een impuls van de gemeente nodig. Inmiddels zijn de plannen daarvoor zo goed als klaar. De gemeente gaat straten anders inrichten. De riolering wordt aangepakt: het hemelwater zal voortaan terecht komen in een nieuw aan te leggen hemelwaterriool. Naast die ‘ondergrondse’ ingreep, worden ook de gas- en waterleiding vervangen. Dat vormt een mooi moment voor de eigenaren/ ondernemers daar om zelf verbeteringen of aanpassingen door te voeren (denk bijvoorbeeld ook aan glasvezel).
Update: Morgen (woensdag 7 augustus) is er een bijeenkomst van 17.00 tot 19.00 uur bij Van den Broek Logistics aan de Vossenbeemd 112. Tijdens deze bijeenkomst worden de aanwezigen bijgepraat over de meest actuele informatie en stand van zaken.

2 Vrouwen mishandelen en verwonden een echtpaar
Zondagmiddag zijn in hun woonplaats een 47-jarige vrouw en een 22-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij een mishandeling van een 45-jarige Helmonder en zijn 46-jarige vrouw zondagochtend vroeg.
De mishandeling zou plaats hebben gevonden bij de woning van de slachtoffers. Beiden moesten zich aan hun verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Zondag 4 augustus 2013

Stomdronken snorfietser na achtervolging aangehouden
De politie heeft zondagochtend omstreeks 02.00 uur een 39-jarige snorfietser (woonplaats onbekend) aangehouden.
Twee agenten, die op de fiets surveilleerden, zagen de man op de Kanaaldijk Noord-Oost rijden zonder licht. De agenten blokkeerden zijn doorgang en riepen dat hij moest afstappen. De bestuurder minderde geen vaart en reed in op een van de agenten. De agent raakte niet gewond. Al slingerend vervolgde de snorfietser zijn weg en reed bijna tegen een verkeerslicht. Inmiddels was de man ook op de verkeerde weghelft gaan rijden. Agenten met een dienstvoertuig wilden de man op de Veestraat laten stoppen. Toen de dienstauto de weg blokkeerde, reed hij er tegenaan en viel. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een blaastest wees uit dat de man meer dan zes keer teveel (1370 ugl) had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn snorfiets werd in beslag genomen.

Vrijdag 2 augustus 2013

2 Helmonders aangehouden voor auto-inbraken in Heeze
De politie heeft vrijdagochtend rond 4.15 uur op de Geldropseweg in Heeze twee mannen (22 en 19 jaar oud) uit Helmond aangehouden op verdenking van inbraken in twee auto’s.
Kort daarvoor kwam bij de politie een melding binnen dat een raam van een auto aan De Waarden in Heeze zou zijn ingeslagen. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat van nog een auto een raam was ingeslagen. Van beide auto’s was het navigatiesysteem weggenomen. Op de Geldropseweg kwamen agenten een auto tegen met daarin twee mannen. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de inbraken. In de auto werden onder meer inbrekerswerktuigen aangetroffen. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en is op zoek naar getuigen die vrijdagochtend iets hebben gezien dat verband kan houden met de inbraken. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Heeze op 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000.

Vion sluit in Helmond slachterij met 130 medewerkers
Vion Food Nederland gaat de varkensvleesactiviteiten verder concentreren. Daarvoor neemt de locatie in Boxtel de activiteiten van Vion in Helmond over. De locatie in Helmond aan de Graandijk op het industrieterrein wordt in oktober gesloten. Dat heeft grote gevolgen voor de werkgelegenheid van de 130 eigen medewerkers. In totaal werken er 300 medewerkers.
Het besluit om de slachterij in Helmond te sluiten vloeit voort uit de nieuwe koers van Vion Food Group die in april is bekendgemaakt. De aanpassing is onderdeel van de herstructurering in Nederland en Duitsland. Deze efficiencymaatregel is noodzakelijk voor resultaatherstel op de sterk concurrerende varkensvleesmarkt, zo laat het bedrijf weten.
Vion belooft zich maximaal in te zetten om de 130 vaste medewerkers van de vestiging in Helmond intern te herplaatsen. Dit is mede afhankelijk van het af te sluiten sociaal plan. De GOR van Vion Food Nederland is om advies gevraagd over het voorgenomen besluit.
VION N.V. is een internationaal opererend bedrijf dat in 2011 een omzet van 9,5 miljard euro realiseerde. Begin 2013 telt het bedrijf \o’n 21.000 medewerkers en heeft 1 agrarische aandeelhouder, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) met circa 18.000 leden. VION Food Nederland kent 2 business units: varkensvlees en rundvlees.

Looddief (49) op heterdaad betrapt 
De politie heeft donderdagavond rond 23.15 uur een 49-jarige man uit Helmond aangehouden bij een appartementencomplex op de Paterslaan (tegenover het kantoor van Woonpartners en de ING) voor poging tot diefstal van lood.
Even daarvoor kwam bij de politie een melding binnen dat daar iemand op het dak zou lopen. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij achter een afvoerkanaal een man op zijn knieën en in elkaar gedoken op het dak zitten. Hij kwam vervolgens van het dak af en liep het binnenterrein van het appartementencomplex op. Op de plek waar de man eerder werd gezien troffen agenten diverse stukken lood aan. Ze bleken te zijn losgesneden. Op het binnenterrein werd de man vervolgens aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Donderdag 1 augustus 2013

Wegwerkzaamheden Geldropseweg, Vossenbeemd en Prins Hendriklaan
Maandag 12 augustus beginnen ingrijpende wegwerkzaamheden aan de Geldropseweg, Vossenbeemd en Prins Hendriklaan. De Geldropseweg wordt gedurende 1 week afgesloten, de Vossenbeemd tot half oktober en de Prins Hendriklaan tot eind november.
Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus is de Geldropseweg afgesloten vanaf de rotonde bij de Heeklaan tot het viaduct over het Eindhovens Kanaal. De weg wordt opnieuw geasfalteerd omdat de bovenste asfaltlaag versleten is. Tijdens de werkzaamheden is de Geldropseweg in beide richtingen afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Ook de rotonde Geldropseweg / Brandevoortsedreef is volledig afgesloten. De fietspaden naast de Geldropseweg zijn tijdens de werkzaamheden niet afgesloten.
Voor de bewoners van de straten die grenzen aan de Geldropseweg komen er tijdelijke doorsteken bij de Houtsestraat/Korte Brugstraat, bij de Brand en bij de weg Brandevoort, zodat bestemmingsverkeer deze gebieden toch kan blijven bereiken. Kinderdagverblijf Villa Vrolijk is tijdens de werkzaamheden te bereiken via een omleidingsroute die over de Brand loopt.
Van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 18 oktober zijn er wegwerkzaamheden aan de Vossenbeemd op bedrijventerrein Hoogeind. Er wordt gewerkt aan de rotondes Vossenbeemd / Lage Dijk en Vossenbeemd / Varenschut. De kruispunten worden na elkaar aangepakt zodat het bedrijventerrein zo goed mogelijk bereikbaar blijft. Er wordt ook gewerkt aan de riolering onder en de fietspaden naast de Lage Dijk.
De werkzaamheden zijn als volgt opgedeeld:
De rotonde Vossenbeemd / Lage Dijk: tussen 12 augustus en 6 september. Dit geldt ook voor de fietspaden naast de Lage Dijk. In de eerste week van september wordt de riolering onder de Lage Dijk aangepakt.
De rotonde Vossenbeemd / Varenschut: van 9 september tot en met 18 oktober. Dit geldt ook voor het gedeelte van de Vossenbeemd tot en met het viaduct over de nieuwe Zuid-Willemsvaart.
Tijdens de werkzaamheden zijn de rotondes volledig afgesloten voor het verkeer. Alle bedrijven op industrieterrein Hoogeind blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Dit geldt ook voor de autoboulevard aan de Varenschut en Lage Dijk en de winkelboulevard aan de Engelseweg.
De Prins Hendriklaan en een gedeelte van de President Rooseveltlaan worden anders ingericht, om daarmee de verkeersveiligheid te verbeteren. Aan de noord- en oostkant van de weg komt een vrijliggend fietspad voor 2 richtingen.
De werkzaamheden worden verspreid over 2 fasen uitgevoerd, zodat de woningen aan de Prins Hendriklaan zo goed mogelijk bereikbaar blijven.
Prins Hendriklaan tussen Europaweg en Steenweg: 12 augustus – half september
President Rooseveltlaan tussen Steenweg en Mauritslaan: half september – eind november.
De Prins Hendriklaan is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Boerhaavelaan. Via die route is dan ook het Elkerliek ziekenhuis te bereiken. Dit wordt met gele omleidingsborden aangegeven.
De parallelweg aan de noordzijde van de Europaweg wordt vervangen door een fietsstraat. Dit wordt een straat met rood asfalt, waar ook auto’s mogen komen. Dit werk wordt uitgevoerd tussen 12 augustus en eind september.

Politie pakt verdachte van 35 bedrijfsinbraken op
Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie dinsdag 30 juli een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij een groot aantal bedrijfsinbraken in diverse gemeenten in de regio Eindhoven gepleegd zou hebben. Ook een 30-jarige mede-verdachte uit Geldrop werd dinsdag aangehouden.
De Eindhovenaar zou tussen februari 2012 en half juli 2013 in totaal 35 inbraken in vooral winkels en supermarkten hebben gepleegd. Dat gebeurde onder meer in Helmond. Maar ook in Geldrop, Nuenen, Mierlo, Valkenswaard, Waalre, Eindhoven, Veldhoven, Bergeijk, Best, Son en Uden. In vrijwel alle gevallen werd een ruit van de zaak ingeslagen waarna met name sigaretten werden buitgemaakt. Daarnaast wordt de man verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in februari 2010. Bij een bedrijf in Heeze werd toen een aantal klokken gestolen.
De man uit Geldrop werd aangehouden omdat hij sinds begin dit jaar de hoofdverdachte na de inbraken met een auto zou hebben vervoerd. Een team van vier rechercheurs heeft de zaken onderzocht en kwam de twee mannen op het spoor. Ze zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

5 reacties:

Die afsluiting van de Geldropseweg lijkt me heel handig gezien de afsluiting van de Heeklaan. Hoe komt verkeer van Mierlo naar Helmond? Dat wordt sluipverkeer over alle tijdelijke doorsteken. Lijkt me niet heel verstandig in de eerste schoolweek. Die rotonde is ligt er toch nog niet zo lang, waarom toen niet meteen opnieuw geasfalteerd?

mag ik hetzelfde doen bij hem?

Benidorm Bastards gekeken??

Laat ze de verkeersveiligheid daar maar eens gaan bekijken een grote puinhoop langs de weg van beide zijde…Je kan niet eens fatsoenlijk op je werk komen door de geparkeerde en wachtende vrachtwagens…Laat ze dat ook maar eens aanpakken..! grote chaos en puinhoop maken die oostblokchauffeurs ervan…..

Idd, daar rondom de gerstdijk is het een grote puinhoop. Zo tussen Raaymakers (RIP) en de Wit.