Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2e Helmonder gepakt voor brute overval

De recherche heeft afgelopen week 2 verdachten (51 en 56 jaar) uit Helmond en Gemert opgepakt voor een woningoverval die op 5 oktober 2015 werd gepleegd in Gemert. Eerder werd in de zaak al een 34-jarige Helmonder aangehouden.
Op de avond van de overval werd een alleenstaande man rond 19.50 uur in zijn woning aan De Ark in Gemert bruut aangevallen door 2 mannen. Er werd een mes op zijn keel gezet en het slachtoffer werd met een hamer tegen zijn hoofd geslagen. Met de portemonnee van het slachtoffer gingen de daders ervandoor.
Op de plaats delict werd door de politie, die met 7 voertuigen ter plaatse was, uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarbij werd onder meer een politiehond ingezet en met meerdere getuigen gesproken. Ook werd in opsporingsprogramma’s aandacht gevraagd voor de zaak. Begin 2017 kwam het team met nieuwe informatie naar buiten over de mogelijke achtergrond van de daders.
Op 16 mei werd in het onderzoek een eerste verdachte aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Helmond. Hij zit nog altijd vast. Een tweede verdachte werd afgelopen maandag in Gemert opgepakt. Het gaat om de 51-jarige neef van het slachtoffer. De voorlopig laatste verdachte werd woensdag opgepakt en betreft de vader van de jongste verdachte, een 56-jarige man uit Helmond.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
12reacties

Onbekende man gewond aangetroffen

Gisteravond werd een man gewond aangetroffen naast een hoogspanningsmast bij de Scheidijk in het Bakels Bos. Het is niet bekend wie hij is en hoe die daar gekomen is, zo liet een woordvoerder van de politie ons vanochtend weten. De man is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.
Vele hulpdiensten waaronder een traumahelikopter werden opgeroepen rond de klok van 20.45 uur.

Antonio Nouwen maakte de onderstaande foto en video.


14reacties

Vrijwilligerspenning voor Nelly Boogaarts

Mevrouw P.G.L. Boogaarts-de Jongh heeft vandaag de vrijwilligerspenning van de gemeente gekregen voor haar 25 jarige vrijwilligersactiviteiten in het Elkerliek ziekenhuis. De onderscheiding werd uitgereikt door wethouder Paul Smeulders.
Nelly Boogaarts is sinds 1992 wekelijks actief als vrijwilligster op de afdeling vrijwillig Patiëntenvervoer van het Elkerliek. Deze groep vrijwilligers biedt sinds 33 jaar ondersteuning aan de verpleging door middel van het verzorgen van het patiëntentransport.
Daarnaast is zij actief geweest bij de atletiekvereniging HAC, was ze bestuurslid van de EHBO, is zij sinds 2005 bij Zwemvereniging Lutra de tweede penningmeester en sinds 2009 vrijwilligster bij de Stichting Industrieel Erfgoed Helmond.
Deze onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest haar de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.

2reacties

Ome Joop

Het is weer zo ver… voor de zoveelste keer sinds de afgelopen jaren ligt het paaltje op de hoek Abdijlaan – Vinkelaan weer plat. Ome Joop, de buurtbeheerder van Helmond-Noord, kan weer aan de slag om het gesneuvelde straatmeubilair in ere te herstellen. Tja, als dat paaltje op de kruising van de Abdijlaan met de Vinkelaan kon praten, had de Weblog voldoende copy voor de komende weken. Maar paaltjes praten niet, die hebben een andere taak. Welke, weet ik in dit geval niet. Laat ik dan maar de praatpaal zijn van deze maatregel van de gemeente Helmond, van dit houten slachtoffer.Lees verder »

48reacties

Topattractie The Tower op de zomerkermis

“De organisatie van de kermis is er in geslaagd een topattractie uit Duitsland vast te leggen voor de zomerkermis 2017. Deze attractie “The Tower” is uniek in de wereld. De attractie is 25 meter hoog en heeft 5 attracties onder 1 dak, namelijk SkyDrive, SkyView, SkyCafe, SkyLounge en SkyLoop.” Zo opende de gemeente enthousiast haar persbericht zojuist.
De zomerkermis begint donderdag 6 en duurt tot en met woensdag 12 juli. Er staan dit jaar 4 attracties meer dan vorig jaar. Welke 65 attracties dat precies zijn, weten we nu nog niet, maar de Soundmachine (een attractie met een kruis waaraan 4 banken zitten die hoog de lucht in worden geslingerd), de BoosterMaxx (een stalen arm die de roterende gondels zo’n 45 meter hoog de lucht in slingert), het spookhuis Das Omen, Lost, Muziekexpress, Experience, Air Race Bungee en Supermouse zijn al aangekondigd.

In de reacties hieronder staan updates.

1reactie

Hein Verbruggen (75) vannacht overleden

Hein Verbruggen is op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. Hij werd in 1941 in Helmond geboren. De Helmonder kampte al jaren met leukemie waaraan hij vannacht uiteindelijk bezweek.
Van 1991 tot 2005 was hij voorzitter van de Internationale Wielerunie UCI. In 1996 werd hij lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en 9 jaar later benoemde zij hem tot erelid. Als voorzitter van internationale wielerunie UCI en IOC-lid behoorde hij decennialang tot de meest invloedrijke Nederlandse sportbestuurders ter wereld.
Verbruggen professionaliseerde de wielersport en zorgde ervoor dat profrenners mee mochten doen aan de Olympische Spelen, maar slaagde er niet in om de dopingproblematiek in het peloton op te lossen. Hij werd er veelvuldig van beschuldigd dopingzondaars de hand boven het hoofd te hebben gehouden. Met name zijn goede relatie met Lance Armstrong zorgde voor controverse.
In 2006 was hij het goede antwoord bij een vraag onze kennisquiz.

28reacties

Q&A: verschraling Rijpelberg-voorzieningen

Kim Breuer van de fractie Lokaal sterk stelde schriftelijke vragen aan B&W over de brievenbussen, pinautomaat en heen-en weer verhuizingen van organisatie in de Rijpelberg. Hieronder haar 14 raadsvragen (Questions) voorafgegaan door haar inleidingen. Zodra we de antwoorden (Answers) van B&W hebben, plaatsen we die zoals altijd ook in zijn geheel in de reacties.

Ons bereiken allerlei berichten die wijzen op een verschraling van de wijkvoorzieningen in de wijk Rijpelberg. Dit baart ons zorgen en vandaar dat wij een aantal vragen hebben.Lees verder »

Trio aangehouden in ’t Haagje

Gisteravond hield de politie 3 Helmonders van 33, 57 en 63 jaar aan op de 3e Haagstraat. Zij werden aangehouden in verband met openlijke geweldpleging waardoor 1 persoon zich met letsel onder doktersbehandeling moest laten stellen.
Een langslepende kwestie over parkeergedrag ging vooraf aan deze burenruzie in ’t Haagje gisteravond, zo liet wijkagent Henny Gehem weten. De 3 mannen zijn ingesloten, de recherche doet verder onderzoek

16reacties

Van den Waardenburg: Grenzeloos denken

Als gemeente is het belangrijk om ook grenzeloos te kunnen denken, want ook de komende jaren komen er nog genoeg uitdagingen op de gemeente af. Dit zijn niet altijd uitdagingen die wij als gemeente alleen kunnen oppakken, maar waarbij we beter kunnen samenwerken met partners. De samenwerking Stedelijk gebied, waartoe onder meer Helmond behoort, wil de komende tijd inzetten op nauwere samenwerking op de thema’s wonen, zorg, voorzieningen en economie. Zo is het belangrijk dat we als regio de bestaande voorzieningen kunnen behouden of juist samen zorgen voor topvoorzieningen die onze regio aantrekkelijk maken. Lees verder »

3reacties

Tiental bewoners even geëvacueerd na brand

In een appartementencomplex tegenover de Action aan de Molenstraat is rond 2.00 uur vannacht brand geweest. De brand zou in een prullenbak in de kelder zijn ontstaan. In het gebouw ontstond daardoor veel rook waardoor een tiental bewoners het pand moest verlaten en tijdelijk op straat kwam te staan.
De brandweer die met 2 voertuigen ter plaatse kwam, kreeg de brand snel onder controle. Er zijn geen gewonden.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 4 foto’s.

11reacties

Geen wereldtitel kickboksen voor Holzken

Nieky “The Natural” Holzken werd vanavond geen wereldkampioen kickboksen in het weltergewicht. In Parijs werd de 33-jarige Helmonder in 5 rondes van 3 minuten verslagen door de Fransman Cédric Doumbé (25) die hem vorig jaar november de titel ontfutselde. Hij verloor door een split decision van de jury.
In de uitverkochte Accorhotels Arena zagen ruim 20 duizend toeschouwers dit wereldtitelgevecht waarvan er plusminus 400 in het oranje. De 90 fans die vanochtend per bus naar Parijs vertrokken, werden daar vanmiddag persoonlijk verwelkomd door de kickbokser en zijn schoonvader en trainer Sjef Weber.

In de reacties hieronder staat een update.

28reacties

Gewapende overval in Helmond Noord zojuist

In een woning aan de Adriaen Brouwerstraat in Helmond Noord vond zojuist een gewapende overval plaats. De dader is een jongen van 15-17 jaar. Hij is gekleed in een donkerblauwe sweater met capuchon. Hij werd gezien met een ‘nektas’ en zonnebril. Dat meldde de politie en daarbij vraagt zij om zelf geen actie te ondernemen als je hem ziet, maar om meteen 112 te bellen.

In de reacties hieronder staan updates.

2reacties

Vermoedelijke brandstichting verwoest auto

Vannacht rond 1.40 uur is een auto door brand verwoest aan de Adonislaan in Helmond Noord. De personenauto waarvan de eigenaar op vakantie is, stond daar al zeker de gehele dag geparkeerd. Enkele meters van de brandende auto werd op straat een jerrycan aangetroffen. De politie gaat uit van brandstichting en doet verder onderzoek.
Een auto die naast de brandende auto stond, kon tijdig worden weggezet. De brandweer had moeite om de brand te blussen door de vermoedelijke benzine die is gebruikt. Er is niemand gewond geraakt.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staat (zoals we altijd met updates doen) een update.

Van wie is deze gestolen kluis?

De Helmondse politie heeft een opengebroken kluis aangetroffen op de Goorsebaan in Mierlo-Hout. Die lag daar zo’n 200 meter het bos in. Zij willen graag weten wie de eigenaar van die kluis is? Heb jij een tip voor hen, bel hen dan op 0900-8844 (referentienummer: 2017118252).

Veel asbest aangetroffen bij controleactie PIT

archieffotoHet Peelland Interventie Team (PIT) hield gisteren een controleactie die zich richtte op panden waarvan sterk het vermoeden bestond dat er sprake was van misstand en/of waar onduidelijk was welke activiteiten er plaatsvonden. Dat vermoeden bleek gegrond, op 3 locaties in het buitengebied trof het PIT illegale situaties aan .
Bij 1 adres trof het PIT over de hele locatie asbesthoudend materiaal aan. Ook bleek de constructie van de gebouwen slecht en was er bij de woning sprake van een slechte bouwkundige situatie (lekkages, lekkende leidingen, gebrekkige installatie, vochtige woning en insecten). De omgeving is afgezet met asbestlint. De woning wordt onbewoonbaar verklaard en de bewoners zullen ondergebracht moeten worden op een andere locatie. Ook moet de eigenaar het asbesthoudend materiaal laten opruimen door een gecertificeerd bedrijf.
Op een tweede locatie vond het PIT ook asbesthoudend materiaal. De omgeving is afgezet met asbestlint en de eigenaar moet ook hier het asbest laten opruimen. Verder wordt er onderzoek gedaan naar het saneren van asbest op dit adres, zonder dat daarvan melding was gedaan. Er was sprake van milieuovertredingen. De eigenaar wordt aangeschreven en er vindt binnenkort een nieuw bezoek plaats om te controleren of de situatie dan is verbeterd. Bij de derde locatie was sprake van illegale bebouwing. Daarnaast werden er milieuovertredingen geconstateerd.
Helmonders kunnen overlastsituaties en verdachte situaties aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492-587309 of per e-mail [email protected]. Je tips worden vertrouwelijk behandeld, zo verzekert het PIT.

Wie herkent deze sieraden?

Vorige week woensdag meldde zich iemand aan de balie op het hoofdbureau van de politie in Eindhoven. Hij had een schoudertas met verschillende goederen waaronder een roze portemonnee met sieraden en certificaten (a, b en c) van sieraden.
Ook zat er een paspoort in de tas. Uit het politiesysteem kwam naar voren dat de eigenaar van dat paspoort veelvuldig voor kwam ter zake inbraak in woningen en dergelijke. De politie vermoedt dat de sieraden in Helmond of Eindhoven gestolen zijn en de schoudertas van de verdachte is.
Heb jij een tip over deze zaak, vul dan het tipformulier in. Geeft die tip daartoe aanleiding, dan neemt de politie contact met je op.