Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

45reacties

Minder muntautomaten op parkeerplaatsen

Vanaf volgende week vervalt in Helmond op een aantal parkeerplaatsen de mogelijkheid om het parkeren met muntgeld te betalen. Dat betreft de Kasteel Traverse, het Kasteelplein, de Steenweg, Irenelaan, Beelstraat Noord, en Beelstraat Zuid. Daar kan dan alleen nog worden betaald met de pas van GePast Parkeren (inmiddels met ruim 16.000 abonnementhouders), met de PIN pas of via een parkeerapp op de mobiele telefoon.
In de tweede helft van 2017 zal er bij meer automaten niet meer met muntgeld betaald kunnen worden. In de toekomst kan men op straat in onze stad zelfs nog maar op een paar plaatsen met muntgeld betalen. In alle gemeentelijke parkeergarages kan voorlopig nog wel met (munt)geld worden betaald.

In de reacties staat een update.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
2reacties

Fietsster gewond na aanrijding met scooter

Kort na 12 uur vanmiddag raakte een fietsster gewond na een aanrijding met een scooter met daarop 2 jongens. Dat gebeurde in De Waart in de woonbuurt achter de City-sporthal.
Het slachtoffer is per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het ongeluk is ontstaan en wiens schuld het dus was, is ons onbekend.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

11reacties

Chahim: Meedoen aan verkiezingen in 2018!

Vanaf vandaag geeft Mohammed Chahim van de PvdA weer elke 6 weken zijn bespiegelingen over Helmond. Voor wie het vergat: toen we in 2007 begonnen met de columns van Onze Helmondse politici was hij 1 van de 4 starters. Mohammed, hopelijk bevalt het schrijven weer net zo goed als destijds.

Een paar dagen geleden belde een journalist van het Eindhovens Dagblad (ED) mij over de mogelijke deelname van de PVV aan de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in Helmond. Wat vond ik ervan? Nou ja, om eerlijk te zijn haalde ik mijn schouders ervoor op. Mijn visie op de maatschappij ligt mijlenver verwijderd van die van de PVV, maar als echte democraat juich ik het toe als meerdere partijen meedoen aan de verkiezingen, dan valt er daadwerkelijk iets te kiezen.Lees verder »

12reacties

De Vlisco vecht voor zijn leven

“Textielicoon Vlisco gold met zijn agressieve groeistrategie als positieve uitzondering in tijden van crisis. Totdat ebola de kwetsbaarheid van het bedrijf uit Helmond blootlegde. Nu vecht Vlisco voor zijn laatste kans.” Dat schreef de NRC vrijdag in een uitgebreid artikel naar aanleiding van gesprekken met betrokkenen, gerechtelijke documenten en jaarverslagen.
Hoe kon het zo misgaan bij dit bedrijf uit 1846 tussen het spoor en het kasteel? De plek waar zij kleurrijke stoffen produceren die vooral in West-Afrika worden verkocht.Lees verder »

7reacties

Man aangehouden na inzet onderhandelaar

De politie heeft zojuist een verwarde man aangehouden. Die kwam na inzet van een onderhandelaar uit een woning. Vanwege deze aanhouding was er veel politie te zien in de Wolfstraat in de Binnenstad.
De man zou bedreigingen hebben geuit. De achtergronden worden verder uitgezocht op het politiebureau, zo liet de politie weten. De nu nog aanwezige politieagenten vertrekken zo meteen.

In de reacties hieronder plaatsten we updates.

7reacties

2 Jongens van 5 jaar vermist in de Rijpelberg

Vanaf het Nemerlaerhof in de Rijpelberg worden 2 jongens van 5 jaar vermist. Dat meldde Burgernet zojuist.
Het ene jongetje heeft blond haar en is gekleed in een grijze joggingbroek en trui. De ander heeft bruin haar en draagt een spijkerbroek en een zwart shirt met opdruk.
Heb je info over die 2, bel dan de politie op 112.

In de reacties staat een update.

10reacties

Dementerende Turkse vrouw (83) vermist

Sinds vanochtend 9 uur wordt een dementerende vrouw van 83 jaar vermist vanaf de Zuid Koninginnewal in het centrum. Dat meldde wijkagent Henny Gehem enkele minuten geleden.
De vrouw (mogelijk met bril) is klein van postuur. Zij draagt een grijze hoofddoek en een lange grijze jas
Weet je meer, bel dan de politie op 0900 – 8844.

In de reacties staat een update.

Vluchtende drankrijder vergat zijn paspoort

Een 40-jarige man sloeg op de vlucht bij een alcoholcontrole in Helmond. Door de motorrijders van de politie werd meteen de achtervolging ingezet en zij wisten de auto uiteindelijk in bossages tot stilstand te brengen. De man werd gevorderd mee te werken aan een ademanalyse, maar rende weg. In de auto die hij achterliet, bleek hij zijn paspoort achter gelaten te hebben. Dat meldde de politie vannacht.
Zijn vluchtgedrag wordt door de politie gezien als weigering en daarmee invordering rijbewijs en de hoogste boete. De auto van deze drankrijder werd in bewaring genomen. Die krijgt hij pas terug na inleveren van zijn rijbewijs.
Bij de betreffende alcoholcontrole in Helmond en in Geldrop werden in totaal 7 alcomobilisten betrapt met te veel alcohol, De hoogst geblazen waarde was 665 ug/l (3 keer wat wettelijk is toegestaan). 6 bestuurders kregen een proces-verbaal en van 3 werd het rijbewijs ingevorderd.

4reacties

Politie deelt circa 26 bekeuringen uit

Bij 2 verkeerscontroles in het kader van de verkeersveiligheid deelde de politie vandaag circa 26 bekeuringen uit. In de ochtend was er een controle vanaf de parkeerplaats aan de Rembrandtlaan in Helmond Noord, ’s middags vanaf de parkeerplaats van Sportpark De Rijpel.
De bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de gordel, het niet op juiste manier vervoeren van een kind (geen kinderzitje en dergelijke) en voor het niet in het bezit hebben van het vereiste rijbewijs (in combinatie met de aanhangwagen). De controles werden samen met de motorpolitie en politie-studenten uitgevoerd.

6reacties

Helmonder opgepakt voor mensensmokkel

De Koninklijke Marechaussee heeft vandaag in Helmond een 53-jarige man aangehouden in een onderzoek naar mensensmokkel.
Bij de doorzoeking van de woning van de man ontdekten de rechercheurs ook nog eens 18 verhuisdozen met henneptoppen. Het gaat bij elkaar om meer dan 200 kilo drugs met een straatwaarde van 650.000 euro.
Het onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket begon vorig jaar na de onderschepping van een smokkeltransport van acht Albanezen. Zij werden aangetroffen op een parkeerplaats langs de A12 in de trailer van een vrachtwagen. De vluchtelingen verklaarden dat zij opgesloten in de vrachtwagen tegen betaling de oversteek naar Engeland zouden maken.
De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle.

39reacties

‘PVV doet volgend jaar mee in Helmond’

“Natuurlijk doet de PVV mee! We zouden wel gek zijn als we daar niet meedoen.” Dat antwoordde een hooggeplaatste PVV-er resoluut op de vraag of zijn partij volgend jaar meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond.
Soms val je als journalist met de neus in de boter. Tijdens een langdurende receptie viel het woordje Helmond bij een groepje waar hij naast stond. Dan spits je de oren en hoor je nog eens wat.Lees verder »

11reacties

Vrouw rijdt expres tegen woning in Noord

Vanavond kort na 10 uur reed een auto tegen een woning in de Fazantstraat in Helmond Noord. Een vrouw reed met opzet tegen de woning van haar vriend, aldus getuigen. Daarbij raakte ze onderweg een geparkeerde auto die over de gehele zijkant beschadigd raakte. De vrouw is vervolgens gevlucht, de politie is naar haar op zoek.
Agenten in de straat riepen de toegestroomde buurtgenoten op om door te geven wat zij zagen dat er gebeurde. De technische recherche doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

38reacties

Trubbel in Dierdonk vanwege voetbalgoaltjes

Voor de vierde keer in 7 jaar lijken de voetbalgoaltjes op een veldje in Dierdonk door de gemeente vervangen te gaan worden. De reden zou een buurtbewoner zijn die al jaren klaagt omdat hij (geluids)overlast ervaart van de voetballende kinderen.
Diverse buurtbewoners zijn het nu helemaal zat en ondernamen actie richting de politiek: 2 wethouders en 2 raadsleden zijn nu in het spel dat draait om goaltjes en misschien iets meer…
Wat is er toch aan de hand in deze doorgaans rustige wijk waar veel gezinnen met wat hogere inkomens wonen?Lees verder »

28reacties

Woningoverval in Brouwhuis

Rond 5.35 uur vanochtend vond er een overval plaats in een woning aan de Maaslaan in Brouwhuis. De bewoner werd daarbij bedreigd, de daders zijn er vandoor met een onbekende buit. De politie doet onderzoek. Zij vragen tips door te geven via 0900-8844.

Zodra we meer info en/of foto’s hebben zetten we die in de reacties hieronder.

In de reacties hieronder staan de updates.

5reacties

Geen treinen van en naar Eindhoven

Er rijden geen treinen tussen Helmond en Eindhoven. Dat komt door een sein- en overwegstoring, zo liet de NS zojuist om 06.13 uur weten. Zij voorspelt dat de extra reistijd meer dan 60 minuten bedraagt. De verstoring is naar hun verwachting rond 8.00 uur verholpen.

Zodra wij meer weten plaatsen we updates in de reacties hieronder.

4reacties

Lintje voor Tonny Zerstegen

Gisteren ontving Tonny Zerstegen uit handen van burgemeester Elly Blanksma een Koninklijke Onderscheiding voor haar jarenlange verdiensten voor het Samenwerkingsverband Vrije Danstoernooien.
Mevrouw Zerstegen-Timmers was van 1994 tot 2000 actief als secretaris van de regionaal opererende Vrije dansbond, die opleidingen en wedstrijden organiseerde voor kinderen. Bij deze dansbond was zij ook 2 jaar jurylid. Sinds die dansbond in 2000 verder ging onder de naam Samenwerkingsverband Vrije Danstoernooien (S.V.D.) verricht zij daarvoor tot op heden secretariaatswerkzaamheden zoals de ledenadministratie en de indeling in danscategorieën. Ook maakt zij de danspasjes voor de dansers en danseressen, notuleert de vergaderingen en maakt zij deel uit van de telcommissie tijdens danstoernooien. Verder is zij belast met het samenstellen van het verenigingsboek.