Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

3reacties

Schoorsteenbrandje in de Rijpelberg

Aan het eind van de middag was er een brandje in een schoorsteen van een woning op het Nemerlaerhof in de Rijpelberg.
Achterburen zagen een korte tijd vlammen uit de schoorsteen komen. De brandweer die om 17.43 uur werd gealarmeerd, was snel ter plaatse. Met een zogenaamde rammeneur hebben zij de schoorsteen gereinigd. Er was geen persoonlijke schade. Dat liet Renson Vinkenburg ons weten, hij maakte ook de onderstaande foto.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Politie pakte er 5+1 bij 2 alcoholcontroles

De politie hield gisteravond op Oostende en de Brandevoortsedreef een alcoholcontrole. In totaal moesten er 735 personen een blaastest afleggen, 5 van hen bleken teveel gedronken te hebben. Zij kregen een boete en een rijverbod. Het hoogst gemeten alcoholpromillage was 1,2.
Na de eerste blaastest weigerde 1 bestuurder alle medewerking en beledigde de politieagenten. Hij werd daarom voor verder onderzoek overgebracht naar het Eindhovense cellencomplex. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Tijdens de alcoholcontrole was er ook nog bijvangst: een man die nog 15 dagen celstraf open had staan. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

5reacties

Helmonds college gaat leven beteren

Zoals een ieder zou kunnen weten heeft de gemeenteraad in november de aanbevelingen van de “onderzoekscommissie declaraties” overgenomen. Die commissie werd ingesteld naar aanleiding van de bestuurscrises die ontstond naar aanleiding van de gedeclareerde taxiritten door de toenmalige wethouder Peter Tielemans.  En ook het college van burgemeester en wethouders heeft die aanbevelingen overgenomen en voert de aanbevelingen uit. Zoals beloofd zou zij binnen 3 maanden rapporteren hoe dat in de praktijk te brengen.
De inmiddels door het college uitgevoerde / afgehandelde adviezen zijn:

  • Vrijwillig terugstorten van alle ten onrechte ontvangen vergoedingen door de zittende collegeleden, zoals eerder al was bericht.
  • Abonnement Bouw Sociëteit Zuid Oost Brabant overzetten van persoonlijke titel naar gemeente Helmond. Ook deze actie heeft nog plaatsgevonden in 2013.
  • Alle reiskostenvergoeding van 2013 zijn bekend. De totale vergoedingen (uit de salarisadministratie én de financiële administratie) worden vanaf 2014 elk kwartaal op internet geplaatst.

Adviezen waarover het college afgelopen dinsdag besloot:Lees verder »

2reacties

Helmond Sport huurt Kenny Teijsse

Helmond Sport heeft de 21-jarige verdediger Kenny Teijsse aangetrokken. De speler wordt de laatste seizoenshelft gehuurd van FC Utrecht. “Kenny kan zowel linksback als linkshalf spelen”, vertelt Rein van Duijnhoven, technisch manager van Helmond Sport. “Daarnaast beschikt hij over duelkracht, is fysiek sterk en pikt ook nog doelpunten mee. We zijn blij dat hij hier het seizoen wil afmaken.”
“Helmond Sport was enthousiast over mij en heeft er vertrouwen in”, aldus Teijsse. “Ik ben op 2 ongunstige momenten, in de voorbereiding en winterstop geblesseerd geraakt, waardoor ik weinig bij FC Utrecht heb kunnen spelen. Ik ben blij dat ik nu deze kans krijg.”
Kenny Teijsse speelde slechts 1 keer in competitieverband voor FC Utrecht (tegen SC Cambuur). Tegen FC Differdange 03 uit Luxemburg, in de voorronde van de Europa League, speelde hij 90 minuten en leverde hij een assist.
De Jupiler League is geen vreemd terrein voor Teijsse. Vorig seizoen verhuurde FC Utrecht hem in de winterperiode aan FC Oss. Daar speelde hij 13 competitieduels, waarin hij 3 keer doel trof.
Teijsse heeft bij FC Utrecht nog een contract tot de zomer van 2015. Hierin is een optie opgenomen die hem mogelijk nog een jaar in Utrecht houdt.
Helmond Sport had vorig seizoen al gesprekken met FC Utrecht om de verdediger voor het seizoen 2013/2014 te huren. De club uit de Domstad wilde toen niet.
Vanaf maandag sluit Kenny Teijsse aan bij de selectie van Helmond Sport.

3reacties

Aanbesteding ism zorg- en welzijnspartijen

Vanaf 2015 zijn alle Nederlandse gemeenten, dus ook Helmond, verantwoordelijk voor bijna alle ondersteuning aan mensen die het niet alleen, of met hulp uit de omgeving, redden op het gebied van werk, inkomen, zorg, welzijn, opvoeding en jeugdzorg. De overheveling van deze taken van de Rijksoverheid naar gemeenten gaat gepaard met forse bezuinigingen. Veel gemeenten zullen de zorg daarom anders organiseren om die burgers te kunnen blijven helpen. De Peel 6.1-gemeenten (Helmond, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren) willen dit samen met de zorg- en welzijnspartijen doen door o.a. anders te gaan inkopen. Gisteren tekenden de 20 partijen die meepraten aan de ‘overlegtafel’ een basisovereenkomst waarin de samenwerking wordt geregeld.
Het traject van bestuurlijk aanbesteden richt zich vooralsnog op de nieuwe Wmo-taken: begeleiding en kortdurend verblijf. De Peelgemeenten gaan de nieuwe taken niet via een gewone aanbesteding inkopen, waarbij de gemeenten vooraf de eisen bepalen zonder overleg met aanbieders. “Daarvoor zijn de veranderingen te complex”, legt de Astense wethouder Jac Huijsmans namens de Peel 6.1 gemeenten uit. “Om met minder middelen de hulp beter te kunnen organiseren, moeten we op een andere manier gaan werken. En de kennis en ervaring die in het veld aanwezig is benutten. Daarom kiezen we voor een hele open en transparante manier van samenwerken. Dat noemen we bestuurlijk aanbesteden.”
Tijdens dit traject bespreekt het inkoopteam van de Peelgemeenten met de zorg- en welzijnspartners hoe de ondersteuning eruit moet zien. En hoe en tegen welke prijs die uitgevoerd mag worden. Het overleg vindt plaats aan de fysieke overlegtafel en een virtuele overlegtafel via internet. Aan de fysieke overlegtafel nemen partijen deel die het totale aanbod vertegenwoordigen. Grote en kleine aanbieders, met verschillende doelgroepen. Ook de Wmo-raden uit de Peelgemeenten schuiven aan. Zij tekenden gisteren de basisovereenkomst met de Peelgemeenten. Andere partijen kunnen meepraten via de virtuele overlegtafel op www.Peel6-1.nl. Geen enkele dienstverlener wordt uitgesloten zolang zij maar voldoen aan de minimumeisen en een basisovereenkomst tekenen op die site.
De nieuwe taken op gebied van begeleiding en kortdurend verblijf zijn nu nog landelijk geregeld in de AWBZ. Het gaat om begeleiding voor mensen die niet in een instelling verblijven, zoals dagbesteding voor mensen met een beperking, woonbegeleiding, thuisbegeleiding, en inloophuizen. De begeleiding is erop gericht dat mensen kunnen meedoen en zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Vanaf 1 januari 2015 is de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten er alleen voor mensen die echt niet langer thuis kunnen wonen, maar in een instelling moeten verblijven. 1 En ander is nog afhankelijk van de behandeling van het nieuwe wetsvoorstel voor de Wmo door de Eerste en Tweede Kamer.
Pressvisuals.com was er gisteren in Helmond bij en maakte de onderstaande foto bij de eerste fysieke overlegtafel.

6reacties

Buurman: Shitzooi

Het was ongeveer twee uur in de middag toen ik de pub binnen stapte. Ik herkende een stuk of zes Helmonders, waaronder mijn held de Vender, in de verder nog rustige kroeg. Het was nog vroeg maar ik had al zin in de Derby en in een biertje , dus ik ging goedgemutst aan de bar zitten. De muziek stond nogal hard, maar omdat het voornamelijk goede rock was, stoorde me dat niet. De dames achter de bar hadden wel last van de muziek, merkte ik. In de loop van de middag stroomde de kroeg langzaam vol met, voornamelijk, Helmond Sport supporters. De communicatie tussen het Engelstalig personeel, dat bijna geen Nederlands sprak en sommige Helmonders, ging niet altijd vlekkeloos. Hierbij was die harde muziek niet echt bevorderlijk. Er werden heel wat verkeerde biertjes getapt en er ontstonden de nodige misverstanden. Zo bestelde iemand vijf Guinness. Met een nonchalant gebaar gaf hij een briefje van 50 euro, zei: “Ik ga bij de rest zitten”, en knikte met zijn hoofd naar een bank waar zijn maten zaten. De barvrouw verstond “laat de rest maar zitten” en had na het brengen van het bier vrolijk de onbedoelde fooi in haar zak gestopt.Lees verder »

Inbreker 6 maanden later gepakt

De politie heeft vanmorgen om 8.15 uur een 47-jarige Helmonder in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Wethouder Ebbenlaan, gepleegd op 5 juli 2013. Uit de woning waren onder meer een camera en een laptop weggenomen.
De politie kwam de man op het spoor, mede dankzij het buurtonderzoek. Een aantal omwonenden gaf de politie een signalement door van een persoon die kort na de inbraak in de onmiddellijke omgeving van de bewuste woning was gezien. Aan de hand daarvan kreeg de politie een idee wie mogelijk de inbreker zou kunnen zijn. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

107reacties

Dodelijk slachtoffer Deurne is Helmonder

De man die vanmorgen rond 6.30 uur bij een aanrijding op de Helmondsingel (N270) in Deurne om het leven is gekomen, is een 19-jarige inwoner van Helmond.
Kort voor het ongeluk kreeg de politie een melding van een mogelijke inbraak bij een supermarkt aan de Sint Jozefstraat in Deurne, waarbij een personenauto betrokken zou zijn. Vermoedelijk dat voertuig zagen agenten rijden tussen Deurne en Helmond, waarop besloten werd om achter de auto aan te rijden.
Door nog onbekende oorzaak kwam de personenauto op de Helmondsingel in aanrijding met een tegemoetkomende vrachtwagen om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen. De man uit Helmond werd daarbij uit de auto geslingerd en is ter plekke overleden. Het onderzoek naar de dodelijke aanrijding wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche.

69reacties

Tweede D66-er Helmond trekt zich terug

“Met pijn in mijn hart heb ik vandaag besloten om me terug te trekken van de kieslijst van D66 Helmond. Als teamspeler moet je blindelings kunnen vertrouwen op je aanvoerder, in het vertrouwen dat deze aanvoerder het beste voorheeft met dat team: met de afgelopen 4 jaren als ervaring in beschouwing nemend, moet ik tot de conclusie komen dat elk vertrouwen in onze aanvoerder, Noureddine Zarroy, bij mij volledig en totaal ontbreekt” zo laat Martijn van Stratum vandaag weten.
Martijn van Stratum was de nummer 7 van de D66-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. In september 2013 stopte hij als burgerraadslid voor deze partij. De belangrijkste reden was dat die functie niet goed te combineren was met zijn nieuwe werk waarvoor hij vele maanden per jaar in het buitenland moet vertoeven. Maar de ontwikkelingen in de Helmondse politiek speelde ook mee. Die had hij ‘af en toe met plaatsvervangende schaamte’  beleefd.
Na het terugtrekken van raadslid Maarten Janssen is Martijn de tweede die niet meer op de kandidatenlijst van D66 wil staan. Ook huidig wethouder Jan van den Heuvel (62) liet deze maand weten toch maar niet meer voor D66 in het volgende college te willen vanwege de gang van zaken bij zijn partij.
In een uitgebreide verklaring van Martijn van Stratum (33), die wij de moeite vinden hier integraal te plaatsen, schrijft hij verder:Lees verder »

8reacties

‘Buitengewoon Brandevoort’ is slimmer?

‘Buitengewoon Brandevoort’ is de nieuwe slogan die gisteren bekend werd gemaakt door wethouder Frans Stienen en 23 kinderen.
Of daarmee definitief afgerekend is met de slogan ‘Slimme mensen wonen in Brandevoort’ is niet helemaal duidelijk. Die slogan, die sinds eind 2011 in deze nieuwbouwwijk werd gespot, kon niet op ieders waardering rekenen. Het lijkt er nu op dat ‘het slimme’ voortaan iets anders wordt geformuleerd: ‘Slim wonen doe je in Brandevoort’. Dat valt onder meer te lezen op de ‘nieuwe belevenisplattegrond met de unieke highlights van de wijk’ (zoals het persbericht dat beschreef) die 100.000 huishoudens deze week thuis krijgen.

Celstraffen tot 4 jaar voor 5 Helmonders

2 Mannen van 39 jaar uit Helmond en Rotterdam zijn vandaag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Ze handelden in cocaïne en xtc-pillen. De partner van de Rotterdammer krijgt een taakstraf van 180 uur en 6 maanden voorwaardelijke celstraf voor het medeplegen van witwassen van ruim 400.000 euro.
4 Andere Helmonders (22, 23, 36 en 49 jaar) krijgen voor hun aandeel in de drugshandel gevangenisstraffen uiteenlopend van 5 maanden tot 30 maanden. Een 36-jarige Rotterdammer krijgt 72 dagen celstraf, waarvan 30 voorwaardelijk.
De 2 hoofdverdachten leverden in januari en februari 2012 harddrugs (cocaïne en xtc-pillen) aan een informant van de politie. Daarbij kregen zij hulp van de andere mannen. Dit gebeurde in Rotterdam. In de woning van de Rotterdamse hoofdverdachte werd later een grote hoeveelheid cocaïne en een bedrag van ruim 400.000 euro aangetroffen.

52reacties

Dochter slaat moeders keuken kort & klein

Vanmiddag hield de politie op heterdaad een vrouw aan voor het vernielen van de gehele huisraad en het keukenblok bij haar moeder. Deze 25-jarige dochter woont niet bij haar moeder.
“Zo kun je ook een deur “open” maken. Het zal je kind maar wezen” zo liet wijkagent Johan Meeuwsen (in woorden en foto’s) weten. De verdachte vond de vernielde huisraad en keuken overigens heel normaal.

Levensgevaarlijk rijgedrag na gebruik GHB

Een 27-jarige inwoner van Helmond werd zondagavond aangehouden op de Rivierensingel omdat hij waarschijnlijk onder invloed van drugs een auto bestuurde. Hij bracht daardoor meerdere keren medeweggebruikers in gevaar.
Agenten zagen dat de man met zeer lage snelheid de Rivierensingel opreed, maar dat hij daarbij op de verkeerde weghelft terecht kwam. Hij reed enkele malen recht op tegemoetkomende auto’s af, waarvan de bestuurders alleen door snel uit te wijken een ongeval konden voorkomen.
Vervolgens stak hij ter hoogte van de Deurneseweg zonder op of om te kijken de kruising over. De Helmonder slingerde over de weg en reageerde totaal niet op een stopteken dat de politie hem gaf. Zelfs na het gebruik van zwaailicht en sirene door de politiemensen weigerde de man te stoppen. De bestuurder reed zich echter vast, waarna agenten hem uit de auto konden trekken om verder gevaar ter voorkomen.
Hij bleek zeer versuft te zijn en toen de man was overgebracht naar het politiebureau zakte hij in elkaar en ging hij steeds moeilijker ademen. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. De Helmonder bleek zeer waarschijnlijk GHB te hebben gebruikt. Van de man werd bloed afgenomen en naar het NFI gestuurd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

1reactie

Personeel Bowie Recycling voor dichte deur

Werknemers bij de Bowie-vestigingen in de Churchilllaan en op de Gerstdijk stonden vanochtend voor gesloten deuren. Vakbondsbestuurder Henri Janssen van FNV Transport & Logistiek (regio Zuid Oost) weet niet precies wat er aan de hand is bij afvalverwerker Bowie Recycling. Hij heeft gehoord dat de eigenaar van het bedrijf van plan is om morgen het faillissement aan te vragen.
Het hoofdkantoor van Bowie Recycling staat in het Brabantse dorp Landhorst en heeft depots in heel Nederland (zoals in Helmond, Roermond, Venlo, Hoogeveen en Emmen). Het bedrijf was juist bezig met een reorganisatie om weer gezond te worden. Voor 76 van de circa 200 werknemers werd in december ontslag aangevraagd. Vakbondsbestuurder Janssen zegt dat er sindsdien stug is onderhandeld over een sociaal plan.
Het gaat al langere tijd niet goed bij dat familiebedrijf. Henri Janssen bevestigt de berichten. “Alle locaties van Bowie zitten op slot. Werknemers hebben dat bij mij gemeld. Ik kan echter weinig voor ze doen want niemand is bereikbaar. De werknemers hebben deze maand nog geen loon ontvangen. Ik had voor 31 januari weer een afspraak voor een gesprek bij het bedrijf” laat de vakbondsman weten.
Bij Bowie is niemand bereikbaar voor commentaar. Het is ons niet bekend hoeveel mensen er in de Helmondse Bowie-vestigingen werken.

13reacties

Janssen: Helmonders bedankt!

Column Maarten Janssen Raadslid D66 (lid fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen) HelmondZo’n kleine 1900 inwoners van onze stad hebben in maart 2010 een hokje rood gekleurd op de kieslijst bij D66. Hierbij hebben ruim 1200 Helmonders hun stem uitgebracht op Jan van den Heuvel, onze huidige D66 wethouder. Ze hebben daarmede aangegeven te kiezen voor een beleid waarin de stem van D66 door zou gaan klinken in de stad.
Dankzij de samenwerking met de lokale partijen SDOH en Helmondse Belangen vormt D66 sedert maart 2010 de grootste fractie in de Raad en heeft ze een belangrijke stem in het College van B&W.Lees verder »

1reactie

Helmond droogste van Nederland in 2013

In 2013 viel er in Helmond ‘slechts’ 657,3 millimeter neerslag. Daarmee was Helmond de droogste plaats van het land.
In Nederland viel er vorig jaar gemiddeld 741 millimeter neerslag, ruim onder het langjarig gemiddelde van 847 mm. Goedereede (provincie Zuid-Holland) was vorig jaar het natst met 1035 mm. Dat blijkt uit de gegevens die de KNMI beschikbaar stelde.
Bezien vanaf 1951 was in Helmond het jaar 1998 (met 1071 mm) het natste jaar en 1959 het droogste jaar (met 460 mm). Helmonds natste dag in de afgelopen 62 jaar was zondag 19 juni 1966. Die dag viel er 60,7 mm neerslag.

2reacties

Wiens fiets stalen 3 jongens (14/16/16)?

Gisterenavond rond 19.45 uur hield de politie 3 minderjarige fietsendieven aan op Suurhofstraat in Mierlo-Hout. Zij hadden een elektrische fiets weggehaald uit de omgeving van het station Mierlo-Hout.
De 3 jongens zijn 14, 16 en 16 jaar en wonen in Helmond. Omdat de politie niet weet wie de eigenaar van de fiets is en afhankelijk is een aangifte, deze oproep.Mogelijk is de fiets al eerder is weggehaald op een andere plaats dan station Mierlo-Hout.
De fiets van het merk KOGA is van het type E-Special en grijs/crème gekleurd. De fiets is voorzien van een zadeldek van bont, fietstassen en links op het stuur zit een spiegel.
Is de fiets van jou of weet je meer, bel de politie dan op 0900 – 8844.

85reacties

Viertal gezocht ivm zware mishandelingen

– PRIMEUR –
Een viertal jongeren wordt verdacht van zware mishandelingen zowel vanmiddag als gisteravond.
Zojuist gebeurde dat om 16.15 uur op de Hoofdstraat in Mierlo-Hout. Gisteravond werd een ander persoon zwaar mishandeld door (naar het zich laat aanzien) dezelfde jongeren, toen op de Houtsestraat (ook in Mierlo-Hout).
De politie zoekt hen daarom met spoed. Deze daders, vermoedelijk licht getinte jongeren vanaf 15 jaar, rijden in een klein model blauwe personenauto. Mogelijk rijdt die auto nog rond in de omgeving van Mierlo-Hout.
Alle info is welkom, zo laat wijkagent Henri van Vonderen zojuist weten. Zie je ze rondrijden, bel dan meteen 112. Heb je later meer informatie, bel dan de politie op 0900 – 8844 of anoniem op 0800 – 7000.

Zoals gebruikelijk staan de updates in de reacties hieronder.

1reactie

Prins Briek XLI van de Keiebijters is bekend

Zojuist werd op het Kasteelplein bekend gemaakt dat Robin Rijf de nieuwe prinscarnaval van de Keiebijters is. Onder het toeziend oog van onder meer wethouder Jan van den Heuvel werd hij geïnstalleerd als Prins Briek XLI en volgt Patrick Grijpstra (Prins Briek XL) op als Prins der Keiebijters.
Robin heeft in het dagelijks leven een praktijk voor fysiotherapie en training in Laarbeek en is hoofdtrainer van Stiphout Vooruit E4. Hij is 38 jaar, woont in Helmond en werd geboren in Eindhoven.

23reacties

13 Belangrijkste wegwerkzaamheden ’14

Vandaag gaf de gemeente een overzicht van de belangrijkste wegwerkzaamheden die dit jaar in Helmond op stapel staan.
Deze werkzaamheden zijn nodig om verouderd wegdek te vervangen, situaties veiliger te maken en/of de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Deze wegwerkzaamheden worden op elkaar afgestemd en bij het inplannen ervan wordt onder meer rekening gehouden met evenementen (zoals Carnaval, kermis en de Sinterklaasintocht) en de bereikbaarheid van winkels en bedrijven, zo verzekert de gemeente.

  1. Venuslaan (vernieuwen wegdek) in maart – juli (4 weken)
  2. Wolfsputterbaan t.h.v. Bloemvelderbrug (onderhoud van die brug) in september (5 nachtafsluitingen)
  3. Ruusbroeclaan (vernieuwen wegdek en riolering), de periode nog nader te bepalen
  4. Bakelsedijk tussen Tolpost en Burg. van Houtlaan (volledig herinrichting) in augustus – eind 2014
  5. Molenstraat tussen Zuidende en Burg. van Houtlaan (vernieuwen wegdek) in mei – juni
  6. a. Pres. Rooseveltlaan t.h.v. het ziekenhuis (rooien bomen) in maart (1 werkweek)
    b. Pres. Rooseveltlaan t.h.v. het ziekenhuis (vernieuwing riolering, wegdek en fietspaden, kwaliteitsimpuls bomen) in augustus – najaar
  7. Stiphoutse Dreef (aanleg nieuwe weg tussen Gerwenseweg en Schootense Dreef) in de zomer – eind 2014 / begin 2015
  8. Korte Brugstraat (vernieuwen wegdek en fietspaden) in juli of augustus (4 weken)
  9. Houtsdonk / Houtse Parallelweg (vernieuwen riolering) in januari – eind april
  10. a. Kasteelherenlaan van Mierloseweg – Arbergstraat (aanleg nieuwe weg, rotonde op kruising Cortenbachstraat) in januari – mei
    b. Kasteelherenlaan (bouw spoortunnel) in de zomer 2014 – eind 2015
  11. Cortenbachstraat (vervangen riolering, aanpassen wegdek, aanleg parkeervakken, sloop spoorwegovergang) in het weekend 5 – 6 april voorjaar
  12. Troelstrastraat (vernieuwen wegdek) in februari – maart (1 werkweek)
  13. Europaweg (vernieuwen wegdek, aanleg ecopassage Goorloop, nieuw kruispunt Automotive Campus) in april – begin december

Op de webpagina Wegwerkzaamheden van de gemeente wordt dit overzicht steeds geactualiseerd.