Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

20reacties

Heller: ‘Brede welvaart?’

Begin juni werd het Ambitieakkoord ‘Een sterker Helmond voor iedereen’ (pdf) gepresenteerd. Fundament voor de geformuleerde ambities: het principe van ‘Brede Welvaart’. Mooiklinkende termen, maar qua inhoud wat ons betreft te weinig concreet en boordevol dure Global-Goals en klimaat-gerelateerde plannen.
De financiële situatie van veel Helmonders is de laatste maanden enorm achteruitgegaan. De ‘energiecrisis’ is uitgemond in een ‘koopkrachtcrisis’. Crisissen die naar onze mening onnodig zijn, maar die wij in Helmond helaas niet op kunnen lossen.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
5reacties

Lol met studie

In april 2017 ben ik samen met een vriendin die destijds een kleinschalig opleidingsinstituut had, op kruistocht naar Mark Rutte geweest met het doel de fiscale scholingsaftrek te behouden. Onze inspanningen zijn niet beloond. Vanaf dit jaar 2022 zijn de scholingsuitgaven geschrapt. Daarvoor in de plaats is de STAP-regeling gekomen (Stimulering Arbeidsmarkt Positie).Lees verder »

2reacties

Bestelauto vliegt in brand tijdens het rijden

Op het Nieuwveld in Helmond Noord vloog gisteravond rond 8 uur een bestelbusje ineens in brand. Dat gebeurde terwijl die aan het rijden was.
De chauffeur kon zijn voertuig tijdig verlaten en bleef ongedeerd. Het busje raakte echter zwaar beschadigd en moet als verloren worden beschouwd. De oorzaak van deze autobrand is vooralsnog onduidelijk.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande beelden.Lees verder »

4reacties

Mol: 2023, waar kijken we naar uit?

In minder dan twee maanden staan we voor de overgang van 2022 en 2023; velen zijn daar nog niet mee bezig, eerst nog de 11e van de 11e , sinterklaas en kerst.
Voor de gemeenteraad ligt dat iets anders, die buigt zich nu heel uitdrukkelijk over 2023. Wetten en regeltjes vereisen namelijk dat de raad tijdig de begroting (2023) vaststelt. In politiek opzicht is dat de topic van de maand november. Vandaar dan ook de vraag wat we met elkaar verwachten van 2023; 50Plus Helmond stelde zich die vraag.Lees verder »

2reacties

3 Keer de Nobele Orde van de Papegay

In het Belgische Brugge werden gisteren 3 Helmonders van het Schutsgilde St. Catharina onderscheiden. Gildebroeders Ron, Frank en Marco ontvingen daar de Nobele Orde van de Papegay (Ordo Nobilis Papegayi). Dat is een hoge Europese onderscheiding waarmee sinds 1975 verdienstelijke gildeleden worden geëerd middels een medaille in diverse graden.Lees verder »

1reactie

Scooterrijder gewond na aanrijding met auto

Om 21.28 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval met letsel op de Zonnehofstraat in de Binnenstad. Daar bleek een scooterrijder en personenauto met elkaar in botsing te zijn gekomen.
Een jongeman op de scooter kon een auto, die volgens buurtbewoners achteruit een straat kwam rijden, niet meer ontwijken. Hij reed er tegen en kwam ten val. Buurtbewoners verleenden hem hulp tot de hulpdiensten ter plaatse waren. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto.

Fietsaccu veroorzaakt schuurbrand

Bij een woning aan het Nemerlaerhof in de Rijpelberg was vanochtend brand in een schuurtje. Daarin stond een elektrische fiets waarvan de accu is gaan branden. De om 09.23 uur gealarmeerde brandweer kreeg de situatie snel onder controle, de inboedel is echter verloren gegaan. Er raakte niemand gewond.
Omdat er mogelijk asbest in het schuurtje is verwerkt, werd de Officier Gevaarlijke Stoffen erbij geroepen en de achterom afgezet. Uit voorzorg is de centrale afzuigventilator van een appartementengebouw in de nabijheid tijdelijk uitgeschakeld. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

53reacties

Helmonds koopkrachtpakket van 10 miljoen

Vanmiddag maakte B&W de maatregelen bekend die zij nemen om 10 miljoen euro uit te geven waarmee Helmonders worden geholpen. Helmonders die in financiële nood verkeren, mede door de hoge inflatie vanwege oplopende energieprijzen, brandstofkosten en prijzen van voeding. “Het is in de eerste plaats een taak van de Rijksoverheid om te zorgen dat mensen het hoofd boven water kunnen houden. Dat is deels ook gebeurd.” Maar B&W meldt er meteen bij dat ze zich realiseren dat ze met die 10 miljoen nooit alle problemen zullen oplossen.Lees verder »

8reacties

‘Veiligere wedstrijden van Helmond Sport’

Voetbalwedstrijden van Helmond Sport laten verlopen in een sportieve en veilige sfeer. Dat is de doelstelling van het Convenant Betaald Voetbal 2022 dat vanochtend werd ondertekend. Dat gebeurde door Helmond Sport, Supportersvereniging Helmond Sport, de gemeente Helmond, de politie-eenheid Oost-Brabant en het Openbaar Ministerie Oost-Brabant.Lees verder »

2reacties

Kop-staartbotsing loopt met sisser af

Een auto reed vanmiddag op de Traverse achterop een aantal stilstaande voertuigen waaronder een motor. Het bleek een kop-staartbotsing zonder lichamelijk letsel. De motor is afgevoerd.
Om 16.48 uur kwam de meldkamer met de melding ‘aanrijding met zware beknelling’. Die bleek onjuist. De aanrijding liep af met een sisser, zo meldde de fotograaf van dienst. Alle hulpdiensten, waaronder de opgeroepen traumahelikopter, werden direct afgeschaald. 
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

Drugswoning en drugsschuur tijdelijk dicht

Vandaag liet burgemeester Elly Blanksma een woning aan het Nieuwveld in Helmond Noord en een schuur aan de Berkendonk sluiten. Beide panden zijn voor een periode van 3 maanden gesloten. De politie trof er op dinsdag 20 september namelijk softdrugs aan. De sluitingen maken een einde aan deze verboden situatie en dient ter bescherming van de openbare orde en het ondernemers- en leefklimaat.Lees verder »

11reacties

Van der Kant: Geletterdheid maakt ’t verschil

Onlangs vroeg bibliotheek Helmond-Peel aandacht voor de Week van Lezen & Schrijven. Een goede zaak. In Nederland zijn er zo’n 2,5 miljoen volwassenen die grote moeite hebben met lezen en schrijven. En in Helmond? Vergeleken met andere steden zijn er in onze stad bovengemiddeld veel inwoners laaggeletterd: zo’n 13.000. Dat is een probleem.Lees verder »

4reacties

Brandweer redt persoon bij woningbrand

Iemand is vanavond door de brandweer uit een brandende woning gehaald in Helmond Noord. Die persoon wordt in een ambulance behandeld. De brandweer werd om 22.53 uur gealarmeerd voor deze uitslaande woningbrand aan de Dirk Boutstraat. Naast 2 bluswagens en een ambulance werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.Lees verder »

9reacties

Nagenieten: Aftermovie Bluesroute Helmond

Wat was het weer geweldig tijdens de 11e editie van Bluesroute Helmond. Niet alleen muzikaal, maar ook de uitzonderlijke zomerse herfstdagen. Veel bluesliefhebbers en bezoekers wisten daardoor vrijdagavond, gisteren en vandaag de weg naar onze stad te vinden.
De organisatoren boden maar liefst 43 bands uit 9 landen. Daarbij zaten grote namen, aanstormend talent, meerkoppige bands met solo-optredens en zelfs walking acts. Hun blues klonk veelal vanaf 13 verschillende podia in de Binnenstad. Meer, zo niet alles, lees je in het programmaboekje (pdf).Lees verder »

11reacties

Alana bij Helmond Sport – ADO

Laat ik bij het belangrijkste beginnen. Mocht je een echte voetbalfan zijn, dan kun je deze column beter overslaan. Want ik heb er ‘de ballen’ verstand van.
Ik keek het in de tijd dat Edgar Davids nog bij het Nederlands Efltal voetbalde. Uiteindelijk deden we zoveel jaar niet mee en keek ik alleen nog maar als anderen het aan hadden staan.Lees verder »

5reacties

Viertal opgepakt na beroving met vuurwapen

Vannacht is op de Generaal Pattonstraat een man beroofd met een vuurwapen. Daarbij werden zijn telefoon en geld meegenomen. De rond 03.25 uur gealarmeerde politie viel later in de nacht een huis binnen en hield er 4 verdachten aan.
Meteen na de melding van het slachtoffer kwamen meerdere eenheden van de politie naar deze straat. De beroofde man werd meegenomen naar het politiebureau om uitgebreid aangifte te doen.Lees verder »

3reacties

Metafoor

Bijna dagelijks loop ik, uiteraard met hond, door mijn buurt Helmond-Noord. De wijk is destijds aangelegd met veel ruimte voor groen. Ik heb de straten, de huizen en de plantsoenen zien verschijnen. En nog altijd is mijn wijk groen. De jaargetijden lees ik af aan de bomen. In de winter staan ze bijna roerloos te wachten op betere tijden. Dan komt de lente en nieuw leven ontspringt, zowel áán als ìn de bomen. Het grauwe grijs maakt plaats voor licht- bijna kwetsbaar groen dat een paar maanden later weer veranderd is een prachtig kleurenpalet dat in de herfst nog mooier wordt.Lees verder »

8reacties

Leegstaand huis in brand in Helmond Oost

Op de begane grond in een woning in de Anjerstraat is vanavond brand ontstaan. Het betreft een leegstaande tussenwoning in Helmond Oost. De om 19.08 uur gealarmeerde  brandweer is met 2 bluswagens en een hoogwerker ter plaatse.
De buren staan buiten omdat in hun huizen rook hangt. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.Lees verder »

3reacties

Postcodeloterij deelt miljoen uit in Helmond

Vanochtend kreeg 1 inwoner van Mierlo-Hout een cheque met een bedrag van 216.216 euro. Gaston Starreveld gaf hem die tijdens de ‘Miljoenennacht van de Postcodeloterij’.
Die Helmonder is niet de enige in zijn straat die in alle vroegte een geldbedrag ontving. In totaal werd 1 miljoen euro verdeeld onder de 21 deelnemende bewoners van de Kromme Haagdijk met de postcode 5706 LM. Niet voor het eerst trouwens dat ze Helmond bezochten: herinner jij je deze nog?

In de reacties hieronder staat een update.

35reacties

Gewapende overval op woning in Brouwhuis

Op de Lingestraat in Brouwhuis heeft zojuist een gewelddadige overval plaatsgevonden. Daar stonden 2 gemaskerde mannen met een mes bij het slachtoffer aan de deur. Die bewoner raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. 
De recherche en Forensische Opsporing komen nu ter plaatse voor onderzoek, zo laat de om 16.41 uur gealarmeerde politie weten. Zij zijn zelf al met een buurtonderzoek begonnen. Het is ons niet bekend of er iets is buit gemaakt. Lees verder »