Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116982 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2reacties

Inbraak bij juwelier Van den Aker (2 foto’s)

Gisteravond rond 23.55 uur begonnen inbrekers met het inslaan van een beveiligde ruit van juwelier Van den Aker aan de Mierloseweg in Mierlo-Hout.
De politie vermoedt dat zij daar enige tijd mee doende waren. Toen de agenten arriveerden, waren de daders inmiddels gevlogen met vermoedelijk een heel kleine buit.
De politie is op zoek naar getuigen die iets hoorden of zagen op de Mierloseweg tussen 23.55 en 0.30 uur. Neem dan contact op met hen via 0900-8844. Wil je dat liever anoniem melden, bel dan met M. 0800-7000 (referentienummer: 2016263471).
4 Jaar geleden werd deze juwelier overvallen, vorig jaar werden de jonge daders veroordeeld. Zie het betreffende bericht en de updates in de reacties.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
12reacties

Taakstraffen na uitbuiten kok van de Chinees

De rechtbank Oost-Brabant heeft een echtpaar, een 42-jarige vrouw en een 45-jarige man uit Helmond, veroordeeld voor het medeplegen van mensenhandel. Ze krijgen een taakstraf van respectievelijk 60 en 160 uur en beiden krijgen ze een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. De man krijgt een hogere straf omdat hij ook veroordeeld wordt voor verduistering.Lees verder »

2reacties

Woningoverval in ’t Haagje (foto’s)

Een woning aan de Markiessstraat in ’t Haagje is overvallen. Daar waren op dat moment 2 personen aanwezig. Er zouden geen gewonden zijn gevallen.
Deze overval werd vanochtend om 06.13 uur gemeld en vond plusminus een half uur daarvoor plaats. 3 Daders bedreigden de aanwezigen met messen en zouden onder meer elektronische apparatuur hebben meegenomen. Zij zijn gevlucht in een zilvergrijs busje richting de 3e Haagstraat.
Mocht je iets gezien hebben of meer weten, dan vraagt de politie hen te bellen op 0900-8844.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto.

In de reacties hieronder staan updates.

37reacties

Verouden: ik ga later betalen

Beste woningbouwvereniging, ziektekostenverzekering, energieleverancier enz.

Ik schrijf u deze brief, om u te laten weten dat ik u voortaan later ga betalen. U heeft hierover waarschijnlijk al een brief gehad van Senzer, maar het lijkt mij niet meer dan redelijk dat ik u daar ook over bericht, het gaat tenslotte om een contract tussen u en mij, en tenslotte zult u mij (en niet Senzer) wellicht extra kosten in rekening brengen (als u niet tijdig kunt afschrijven).

Senzer heeft besloten dat vanaf 1 januari 2018 mijn uitkering voortaan op de 10e van de maand betaald zal gaan worden. Nu wilt u graag uw betaling voor het eind van de maand ontvangen, maar dat gaat dus niet meer lukken.Lees verder »

3reacties

‘UWV betaalt achterstallig loon chauffeurs’

Er lijkt een eind gekomen aan de maandenlange soap rond de uitbetaling van achterstallig salaris aan zo’n 40 taxichauffeurs van Taxibedrijf van der Zanden. Het UWV liet donderdag verschillende chauffeurs telefonisch weten hen het achterstallige loon te gaan betalen. Dat meldde het taxibedrijf: ‘we hebben dus al die tijd gelijk gehad.’
De chauffeurs reden voor het Helmondse taxibedrijf dat hen inhuurde via payrollbedrijf E-Dend. Dat laatste bedrijf ging in mei echter failliet. Het salaris over maart, april en mei had het failliete E-Dend echter nooit aan hen uitbetaald. En tot op heden werd dat door niemand uitbetaald omdat er onenigheid was wie dat moest doen.
Gaat een werkgever failliet dan hebben de werknemers recht op een vergoeding van hun achterstallige salaris via het UWV. Maar het UWV vond dat er geen recht was op zo’n faillissementsuitkering omdat Van der Zanden (en niet het payrollbedrijf) hun werkgever was en die moest daarom het achterstallige loon betalen.
Het UWV bleef bij haar standpunt. En omdat het taxibedrijf weigerde te betalen, probeerden 4 chauffeurs dat via een kort geding voor elkaar te krijgen. De kantonrechter wees hun claim vorige maand af en verwees onder meer naar een nog te verschijnen ‘algemenere’ uitspraak van de Hoge Raad.
Begin deze maand deed deze hoogste rechtsprekende instantie van Nederland de betreffende uitspraak. Voor de Helmondse taxi-soap betekent die kort gezegd: wie via een payrollbedrijf werkt heeft daar een arbeidsovereenkomst. De chauffeurs waren dus in dienst bij payrollbedrijf E-Dend en niet bij Taxibedrijf Van der Zanden. Omdat hun feitelijke werkgever failliet ging, hebben zij nu dus recht op een faillissementsuitkering van het UWV.
Voor de volledigheid: sinds het faillissement van E-Dend, rijden de chauffeurs nog steeds voor Taxibedrijf van der Zanden, maar nu via een ander payrollbedrijf.

1reactie

Carolus is de tennisvereniging van het jaar

T.V. Carolus is vandaag ‘Vereniging van het Jaar’ van de KNLTB geworden. Dat werd vandaag bekend gemaakt tijdens het jaarcongres van de tennisbond in Omnisport Apeldoorn. T.C. Domstad en T.V. Boskoop waren de 2 andere tennisclubs die waren genomineerd voor die jaarlijkse prijs.
Vanwege de uitverkiezing kreeg Carolus de Zwarte Tulp en krijgen hun plusminus 900 leden komend jaar een gouden KNLTB-ledenpas.
Vorig jaar was Carolus ook genomineerd voor deze award, maar bleef het bij een nominatie. In Nederland zijn in totaal zo’n 1700 tennisverenigingen.

2 Inbrekers vannacht aangehouden

De politie hield vannacht rond 3.45 uur een 21-jarige en een 25-jarige man uit Helmond aan in de omgeving van de Kanaaldijk Zuid-West. Bij de politie kwam een melding binnen dat er ingebroken zou worden bij een bedrijf daar. Toen agenten ter plaatse gingen, zagen zij de 2 mannen in de omgeving van het bedrijf. Bij het bedrijf bleek een slot geforceerd en enkele ramen ingegooid te zijn.
De 2 verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

53reacties

Wat is zijn voornaam?


Tussenstand:
6 punten: Mark
2 punten: case én rbrt
1 punt:en Jules én Pinker én G.Ekkehenkie én Hein én Arnold én
-1 punt:en Mohammed Chahim én Toon van Laarhoven én ad én vHans én
-1 punt:en Etienne én Tim
-2 punten: Mien (winnaar vorige ronde start automatisch met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.

In de reacties hieronder staan updates.

2reacties

Beginnend bestuurder reed 158 ipv 80 km/u

Een beginnend bestuurder uit Helmond kwam in feite goed weg op de Graafsebaan in Oss. Daar geldt de maximum snelheid van 80 km/u. Hij haalde een piek van 158 km/u zoals je op het onderstaande scherm kunt zien. De videosurveillance Team Verkeer van de politie-eenheid Oost-Brabant klokte hem op 134 km/u gemiddeld.
Na correctie bleef er een overschrijding van 49 km/u over, dus mocht hij op 1 km na zijn rijbewijs houden. En dat terwijl hij zijn rijbewijs net terug had na een eerdere invorderingsperiode van 4 maanden vanwege een snelheidsovertreding. Justitie zal zijn vorige overtreding meenemen in de straf voor dit feit.

Nieuwe rode deklaag fietspaden Venuslaan

Maandag starten de werkzaamheden aan de fietspaden en voetpaden van de Venuslaan in Helmond Noord. Het fietspad aan weerszijde krijgt een nieuwe rode deklaag en de voetpaden worden opnieuw bestraat.
Tot de kerst wordt gewerkt aan het gedeelte vanaf de kruising Venuslaan – Jan Steenlaan tot aan de brug over het ‘nieuwe’ kanaal. De kruising Venuslaan – James Ensorlaan blijft tijdens die werkzaamheden gewoon bereikbaar. Fietsers worden omgeleid over de fietsersbrug aan de Vincent van Goghlaan.
Na het kerstreces starten de werkzaamheden aan de fiets- en voetpaden op de kruising Venuslaan – James Ensorlaan. De gemeente laat nu alvast weten, dat het verkeer daarbij hinder zal ondervinden.

 

10reacties

Helmonds restaurant nr. 9 van Nederland

Restaurant De Rozario op de Steenweg is als negende geëindigd in de lijst van de beste restaurant van Nederland. Die beoordeling gaven de bezoekers van de HEERLIJK10Daagse. Dat is een landelijke actie van het culinaire tijdschrift Heerlijk die dit jaar voor de tiende keer werd georganiseerd. “Wauw niet normaal! Niet durven dromen. Super super super trots op ons team!!!!” aldus chef-kok Jermain de Rozario op Facebook. Samen met zijn vriendin Virginia Rhoe opende hij pas 6 maanden geleden dat restaurant.
Van 4 tot en met 13 november kon een ieder voordelig kennismaken met de Nederlandse top- en sterrenrestaurants. Na afloop werd de bezoekers gevraagd het restaurant een cijfer te geven. Restaurant De Rozario kreeg een 8,94 als eindcijfer. Daarmee werd het dus nummer 9 van Nederland van alle deelnemende restaurants en het beste restaurant van Noord-Brabant.
Van 27 januari tot en met 5 februari is er de winnaarseditie van deze actie. Voor een 3 gangen diner betaal je dan 27,50 euro, voor een 3 gangen lunch 22,50.

Derde auto uitgebrand deze maand (7 foto’s)

De brandweer kreeg vannacht om 1.43 uur een melding van een autobrand aan de Erasmuslaan in Helmond Noord. Een buurtbewoner die de brandende auto ontdekte, belde de alarmcentrale. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de auto. De auto is volledig uitgebrand. Omdat de auto al enkele uren geparkeerd stond, wordt brandstichting niet uitgesloten. De politie doet daar onderzoek naar. Er raakte niemand bij de brand gewond.
Dit is de derde personenauto deze maand die ’s nachts volledig uitbrandde. De vorige 2 autobranden waren in de Binnenstad. Op 2 november gebeurde dat in de Matthijs Vermeulenstraat en precies een week geleden was het raak in de Van Brusselstraat.
En op 13 oktober ging een geparkeerde auto in de Lucas Gasselstraat (ook in de Binnenstad) door onbekende oorzaak branden. Die ging vervolgens (vermoedelijk uit zichzelf) rijden en kwam tot stilstand tegen de gevel van café NiCo. Ook die auto werd door de brand verwoest. Zie deze, deze en deze foto.
Harrie Fotografie maakte ook dit keer weer de foto’s.

5reacties

Steekpartij op de Heeklaan zojuist

Er is een steekpartij geweest op de Heeklaan. Dat meldde de politie zojuist om 17.53 uur. Een man werd een kwartier eerder beroofd van zijn geld en werd daarbij met een mes gestoken. Met hulp van omstanders is hij naar het ziekenhuis gegaan waar het letsel leek mee te vallen.
Als je iets gezien hebt, vraagt de politie hen te bellen op 0900-8844.
Harrie Fotografie maakte onderstaande foto’s in de nabijgelegen Wilgehoutstraat.

In de reacties hieronder staan de updates.

1reactie

Kleine militaire oefening komende week

Maandag, dinsdag en woensdag worden er in Helmond militaire oefeningen gehouden. Die worden gehouden in het kader van opbouwen en bemannen van een militaire hulppost.
De oefeningen vinden plaats op grondgebied van particuliere eigenaren. Hierdoor heeft het overige verkeer er geen last, zo laat de gemeente weten. In totaal nemen 12 personen deel aan de oefeningen, zij worden logistiek ondersteund door 5 militaire wielvoertuigen. De militairen die hieraan deel nemen, staan onder leiding van de Commandant 11 geneeskundige Compagnie uit Arnhem.

29reacties

Kritisch? Dan niet welkom bij de wethouder

Vanochtend zou ik een interview hebben met wethouder Van der Zanden. Er moet een voorwoord komen voor een magazine over mantelzorg en voor dat magazine zou ik, in opdracht van de LEV-groep, de teksten maken. Gisteren kreeg ik te horen dat ik niet welkom was omdat, zo zei me haar woordvoerder ‘het gevoel niet goed was na een aantal kritische tweets van mij over haar beleid tav de overgebleven zorggelden.’Lees verder »

3reacties

258 Zonnepanelen op de Jan van Brabant

Donderdag 22 december presenteert het Jan van Brabant College officieel de 258 zonnepanelen die afgelopen zomervakantie op het dak zijn aangebracht. Wethouder Paul Smeulders zal die dan officieel ‘openen’. De plaatsing van de panelen kwam tot stand door de inzet van een groep leerlingen die tweetalig vwo-onderwijs volgt.
In 2014 ging het ambitieuze plan van start om zonnepanelen te plaatsen op het dak van deze school. Leerlingen die toentertijd in de tweetalige klas vwo-3 zaten, onderzochten de haalbaarheid en wenselijkheid van dit project. Ze bekeken waar de panelen geplaatst konden worden, wat de mening van belanghebbenden (ouders, leerlingen en docenten) hierover was, hoeveel het project plusminus zou gaan kosten en welke subsidiemogelijkheden er waren.
De uitkomst van het project was een presentatie met een positief advies aan de schoolleiding vertelt begeleidend docent Joris Umbach. Dit advies heeft de schoolleiding overgenomen. Het verkrijgen van de subsidie heeft even geduurd, maar is uiteindelijk gelukt. Afgelopen zomervakantie werden de 258 panelen op het dak geplaatst. De installatie heeft, zo laat de school weten, in het eerste jaar een verwachte opbrengst van 37.600 kWh.

2reacties

Motoragent pakt 2 jonge inbrekers

Met dank aan een toegesnelde motoragent hield de politie gistermiddag 2 verdachten van een woninginbraak aan. Even daarvoor rond 15.50 uur kreeg de agent een melding dat er in een woning aan het Spoormakerserf in Brandevoort 2 jongens waren overlopen bij een inbraak. Uit de woning was onder meer een sleutelbos verdwenen.
Vanuit Nuenen reed de agent op zijn motor richting Brandevoort, toen hij op de Broekstraat in Mierlo 2 jongens op de fiets tegenkwam die aan het opgegeven signalement voldeden. Het duo maakten een zenuwachtige en verdachte indruk op de agent. Zo vertelde 1 van hen onder meer dat hij niet meer wist waar hij woonde. Verder onderzoek wees uit dat het een jongen van 14 jaar uit Geldrop betrof. De tweede verdachte bleek een jaartje ouder en woonachtig in Helmond. Ook hij had overigens wat problemen met zijn geheugen. Zo wist hij niet waar de bos sleutels vandaan kwamen die hij op zak had.
Het tweetal werden aangehouden en door collega’s van de motoragent naar het bureau gebracht. Ze zitten nog vast voor verder onderzoek.