Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

3reacties

Gemeente en Omroep Helmond bespreken raadsuitzendingen

Er vinden gesprekken plaats tussen Omroep Helmond en de gemeente om de mogelijkheden te verkennen en te inventariseren om de Helmondse raadsvergaderingen op tv te brengen. Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om te beslisen dat raadsvergaderingen in de Helmondse huiskamer te zien moet zijn. Dat liet B&W weten in antwoord op vragen van de partij Senioren 2013.
Op 6 november werd in de gemeenteraad een motie van D66 aangenomen: Livestream voor uitzending raadsvergaderingen, zie pagina 10 van de aangenomen moties (pdf).
Ook is Omroep Helmond inmiddels goed bevonden door de kwaliteitscontrole van KPN. Dat betekent dat Omroep Helmond op korte termijn via het digitale kanaal van KPN kan uitzenden. KPN tekende hiervoor een convenant met Olon (de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland) waarbij ze aangeven dat per 1 februari 2015 het digitale signaal wordt uitgezonden.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
2reacties

Lichaam naast het spoor gevonden

“Dames en heren, deze trein rijdt niet verder dan Helmond omdat er een lichaam is gevonden tussen Helmond en Eindhoven.” Dat werd vanochtend door de NS omgeroepen. De politie onderzoekt ter plaatse de situatie.
Tussen Eindhoven en Venlo rijden sinds plusminus half 9 vanochtend geen treinen door de inzet van de hulpdiensten. Dat laat de NS weten. De extra reistijd is naar verwachting meer dan 60 minuten. De treinverstoring is naar verwachting rond 10.30 uur verholpen. Er rijden stopbussen tussen Helmond en Eindhoven.
Zodra we nadere info hebben laten we dat via updates hieronder weten.

Stadsparkeren shirtsponsor Helmond Sport

Voor de rest van dit seizoen is het bedrijf Stadsparkeren de shirtsponsor op de achterzijde van het shirt van Helmond Sport. Vrijdag in de gewonnen oefenwedstrijd thuis tegen Patro Eisden Maasmechelen werden die shirts voor het eerst gedragen.
Stadsparkeren opereert in heel Nederland. In Helmond is dit Deurnese bedrijf sinds eind 2012 actief onder de naam Gepast Parkeren Helmond. Vorige maand meldde de 10.000ste inschrijver zich aan voor dit parkeersysteem in Helmond.
Stadsparkeren ziet Helmond als hét voorbeeld van een succesvol digitaal parkeerbeleid. “Door dit behaalde succes zijn wij van mening dat het sponsoren van een lokale sportclub een goed middel is om iets terug te doen voor het verzorgingsgebied. Daarnaast heeft het voor ons natuurlijk ook voordelen zoals landelijke bekendheid omdat de wedstrijden nationaal op TV te zien zijn” aldus de kersverse shirtsponsor van de club in de Jupiler League
Wim van den Broek maakte onderstaande foto’s tijdens de eerste wedstrijd met de nieuwe shirtsponsor.

73reacties

In gesprek met de stad over bezuinigingen

Eind 2014 heeft de gemeenteraad van Helmond de begroting voor 2015 vastgesteld, met daarbij een bezuinigingsplan van in totaal tien miljoen euro. De komende jaren moet er op veel verschillende onderwerpen bezuinigd worden. Hoeveel er bezuinigd moet worden en op welke thema’s staat vast. De invulling van de bezuinigingen staat nog open. Als gemeentebestuur hebben wij daar zelf wel ideeën over, maar die heeft u waarschijnlijk ook! Immers: u woont in deze stad, onderneemt er, doet er vrijwilligerswerk. U kent Helmond als geen ander. Vooral de bezuinigingen op cultuur, wijkaccommodaties en het beheer van de openbare ruimte zullen veel Helmonders in meer of mindere mate gaan merken. Wij nodigen u daarom uit om over deze en andere bezuinigingen mee te praten. Dat kan hieronder digitaal, of in levende lijve op woensdag 28 januari in de Westwijzer (pdf).Lees verder »

1reactie

Stichting Jibb kreeg € 35.000 extra ivm tekort

De stichting Jibb kreeg van de gemeente een eenmalige aanvullende bijdrage van 35.000 euro voor het jaar 2014. Met deze subsidie wordt het tekort gedekt zodat een aantal structurele lasten kunnen worden betaald. B&W verstrekte dit bedrag onder de volgende voorwaarden waaraan Jibb moet voldoen:
• Terugdringing van de huisvestingslasten
• Aanbieden van een sluitende begroting 2015
• Kritisch kijken naar de inhoudelijk taakopvatting, c.q. activiteitenprogramma.
Jibb krijgt van de gemeente Helmond en het Rijk alleen subsidie om hun personeelslasten van de combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches (11,7 fte’s) te dekken. In 2015 bedraagt die subsidie 619.648 euro (vorig jaar was dat 611.696 euro).
Naast personeelskosten maakt de stichting ook ander kosten. De stichting heeft vanaf het begin de opdracht meegekregen om zelf gelden te genereren voor de structurele kosten evenals middelen voor hun activiteiten. Het blijkt dat de stichting goed in staat is fondsen en sponsoring te werven voor sportstimuleringsactiviteiten. Maar het blijkt lastiger om geld voor hun structurele lasten bijeen te krijgen, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. En daarom werd er aangeklopt bij de gemeente. Hun jaarlijkse subsidie wordt niet structureel verhoogd, maar ze krijgen wel eenmalig het bedrag van 35.000 euro.
De stichting Jibb (Jeugd In Beweging Brengen) organiseert in Helmond allerlei activiteiten om iedereen (van kinderen tot en met ouderen) zelf kennis te laten maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten. Op deze manier proberen zij zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en te houden.

10reacties

2 Kinderen zaterdagmiddag aangerand

Zaterdagmiddag zijn 2  kinderen aangerand door een onbekende man. Die aanrandingen vonden plaats op het Piet van Bokhovenpad, in de omgeving van de Planetenwijk in Helmond Noord. Dat liet wijkagent Rob Matthijsse zojuist weten.
Hij geeft het volgende signalement van de dader door: buitenlands type, ongeveer 50 jaar, brildragend en hij liep moeilijk of apart. Hij droeg een blauwe jas, zwarte broek en een petje. Heb je tips voor de politie, bel dan 0900-8844.

Update op 23 januari: Er is een 59-jarige verdachte aangehouden

23reacties

Van den Waardenburg: Zwembad

Tijdens de begrotingsbehandeling van donderdag 6 november 2014 heeft D66 aandacht gevraagd voor zwembad De Wissen, het enige zwembad van Helmond dat zwaar verouderd is. Aangezien de verenigingsbezoekersaantallen van het huidige zwembad hoog zijn en een zwemvoorziening voor de inwoners tot de zorgplicht van de gemeente behoort, vindt D66 dat snel een alternatief gezocht moet worden voor een zwemvoorziening. Volgens de Strategische Sportnota 2013-2020 zou eind 2014 een keuze gemaakt worden rondom een nieuw zwembad. Aangezien tot op heden enige duidelijke keuze ontbreekt, hebben wij het college verzocht om een onderzoek naar de mogelijkheden rondom het zwembad. Daarnaast is de gemeente Deurne momenteel ook op zoek naar een oplossing voor hun zwembad De Wiemel. Mogelijk kunnen Helmond en Deurne in onderlinge samenwerking een nieuw zwembad realiseren.Lees verder »

Nieky Holzken bokst zijn 7de profpartij

Nieky Holzken bokst in Helmond Farouk Daku Malingumu,Nieky Holzken bokst volgende week zondag in Helmond tegen de nummer 3 van Nederland,  Farouk Daku Malingumu. De 29-jarige Daku won 18 van zijn 25 wedstrijden. Voor de 31-jarige Holzken is het zijn zevende profbokspartij. Alle 6 voorgaande profbokspartijen won hij.
Het boksgala zondag 18 januari begint om 18.00 uur. Verder zijn er die avond diverse kickbokspartijen en om 12.00 uur begint er een jeugdgala. Plaats van handeling: Sportschool Golden Glory aan de Icarusstraat.
Behalve bokser is Nieky “The Natural” Holzken nog altijd actief als kickbokser. Op 6 februari neemt de Helmonder deel aan het prestigieuze GLORY 19 weltergewicht toernooi in het Hampton Coliseum in Amerika . De winnaar van dat toernooi verzekert zich van een titelgevecht tegen de regerend kampioen in die klasse, Joseph Valtellini. Maandag 19 januari vertrekt Holzken al naar het Amerikaanse Florida om zich daar voor te bereiden. Zijn staat van dienst tot op heden.

20reacties

David Stockx nieuwe stadsprins Keiebijters

Zojuist werd op het Kasteelplein bekend gemaakt dat David Stockx de nieuwe stadsprins van de Keiebijters is. Onder het toeziend oog van zij die de lichte miezerregen trotseerden, werd hij geïnstalleerd als Prins Briek XLII. Daarmee volgt deze Helmonder Robin Rijf (Prins Briek XLI) op als Prins der Keiebijters.
David is er 1 van de Helmondse juweliersfamilie Stockx en is ook bekend als DJ Missinglinx. Samen met zijn vriend DJ Bockieman vormt hij het duo NERD. Hun passie is Chicago housemuziek. Iemand die dus een feestje kan bouwen.

In de reacties hieronder staan enkele carnavals-updates (foto en video’s).

24reacties

Open brief aan Theo van Kroonenburg

Geachte heer Van Kroonenburg, beste Theo,

We lazen dat je sinds 1 januari directeur bent van het Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL). Daar willen we even op reageren.
Je kent ons uit de jaren 2002-2006. Je was toen directeur van Atlant, de Helmondse tegenhanger van het WOZL. We probeerden de situatie te verbeteren van onze goede vriend “Henk Jansen”. Zijn echte naam hoeft niet op de weblog van Helmond, maar je weet wie we bedoelen. Kijk anders even op www.pestwerk.nl. Jouw aanpak maakte Henk verdrietig en boos. Je hebt bij Atlant nog veel meer gehandicapten verdrietig en boos gemaakt. Het zou jammer zijn als je dat bij het WOZL ook gaat doen. Daarom hebben we een paar tips voor je.Lees verder »

1reactie

Man (66) gisteren beroofd, getuigen gezocht

Een 66-jarige man uit Helmond meldde zich gisteren bij het politiebureau in Helmond. De man fietste rond 22.45 uur over het Coffermanspad in Helmond Noord terug naar huis na een bezoek aan zijn moeder. In de buurt van de vijver vlakbij het Haverveld kwam hem een jongeman tegemoet gelopen die hem om een vuurtje vroeg voor zijn sigaret. Het slachtoffer stopte en voordat hij het in de gaten had trok de jongeman de gouden ketting van nek van het slachtoffer en ging er vandoor.
Het gaat om een jongeman vermoedelijk tussen de 1,70 – 1.75 meter lang, een leeftijdsindicatie is onbekend. Hij sprak plat Helmonds, droeg een donkere jas van een soort plastic en had kort donker vlak haar met een beetje slag erin. De politie verzoekt getuigen van dit incident contact op te nemen via 0900 – 8844.

Man opgepakt na inslaan autoruit van ex

De politie hield gisteren een Helmonder aan op verdenking van het mishandelen van zijn ex-partner.
Na een melding van een mishandeling op de Deltaweg in Brouwhuis gingen agenten donderdagavond rond 19.30 uur direct naar de aangegeven locatie. Daar troffen ze een 26-jarige vrouw uit Helmond in haar auto aan. Een ruit van haar voertuig was ingeslagen. Dit zou door haar ex-vriend gedaan zijn kort voor de melding. Ook zou de vrouw geslagen zijn. De 21-jarige verdachte ex-vriend is hierop ter plekke aangehouden. De verdachte bleek ook een gestolen fiets bij zich te hebben. Deze is in beslag genomen. De man zit vast voor verder onderzoek.

Frontale botsing: Helmonder zwaargewond

Een 41-jarige bestuurder uit Helmond en een 63-jarige bestuurder uit Nijmegen zijn vanochtend om ongeveer 5.50 uur zwaargewond geraakt. Dit gebeurde bij een frontale botsing op de Drutenseweg (N845) in Wijchen (provincie Gelderland). Beide chauffeurs zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Hulpdiensten sloegen groot alarm en gingen met een groot aantal eenheden ter plaatse. De 2 gealarmeerde traumahelikopters hoefden uiteindelijk niet ingezet te worden.
Het ongeval ontstond nadat 1 van de voertuigen over een doorgetrokken streep inhaalde en vervolgens frontaal op een tegenligger klapte. De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Beide auto’s raakten ten gevolge van het ongeval total loss.

11reacties

Helmond betuigt straks steun aan Parijs

Vandaag wordt er een bijeenkomst gehouden in de Cacaofabriek naar aanleiding van de terreurdaad gisteren in Parijs. Iedereen is welkom vanaf 17.45 uur.
Zwaarbewapende mannen stormden gisteren kort voor het middaguur het kantoor van satirisch weekblad Charlie Hebdo binnen waar een redactievergadering bezig was. Zij doodden 8 journalisten, 1 receptionist, 1 bezoeker en 2 agenten. 4 Van de gewonden zijn er volgens de autoriteiten ernstig aan toe. Er zou zijn geschoten met kalasjnikovs.Lees verder »

Dronken vrouw aangehouden voor mishandeling en vernielingen

Een 46-jarige vrouw uit Helmond werd gisteravond aangehouden nadat ze bij haar ex-man en diens zus vernielingen had gepleegd.
De vrouw verscheen aan het begin van de avond bij de woning van haar ex-schoonzus waar ze een ruit van de voordeur vernielde. Zij drong de woning binnen en mishandelde de vrouw. Later bleek dat de verdachte ook diverse vernielingen had gepleegd in en aan de woning van haar ex-man in het centrum van Helmond. De man was op dat moment niet thuis. Toen de gewaarschuwde politie bij de woning poolshoogte nam, kwam de vrouw in haar auto aanrijden. Ze werd direct aangehouden en omdat agenten vermoedden dat zij onder invloed van alcohol was werd op het bureau een ademanalyse van haar afgenomen. Ze bleek inderdaad bijna twee keer te veel te hebben gedronken en wordt daarom ook bekeurd voor het rijden onder invloed. De vrouw zit vast voor nader verhoor. Waarom ze tot haar daden kwam is vooralsnog niet duidelijk. Haar ex-man deed aangifte.

21-Jarige aangehouden na diefstal uit bedrijf

De politie hield vandaag een man uit Helmond aan op verdenking van diefstal uit een bedrijf in die plaats. De diefstal vond in oktober van het afgelopen jaar plaats.
In de nacht van 25 op 26 oktober werd ingebroken in een bedrijf aan de Watermolenwal. Uit het bedrijf werden onder meer geld en cadeaubonnen weggenomen. In het onderzoek kwam de politie op het spoor van de 21-jarige Helmonder. De verdachte meldde zich vanochtend op het politiebureau aan de Kasteel Traverse, waarop hij is aangehouden. De man zit vast voor verder onderzoek.

9reacties

Smits: SSH

Voor de niet ingewijden staat deze afkorting voor “Stichting Stadswacht Helmond”.
Maar eerst moet ik alle lezers van de weblog natuurlijk een gezond en gezegend 2015 toewensen. Moge alle wensen en voornemens voor u ( gaan ) uitkomen! Dus veel succes met het stoppen met roken, het meer gaan bewegen, zoektocht naar werk, minder stress, gelukkig zijn, hoop op het winnen van een grote prijs, Helmond Sport meer punten gaat halen, kinderen hun zwemdiploma gaan halen of hun studie succesvol afronden, relatie stand zal houden, politiek oplossingen biedt, het een schitterende zomer zal worden etc. etc.
Kortom 2015 zal weer veel zaken gaan brengen waar we nu nog geen weet van hebben. De toekomst blijft voor iedereen een grote glazen bol! Wat zal bijv. de toekomst voor SSH gaan brengen?Lees verder »

Auto in brand in de binnenstad

Vannacht rond 1.30 uur was er een autobrand aan de Jan Stevensstraat in de Binnenstad. Ondanks dat de brandweer snel ter plekke was en het vuur snel geblust was, kon niet voorkomen dat de auto verloren ging.
Brandstichting wordt niet uitgesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek. Opvallend is dat gisteravond rond 19.40 uur in dezelfde straat ook een brandje (in een bijgebouw) was. Het is nog niet bekend of die 2 branden iets met elkaar te maken hebben.
Harrie Fotografie maakte de foto’s.