Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

1reactie

Vrouw opgepakt na vernieling restaurantruit

De politie heeft vannacht een 34-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Zij wordt ervan verdacht een ruit bij een restaurant in de Heistraat te hebben vernield. Welk restaurant dat betreft, weten we niet.
De Helmondse is ingesloten op het politiebureau in Eindhoven. Dat liet wijkagent Maikel van Dijk vanochtend weten.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
17reacties

Wat doen we met Elly?

Het is mis met de burgermoeder van Helmond. Elly Blanksma heeft opnieuw de schijn gewekt dat zij het ambt van burgemeester niet op waarde weet te schatten. Ze heeft weer een domme zet gedaan waar, zoals dat nu eenmaal gebeurt bij mensen die een openbaar ambt bekleden, de media bovenop zijn gedoken. Deze zomer was er de NRC-affaire en nu is er de grensmarkering met de buren.Lees verder »

Helmonder in Leeuwarden aangehouden

Vannacht is een 23-jarige Helmonder in Leeuwarden aangehouden. De politie kreeg om 01.40 uur een melding binnen van mishandeling van een vrouw in de Friese hoofdstad. Na onderzoek werd de Helmonder voor deze mishandeling aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

22reacties

Maráczi: Pers versus privacy

Deze week was het weer mijn beurt om een column te schrijven. Zoals gewoonlijk nog net voor de deadline en met nog geen idee waarover. Op zoek in mijn gedachten werd ik alsmaar wreed verstoord door de actuele berichtgeving over Burgemeester Blanksma en haar buren. Mede opgeroepen door een telefoontje van een journalist met de vraag wat wij als SP daar nou van vinden. Na een korte reactie gegeven te hebben en opgehangen had bleef bij mij deze vraag in mijn hoofd malen. Alleen niet op de manier zoals de journalist voor ogen had. Die wilde met de vraag een inhoudelijke reactie op deze kwestie. Maar bij mij roept de vraag “wat vind ik daar nou van” iets heel anders op. Namelijk hoe weegt de pers iemands recht op privacy?Lees verder »

3reacties

Brandbom aangetroffen na autobrand

Vanavond is een personenauto in de Sint Bonifaciusstraat in het Centrum volledig uitgebrand. In de auto trof de brandweer een brandbom aan, een 1½ liter-frisdrankfles gevuld met een brandbare vloeistof.
De om 23.12 uur gealarmeerd brandweer kon niet voorkomen dat de personenauto veel schade opliep en als. De politie die uitgaat van brandstichting doet onderzoek. Getuigen worden opgeroepen zich te melden via 0900 – 8844.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

12reacties

Lucas en zijn galerij (én snackbar)

Het zal de leergierige en nieuwsgierige lezers van de weblog niet ontgaan zijn: het Lucasjaar komt eraan! Lucas wie? Lucas Gassel dus, in Helmond nu nog vooral bekend van de winkelgalerij die naar hem vernoemd is. Over de naamgever zult u, als het goed is, de komende tijden nog volop horen. Veel is niet over deze schilder bekend en ook is er maar weinig werk van hem bewaard gebleven. Maar ’t was n’n Hellemonder, dat wil zeggen hij is hier (<1500) geboren en getogen voordat hij naam en faam maakte vanuit Antwerpen en Brussel waar hij in 1568/69 overleed.
Als we de weerklank van zijn werk afmeten aan het aantal vernoemingen in straatnamen enzo, dan is die beperkt geweest. Naast de Lucas Gasselstraat in de thuisstad Helmond zijn er, voor zover mij bekend, alleen nog straten naar deze kunstenaar vernoemd in Eindhoven en Rosmalen. Maar dan hebben wij natuurlijk nog die galerij, de enige die zijn naam draagt.Lees verder »

13reacties

De Binnenstad en ’t Haagje stinken

Gisteravond en vanochtend hoorden we van diverse Helmonders opmerkingen over flinke stank in vooral de Binnenstad. Daarbij werden diverse ‘ruiklocaties’ genoemd zoals het Speelhuisplein, Suytkade en (net buiten de wijk) de 1e Haagstraat.
We weten niet hoeveel klachten daarover inmiddels bij de Brabantse MilieuKlachtenCentrale binnen zijn gekomen en of er ’n relatie is met de stank in Brouwhuis die we begin augustus meldden (en nog altijd voortduurt). Bij de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, de instantie die over geuroverlast in onder meer Helmond gaat, was vanochtend namelijk niemand voor commentaar bereikbaar.

In de reacties hieronder staan updates.

20reacties

Q&A: subsidie voor gratis wifi in Helmond

Jan Roefs van het CDA stelde vandaag schriftelijke vragen aan B&W omdat zijn partij snel actie wil voor gratis wifi voor de Helmonders door Europese subsidie aan te vragen. Hieronder zijn 3 raadsvragen (Questions) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra de antwoorden (Answers) van B&W bekend zijn, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

Kop-staartbotsing met lesauto op Heeklaan

Op het kruispunt van de Heeklaan en De Bergen vond rond 15.45 uur een kop-staartbotsing plaats met een lesauto. Een persoon uit de lesauto liep naar de ambulance, werd daar nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Op die kruising werden vorige week slimme verkeerslichten in werking gesteld.
Vico Hoozemans maakte de eerste 2 foto’s, Pim Verkoelen de volgende 2.

2reacties

2 Crossmotors maken Helmond onveilig

“De bestuurders van een groene en een rood-witte crossmotor maken de stad onveilig door alle verkeersregels en verkeerstekens aan hun laars te lappen. Beide of mogelijk meerdere bestuurders brengen andere weggebruikers in gevaar met onverantwoord rijgedrag.” Dat meldt de politie op hun Facebookpagina.
Zij zijn een onderzoek gestart naar hun identiteit en vragen daarbij de hulp van het publiek. Zij vragen of jij weet wie er met deze crossmotors rondrijden? Weet je het merk en type van de crossmotors? Weet je waar de crossmotors gestald staan? Heb je daarover informatie dan vraagt de politie hen te bellen via 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000 onder vermelding van registratienummer 2017214487. Ook kun je de gratis tiplijn bellen via 0800-6070.

In de reacties hieronder staat een update.

9reacties

Van den Waardenburg: De Braak

De komende raadsvergadering (31 oktober) nemen we een belangrijk besluit over de ontwikkeling van sport- en (be)leefcampus De Braak. Als gemeenteraad staan we namelijk voor de keuze om samen met OMO (Knippenbergcollege, Praktijkschool) te investeren in een nieuw sportpark voor een bedrag van 25 miljoen. Het wordt een combinatie van (breedte- en top) sport, onderwijs en zorg. Deze multifunctionele sportaccommodatie bestaat uit een sporthal, tribunes, multifunctioneel veld en ruimtes voor onderwijs, de Betaald Voetbal Organisatie, amateursport en de zorgpartners. Lees verder »

1reactie

Brand op balkon van flat Binnenstad (foto’s)

Rond 8 uur vanochtend heeft brand gewoed op een balkon op de eerste etage van een flat aan het Tiendplein in de Binnenstad. De brandweer die snel met 2 voertuigen ter plaatse was, had de brand ook snel onder controle. Voor zover bekend bleef de schade beperkt op het balkon. Er zijn geen personen gewond geraakt, waardoor de brand is ontstaan is ons niet bekend.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

9reacties

Fietsster en kind aangereden op Molenstraat

Een fietsende vrouw met een kind achterop zijn vanmiddag kort voor 3 uur op het fietspad van de Molenstraat aangereden door een bestelbusje. Het busje dat de oprit wilde inrijden, zag hen daarbij waarschijnlijk over het hoofd waarna zij tegen het busje reed. De fietsster en het kind kwamen ten val.
De vrouw werd in een ambulance aan haar verwonding geholpen en vervolgens is het tweetal ter controle met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis. Het kind bleef ongedeerd en kreeg van de politie als troost een knuffelbeer.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

Helmonder gepakt na kilometerslange achtervolging

Gisteravond rond 23.00 uur heeft de politie een auto aangehouden na een lange achtervolging. De bestuurder, een 21-jarige Helmonder, en 2 bijrijders zijn aangehouden.
De auto viel voor het eerst op door zijn hoge snelheid door een onopvallende politie-eenheid op de A28 ter hoogte van Zwolle. Uit de systemen van de RDW bleek dat de eigenaar van de auto een bekende is van justitie in het kader van inbraken. Met een snelheid van ongeveer 140 km per uur waar 100 km is toegestaan ging de auto richting Apeldoorn. Ter hoogte van Heerde sloot ook een videoauto van de politie aan. De bestuurder pleegde diverse verkeersovertredingen waaronder met hoge snelheid over de vluchtstrook rijden. Bij de afslag Vaassen/Apeldoorn-Noord nam de hij op het allerlaatste moment de afslag. Aan het einde van de afrit negeerde de Helmonder een stopteken en maakte een U-bocht om de snelweg weer op te gaan. Er volgden nog meer verkeersovertredingen zoals met hoge snelheid rechts inhalen en het negeren van een rood kruis. Inmiddels waren meerdere politie-eenheden bij de achtervolging betrokken.
Bij de afslag Schaarsbergen was rookontwikkeling zichtbaar vanuit het voertuig. Ook daar, zo meldt de politie, nam hij weer op het laatste moment de afrit om daar de berm in te sturen. De videoauto reed de auto aan de linkerzijde klem, zodat de bestuurder niet kon ontsnappen. De politie maakt proces verbaal op voor de bestuurder voor zijn gevaarlijke rijgedrag. De bijrijders zijn aangehouden omdat ze zich niet konden identificeren. 1 Van de bijrijders, een 21 jarige-man uit Duurstede, had nog een gevangenisstraf van 120 dagen open staan.

17reacties

Wie speelt er nog buiten?

Vrijdag 6 oktober heeft Ponyrijden Patricia de Drive van de nieuwe Burger King geopend. Wat was dat leuk om te zien! 9 ruiters die met hun (leen)pony de lol van hun leven hadden. Het ging in optocht dwars door het Helmondse verkeer van de Stiphoutse Elsdonk naar de Helmondse Europaweg. De beloning: veel bekijks en een Whopper die zeer werd gewaardeerd.Lees verder »

10reacties

Helmonder van het Jaar 2017 wordt …

Foto Cofoto met de 3 van '16 Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente wordt voor de 23e keer de Helmonder van het Jaar benoemd. Deze eretitel wordt dan overgedragen door de Stichting Dickensnight Brandevoort, de winnaar van afgelopen jaar.
Helmonder van het Jaar kan een persoon, instelling of organisatie worden die zich nadrukkelijk en op bijzondere wijze verdienstelijk maakt voor de stad of Helmond op een innemende of inspirerende wijze uitdraagt. Maar dit jaar kan dat ook een prachtig concept of thema zijn dat onze stad positief uitdraagt. “Een kandidaat is dus een breed begrip; iets of iemand waarop we met zijn allen trots zijn,” zo meldt de Rabobank die de prijzen beschikbaar stelt. Tot woensdag 15 november kun jij een persoon, instelling, organisatie, concept of thema die deze eretitel verdient met redenen omkleed voordragen per mail.
Uit de aanmeldingen benoemt de jury 3 genomineerden en uiteindelijk de winnaar. De jury is dit jaar uitgebreid met Audrey van den Broek en Udo Holtappels. Zij moeten vanuit hun ondernemerschap en creativiteit zorgen voor verbreding van de al aanwezige deskundigheid. Samen met Rabobank-voorzitter Peter de Bruin, burgemeester Elly Blanksma, notaris Bart Spoormakers en griffier Jan Jaspers bekijken zij de kandidaten, wijzen de nominaties aan en bepalen zij de winnaar. Daarnaast is ook dit jaar weer de Publieksprijs te winnen. Nadat de 3 genomineerden bekend zijn, kan een ieder zijn of haar internetstem uitbrengen. De genomineerde met de meeste publieksstemmen ontvangt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari 2018 de Publieksprijs.

https://www.youtube.com/watch?v=PyTT9th5idE&feature=youtu.be

In de reacties hieronder staat een update.