Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
12reacties

Ik ga de politiek in

U hebt als bezoeker van De weblog van Helmond een paar maanden geen nieuwe column van mij gelezen. Dat kon ook niet, want ik was druk bezig met de voorbereidingen van de Helmondse gemeenteraadsverkiezingen die op 21 maart plaatsvinden. Ik had namelijk het plan alle lijsttrekkers te interviewen met het doel wat meer informatie te krijgen over de persoon achter de politicus/politica. Wat drijft hem of haar, wat vindt hij of zij echt belangrijk, hoe trouw is hij of zij aan zijn verkiezingsbelofte, hoe sterk staat hij of zij in de eigen schoenen? Dit alles met het doel de Helmonders op 21 maart te bewegen naar de stembus te gaan. De opkomst in 2014 was met 44,7% namelijk bedroevend laag: zelfs één van de laagste in Noord-Brabant. Dat is geen goede zaak!Lees verder »

11reacties

Krijgt heel Helmond supersnel internet?

Dinsdagavond 27 februari beslist de gemeenteraad of er in Helmond glasvezel wordt aangelegd. Stemt de gemeenteraad in, dan krijgt heel Helmond binnen 3 jaar supersnel internet. De gemeente gaat er dan zelf voor zorgen dat overal glasvezel wordt aangelegd. En niet, zoals nu, alleen maar in een paar wijken en op de industrieterreinen.
De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening zoals bijvoorbeeld riolering. Lees verder »

Meeste Brabantse inbraken in Helmond

In Noord-Brabant is vorig jaar het vaakst ingebroken in Helmond. Per 1000 inwoners waren er gemiddeld 4,5 Helmonders de dupe van een woninginbraak. Helmond wordt gevolgd door Baarle-Nassau waar per 1000 inwoners 4,0 personen slachtoffer waren van een woninginbraak. Eindhoven bekleedt met 3,9 inbraken per 1000 de derde plaats in dat klassement.
Dat blijkt uit onderzoek van beslist.nl die overheidsdata analyseerde met betrekking tot woninginbraken in 2017. De minste Brabantse woninginbraken vonden plaats in Hilvarenbeek. Daar werden gemiddeld 0,9 inbraken gepleegd. Gemiddeld hadden Brabanders te maken met 2,7 inbraken per 1000 inwoners. Dit aantal ligt net onder het landelijk gemiddelde van 2,8. De gemeente Gouda in Zuid-Holland werd het hardst getroffen in Nederland: 7,1 woninginbraken per 1000 inwoners.

13reacties

Maas: GenX: zeer zorgwekkend. Zacht gezegd

GenX is een stof die gebruikt wordt bij de productie van teflonlagen zoals die op de anti aanbakpan. De fluorhoudende stof is mogelijk kankerverwekkend. GenX werd eind vorig jaar aangetroffen in het oppervlaktewater van de nieuwe Aa. De drinkwatervoorziening is niet in gevaar, aldus het Waterschap. Boosdoener Custom Powders heeft op dringend verzoek van de gemeente de verwerking van de bedenkelijke stof per direct stil moeten leggen. De zaak wordt nu onderzocht. Tot zover de feiten. Dan de vragen.Lees verder »

5reacties

Schennispleger in het Bakels bos

Vrijdagochtend om ongeveer 09.30 uur is er een schennispleger gezien in het Bakels bos. Daarvan is een melding gedaan bij de politie.
Het betreft een blanke man van 175-180 cm, hij is kalend en heeft mogelijk met baard. Hij droeg zwarte bovenkleding en donkere schoenen. Iemand getuige van dit fenomeen, zo vraagt wijkagent Henry van Dongen vanmiddag. Weet je meer, dan hoort de politie dat graag op 0900 – 8844.

1reactie

’t Patronaat

Het lijkt al zo lang geleden: (over)volle kerken, pastoors die van de kansel mededeelden welke bijdragen van de boeren en andere parochianen op de pastorie verwacht werden, gelovigen die braaf in de rij wachtten op vergeving of de biecht. We maken ons soms zorgen over de macht van de moskee. Binnen de katholieke kring was er lange tijd amper of geen kritiek vanuit de beminde gelovigen. Terwijl de koeionering van de katholieken door hun geestelijke leiders soms behoorlijk fundamentalistische trekjes kende. Die overheersing van het dagelijkse leven van de katholieke kudde door hun herders kent een lange ontwikkelingsgeschiedenis. Van wieg (en nog daarvoor, de conceptie) tot aan het graf strekte de invloed van de kerk zich gedurende ongeveer een eeuw (ca 1870-1970) steeds vergaander uit over de beminde gelovigen. Lees verder »

12reacties

Failliete Martax en Vertax overgenomen

Het Helmondse Taxibedrijf van der Zanden neemt de failliet gegane Martax en Vertax over. Sinds gisteren zijn die 2 taxibedrijven verder gegaan onder Taxibedrijf van der Zanden, zo maakte dat familiebedrijf bekend.
Afgelopen dinsdag sprak de rechtbank het faillissement uit over Personenvervoer Helmond. Dat was de overkoepelende naam van Vertax en Martax bij de Kamer van Koophandel. Martax ging in 2013 al eens failliet. Onder de naam Personenvervoer Helmond werd toen een doorstart gemaakt. 
Voor het gemak van de klanten blijven de telefoonnummers van de 2 failliete taxibedrijven bereikbaar.

1reactie

Lekkende slang bij TinQ-tankstation

Bij het TinQ-tankstation op de Lagedijk op het industrieterrein bleek vanochtend een slang te lekken. De om 10.15 uur opgeroepen brandweer heeft de pomp afgezet. Omdat zij geen gevaar constateerden kan er bij dat tankstation toch verder getankt worden.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

Nieuw Helmonds nieuws in februari 2018

Alleen het nieuwe Helmonds nieuws publiceren wij hier, voor het andere nieuws kijk je bij de krantZondag 25 februari:
Helmonder mishandelde vannacht een agent in Deurne
 Brand verwoest auto, caravan én carport (foto’s) update

Donderdag 22 februari:
• Man met flinke hoofdwond aangetroffen op bedrijfsterrein
• 2 Jaar cel plus tbs voor man die fietsster in gezicht stak

Woensdag 21 februari:
Blond meisje van 6 jaar vermist in de Rijpelberg
• Stemhulp voor gemeenteraadsverkiezingen is nu online
• De 13 filmpjes van deelnemende partijen verkiezingen
• Eerste Blijverslening vandaag uitgereikt
De hennepkwekerij aan de Baroniehof in de Rijpelberg is opgerold
• Wederom wateroverlast in de Trompstraat (foto)

Dinsdag 20 februari:
Het HomeComputerMuseum in het centrum opent op 17 maart
 SP stelt raadsvragen na weer een fataal waterongeval
Schenking van een historische brief aan Museum Helmond
Morgenavond is de aftrap van de verkiezingscampagne
Geen treinverkeer van en naar Helmond (6 foto’s) + updates
Auto vannacht volledig uitgebrand in Brouwhuis

Maandag 19 februari:
Uitslaande zolderbrand in Helmond Noord (3 + 14 foto’s) + update

Zondag 18 februari:
Illegaal gokken en mogelijke prostitutie in de Helmondse horeca
Hoofdwaterleiding gesprongen in Helmond Oost (3 foto’s)

Woensdag 14 februari:
• Kop-staartbotsing vanavond langs het kanaal (2 foto’s)

Dinsdag 13 februari:
Onderzoek naar mogelijk mislukte woningoverval

Woensdag 7 februari:
De Vestelier Financiële diensten is failliet

Dinsdag 6 februari:
B&W beantwoordt de raadsvragen over GenX
250ste Deelnemer Stadsleerbedrijf

Maandag 5 februari:
Meeste Brabantse inbraken in Helmond
• Huurders ambachtscentrum ’t Patronaat kregen de sleutel

Weekend 3 & 4 februari:
Schennispleger in het Bakels Bos, getuigen gezocht
Failliete Martax en Vertax overgenomen
Lekkende slang bij TinQ-tankstation (2 foto’s)
De eerste 10 van de Helder Helmond-lijst zijn bekend gemaakt

Vrijdag 2 februari:
Stadspenning voor Joost Verspaget

2reacties

Stadspenning voor Joost Verspaget

Joost Verspaget heeft gisteren de Stadspenning van de gemeente ontvangen bij zijn afscheid van de Stichting Jongeren In Beweging Brengen (JIBB) en de Stichting Jong Helmond Lekker Gezond. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Elly Blanksma in de Westwijzer.
De burgemeester roemde de vele initiatieven van de heer Verspaget. “U stond aan de wieg van de Stichting Jongeren in Beweging Brengen en de Stichting Jong Helmond Lekker Gezond. Samen met vele vrijwilligers zijn deze stichtingen uitgegroeid tot vooraanstaande instanties.
Beide stichtingen hebben het doel een gezonde leefstijl te bevorderen onder de jeugd maar zeker ook voor de volwassenen in Helmond”. Om dat te onderstrepen somde de burgemeester feiten op die JIBB bereikte met 22 professionals:
• 9000 basisschoolkinderen
• 1500 kinderen uit de kinderopvang
• 2000 kleuters in het kader van hun beweegdiploma
• 1000 kinderen in de naschoolse opvang
• 1000 kinderen in het speciaal onderwijs
• 1000 volwassenen met activiteiten door buurtcoaches georganiseerd
Daarmee heeft Joost Verspaget Helmond landelijk op de kaart gezet bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het NOC*NSF en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht)
Tonnen aan subsidies zijn binnengehaald voor de jeugd, de Helmondse inwoners en daarmee voor de stad. Helmond is zelfs JOGG-gemeente geworden.
De onvermoeibare vrijwillige inzet en het verbinden van uiteenlopende beleidsvelden als sport, onderwijs, gezondheid en armoede met de bijbehorende organisaties gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan de heer J.W. Verspaget de Stadspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.
Pressvisuals.com maakte de foto’s.