Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116982 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

1reactie

Helmond Sport kijken bij Pathé

Voor het eerst sinds 18 september konden supporters van Helmond Sport gisteravond gezamenlijk een thuiswedstrijd kijken. Vanwege de landelijke coronaregels is publiek in voetbalstadions niet toegestaan. In plaats daarvan kunnen supporters samen voetbal kijken in de bioscoop. Zij zagen Helmond Sport in actie komen tegen MVV uit Maastricht bij Pathé Helmond. Volgens de coronareglementen mochten maximaal 30 toeschouwers aanwezig zijn.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
6reacties

Man aangehouden voor poging doodslag

Een 26-jarige man uit Geldrop is vandaag aangehouden op verdenking van poging doodslag/moord. Hij wordt ervan verdacht dat hij gistermiddag opzettelijk de auto waarin 2 vrouwen zaten van de weg drukte.
Het incident gebeurde op de Europaweg in Helmond tussen 14.30 en 15.30 uur. De auto van de verdachte reed met hoge snelheid in op de auto van de vrouwen. Daarop begon de auto van de slachtoffers te tollen en belandde in de berm waarna die tegen een lantaarnpaal botste. 1 Van de vrouwen, de bijrijdster, raakte licht gewond.
Mede op basis van diverse getuigenverklaringen van burgers heeft de politie de verdachte vanochtend kunnen aanhouden. De aanleiding voor het incident wordt mogelijk gezocht in de relationele sfeer.

22reacties

Peijs: Energiefonds voor minima

Op de eerste bladzijde van de Programmabegroting staat dat de levensverwachting van Helmonders in sommige wijken zeven jaar korter is dan die van andere Helmonders. Anders gezegd: als je in Helmond-West woont ga je gemiddeld 7 jaar eerder dood dan een inwoner van de Oranjebuurt. 
De Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) eerder dit jaar: Als we hier niets aan doen, worden de verschillen zo groot dat bij grote groepen mensen het vertrouwen in de overheid verder afneemt. Dat leidt tot maatschappelijke onrust, waarvan iedereen in de samenleving last krijgt.’Lees verder »

59reacties

Rieter: Onkruidbestrijding succesvol?

Het afgelopen jaar zijn er proeven in Helmond geweest wat betreft de bestrijding van de Japanse duizendknoop. Dit woekerend onkruid komt van nature niet in Nederland voor en verdringt andere planten. Ook de wortels groeien overal doorheen en kunnen veel schade veroorzaken aan woningen, wegen en natuur. Niet gek dus dat de gemeente Helmond hier het afgelopen jaar volledig op heeft ingezet met middelen, capaciteit en communicatiecampagnes (pdf). Dat kunnen we als Helder Helmond alleen maar toejuichen.Lees verder »

15reacties

“Liever tekenen dan rekenen”

Ray Nicholson en zijn vrouw hebben een hecht huwelijk en vullen elkaar goed aan. Ray doet het creatieve gedeelte van het werk, José verzorgt de zakelijke kant. De cartoonist hoeft zich zo niet druk te maken over zakelijke beslommeringen, dat hindert namelijk zijn creatieve proces.
Zijn vader Joe ´Niek´ Nicholson speelde een grote rol bij de ontwikkeling van Ray als tekenaar. Ray erfde het talent van zijn vader en deze stimuleerde de jongen hierin. Als kleuter tekende hij al op zijn vijfde olifantjes en dat doet de striptekenaar op zijn 68ste nog steeds. De olifant is zijn lievelingsdier.Lees verder »

Naw en Vruuger CCLI

Vruuger in de jaren 1930 was in de Veestraat meubelfabriek “De Duif” tegenover de toenmalige Jamin gevestigd. Naw zit daar (naast de huidige Jamin-winkel) de kledingzaak Shoeby.

Kijk via onze desktop-versie voor de mooiste weergave.

27reacties

Van den Bogaard: Gezondheid op 1

Op dit moment zitten we midden in de ‘’tweede golf’’ van het coronavirus. Er zijn weer aangescherpte maatregelen en iedereen wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Dit is een moeilijke periode waar we met z’n allen doorheen moeten. Het coronavirus heeft een grote impact op de Helmondse samenleving. Het coronavirus raakt niet alleen de gezondheid van onze inwoners, maar heeft ook ingrijpende gevolgen voor veel ondernemers. Cafés en restaurant moeten hun deuren weer gedwongen sluiten tijdens de gedeeltelijke lockdown. Ik wens deze ondernemers en alle andere Helmonders heel veel sterkte toe. Let op je gezondheid en op de mensen om je heen.Lees verder »

14reacties

“Helmond Sport is mijn levenswijze”

Leo van Aerle is niet getrouwd maar kent toch een huwelijk. Zijn levenspartner is Helmond Sport. In 2016 werd hij Erelid van de club.
Leo heeft van zijn 18de tot en met zijn 34ste, in Australië gewoond. Hij emigreerde daar naar toe in navolging van zijn broer Jan. Hij werkte er onder andere als kraanmachinist. Leo is 84 jaar jong en nog steeds vitaal, dat komt volgens hem omdat de clubman altijd actief is gebleven. Iemand binnen de club zei eens tegen hem: “Jij hebt nog geen rimpeltje op je gezicht”. “Klopt, ik heb ook nooit zorgen gehad”, antwoordde hij met een kwinkslag.Lees verder »

9reacties

Naw en Vruuger CCL

In 1980 werden de eerste woningen op de Rijpelberg bewoond. Vruuger, begin 1981, ontdekte de toenmalige busmaatschappij de wijk en de Weg door de Rijpel. Naw, 40 jaar later, is de Rijpelberg een groene wijk waar het geel van de bus is verdwenen. Het huis en lantaarnpaal rechts op de foto’s staan er nog wel.

Kijk via onze desktop-versie voor de mooiste weergave.

Vandaag Naw en Vruuger nummer 250, klik hier voor alle eerdere edities.

25reacties

Heesakkers: Naar het centrum zonder auto

Afgelopen week was de presentatie van de begroting. Een hoop plannen en je begrijpt dat Corona in alle programma’s de overhand voert. Getallen, rentepercentages en kostenramingen zal ik je besparen. De koers van het college is om uit de crisis te investeren en daarmee de tweedeling in de samenleving tegen te gaan. Extra investeren in ons centrum staat hoog op het lijstje.Lees verder »

46reacties

Voorlopig geen groene deelscooters meer

Sinds vrijdag zijn de knalgroene elektrische deelscooters uit Helmond verwijderd. Het bedrijf GO Sharing heeft laten weten dat zij hun e-scooters in april of mei weer in onze stad willen gaan uitzetten.
De plusminus 50 deelscooters die er sinds maart waren, zorgden voor behoorlijk wat klachten. Eerder deze week stelden Martijn Rieter en Alexandra Koolen van Helder Helmond daarover schriftelijke vragen aan B&W. Hieronder staan hun 6 raadsvragen (Question) voorafgegaan door hun inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

40reacties

Wedden dat …..

Volgt u wel eens de jaarlijkse discussies over de Helmondse begroting? Moet u dit jaar toch eens doen! In deze tijd van corona-waanzin wil ons gemeentebestuur flink uitpakken met grote projecten die de grandeur van onze stad een surplus moeten geven. We willen immers snel naar de 100 duizend inwoners! Hiervoor moeten er nu geen 500 maar 750 huizen per jaar worden bijgebouwd. Om dit mogelijk te maken wordt er 1,4 miljoen euro gereserveerd, niet voor het bouwen zelf, maar om extra ambtenaren aan te trekken die de plannen voorbereiden en het proces begeleiden. Voor wie deze huizen zijn, vertelt het verhaal niet. Ik zou zeggen: eigen volk eerst. Wedden dat dit niet gaat gebeuren?Lees verder »

10reacties

Naw en Vruuger CCXLIX

In de vorige Naw en Vruuger zag je de muziekwinkel van Arie Willems op de hoek van de Heistraat / Advocaat Botsstraat. Omdat die winkel al snel te klein werd, werd elders in de Heistraat grond gekocht. Daar verrezen 3 winkels met bovenwoningen. In 1963 verhuisde de muziekwinkel naar Heistraat 114.
Zo’n 10 jaar later werd ook dit pand te klein. Het aangrenzende pand op Heistraat 112 werd gekocht zodat de muziekzaak verder kon uitbreiden. Naw staan daar huurwoningen. De foto van Vruuger werd in 1995 gemaakt.

Kijk via onze desktop-versie voor de mooiste weergave.

6reacties

Gratis energieadvies voor huiseigenaren

Komende zaterdag, op de Dag van de Duurzaamheid, lanceren de gemeente en Energiehuis Helmond een actie voor Helmonders met een eigen woning. Huiseigenaren kunnen gebruikmaken van een gratis advies over het besparen van energie in hun woning. Daarbij ontvangen zij ook een energiebespaarbox met materialen zoals ledlampen en tochtstrips. Onafhankelijke energiecoaches van het Energiehuis verzorgen de adviezen en willen zo de komende maanden 2.500 Helmonders helpen met het verlagen van hun energierekening.Lees verder »

5reacties

Wethouder Gaby: Klimaatneutraal Helmond

In ons coalitieakkoord hebben we opgenomen dat wij als gemeente er naar streven om een duurzame voorbeeldgemeente te willen zijn op het gebied van duurzaamheid en daarin voorop te lopen. In het coalitieakkoord hebben we een impuls van 2 miljoen euro gereserveerd om ons gemeentelijk vastgoed nog eens extra te verduurzamen. Verschillende gemeentelijke panden, zoals wijkgebouwen, hebben we al verduurzaamd. Recent hebben we ook diverse maatregelen genomen bij parkeergarage Doorneind.Lees verder »

9reacties

Gemeente plaatst zo’n 400 bladkorven

Vanaf komende maandag worden er in heel Helmond weer zo’n 400 bladkorven geplaatst. Een ieder kan weer bladafval (geen takken of GFT) uit de eigen tuin of dat op straat ligt in die bladkorven gooien. Daarnaast zet de gemeente extra personeel in met veegmachines en bladblazers. 
De bladkorven blijven, afhankelijk van de bladval, tot ongeveer eind december staan. Iedere week worden ze minimaal 1 keer geleegd. Op www.helmond.nl/bladkorven komen alle locaties te staan waar die bladkorven worden geplaatst.Lees verder »