Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

29reacties

Ontwerp nieuwe Havenpark bijna onthuld

Vorig jaar heeft de stad onder meer op de weblog meegedacht over de contouren van het vernieuwde centrum. In de opmerkingen daarover kwam 1 wens bijna unaniem terug: maak van het terrein waar ooit Obragas zat, een echt Havenpark waar het goed toeven is voor inwoners en bezoekers van onze stad. Dat meldde wethouder Erik de Vries gisteren in zijn Traverse-column. “De keuze om prioriteit te geven aan het Havenpark was dan ook niet zo moeilijk. Ik sluit me graag aan bij deze wens van onze inwoners!”
Het Havenpark moet een groene plek van circa 2½ hectare midden in het centrum worden waar we kunnen ontmoeten, relaxen of juist actief bezig zijn. Het park zal ruimte bieden voor kleinschalige evenementen. Volgend jaar beginnen de werkzaamheden die in het voorjaar van 2019 gereed moeten zijn. De Oude Aa (die nu nog door een rioolbuis onder de grond stroomt) loopt straks zichtbaar als een slinger door het park. Bij het Havenplein komt een multifunctioneel gebouw met op de begane grond ruimte voor commerciële functies en daarboven appartementen.
De grote lijnen voor het ontwerp zijn nu klaar, maar de gemeente wil graag de mening van Helmonders horen voordat het plan definitief wordt. Daarom is er een inloopavond georganiseerd op maandag 23 oktober, tussen 19.00 tot 21.00 uur, in zaal Traverse aan de Steenweg. Daar wordt 2 keer dezelfde presentatie gehouden over het ontwerp, om 19.00 uur en om 20.00 uur. Er staan panelen waarop het plan met sfeerbeelden wordt toegelicht. Geïnteresseerden kunnen vrij binnenlopen om alles te bekijken en aan te schuiven bij 1 van de 2 presentaties. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.
Wethouder De Vries: “Ik heb de eerste plaatjes gezien en ik moet zeggen: het wordt prachtig! Ik weet zeker dat ook u dan enthousiast wordt!”

In de reacties hieronder staan updates.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Brandgevaar en mogelijk prostitutie

Gisteren heeft het Peelland Interventie Team (PIT) brandgevaarlijke situaties en mogelijke prostitutie aangetroffen bij een controle op 6 locaties in Helmond. Deze integrale controle duurde van 17.00 uur tot 21.30 uur en richtte zich op bewoning en gebruik.
Bij de controle van een woning in de Azalealaan in Helmond Oost werd een zak met wit poeder gevonden en is er mogelijk sprake van illegale prostitutie. Beide gevallen worden verder onderzocht. Door de hoofdbewoner is zelf elektriciteit aangelegd van zeer slechte kwaliteit. Dat zorgde voor acuut brandgevaar. De woningbouwvereniging heeft de situatie direct veilig gemaakt. De meter is meegenomen voor verder onderzoek op fraude. Door de woningbouwvereniging is een ontruimingsprocedure in gang gezet.
In 4 woningen aan de Hopmanstraat (Helmond Oost), Rijnlaan en Rivierensingel (Brouwhuis) was de bewoning niet conform de inschrijving Basisregistratie Personen en werd niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften. In 2 van deze woningen werd niet voldaan aan de brandveiligheidseisen. In de woning aan de Rivierensingel werden bekenden van de politie aangetroffen. En in de Rijnlaan werden enkele plantenbakken aangetroffen waarin hennep was geteeld. In de Hopmanstraat werd bedrijfsmatig oud ijzer achter de woning opgeslagen en bij een andere woning aan de Rijnlaan werd koper in de schuur aangetroffen, mogelijk afkomstig van diefstal.
Het gebruik is in alle bovengenoemde gevallen strijdig met het bestemmingsplan. Er volgen passende handhavingstrajecten. In 2 gevallen was sprake van veel overlast vanuit de woningen. Beoordeeld wordt of in deze gevallen de kamerverhuurvergunningen ingetrokken worden. Bij de controle van een woning aan de Scheldestraat in Brouwhuis zijn geen bijzonderheden aangetroffen.
Bij deze PIT-actie waren behalve de gemeente ook de politie, de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost en Enexis betrokken. Het PIT voert acties uit bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Het team kijkt daarbij naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving BRP (Basisregistratie Personen), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtreding van wet- en regelgeving. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

51reacties

Dit jaar weer een winterevent in het centrum

In de periode van 20 december tot en met 7 januari 2018 is er een nieuw winterevenement in het centrum van Helmond. Dat bevestigde organisator Peter van Asten zojuist. Gedurende deze periode is het bedoeling dat daar een schaatsbaan komt en andere (nu nog niet bekend gemaakte) activiteiten plaatsvinden. Er lopen nog gesprekken met belanghebbenden over de invulling van het evenement. Waar het precies in het centrum zal plaatsvinden weten we (nog) niet.Lees verder »

Fietsster gewond na ongeval Hoofdstraat

Bij een ongeval zojuist rond 12 uur is een fietsster gewond geraakt. Zij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Toen de gele auto de uitrit op de Hoofdstraat in Mierlo-Hout uitreed, werden daarbij een fietsende man en vrouw over het hoofd gezien. Bij de daarop volgende aanrijding kwam de vrouw ten val.
De eerste 3 foto’s werden door 112nieuwsonline gemaakt, de vierde door Vico Hoozemans.

14reacties

Inbreker zonnestudio Europaweg gezocht

Woensdag 13 september rond 01.45 uur werd er ingebroken bij een zonnestudio aan de Europaweg. De politie is benieuwd wie deze inbreker is.
Wie hem herkent of er meer van weet wordt gevraagd te bellen met de gratis tiplijn via 0800-6070 of anoniem via M. 0800-7000. Je kunt hen ook bellen op 0900-8844 (registratienummer: 2017189857).

In de reacties hieronder staat een update.

22reacties

Brouwhorst 1 van 10 schoonste van ’t land

Winkelcentrum Brouwhorst is 1 van de 10 winkelgebieden die in de race is voor titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ 2017. Maandag 20 november tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon wordt de winnaar bekend gemaakt en gehuldigd door Stichting Nederland Schoon.
Wethouder Erik de Vries: “Ik ben heel trots op de nominatie voor Winkelcentrum Brouwhorst! We besteden in Helmond veel aandacht aan het schoonhouden van onze stad in het algemeen en de winkelgebieden in het bijzonder. Deze nominatie is een geweldige beloning voor alle vrijwilligers en professionals die het hele jaar door in de weer zijn om het winkelcentrum en het gebied er omheen schoon te houden.”
In het kader van deze verkiezing worden elk jaar in juni tot en met augustus Nederlandse winkelgebieden onaangekondigd op 3 manieren onderzocht (pdf) op hun schoonheidsgraad. Dit jaar waren dat in totaal 612 winkelgebieden in 88 gemeenten. Per winkelgebied werden minimaal 40 bezoekers middels ongeveer 20 vragen bevraagd naar hoe schoon hij of zij het winkelgebied in het algemeen en op dat moment vinden. Ook werd er 1 deskundigen-observatie gedaan en 3 tot 5 lokale ondernemers bevraagd naar hun beleving, kennis en gedrag.
In 2012 en 2013 werd WC Brouwhuis uitgeroepen tot het op 1 na schoonste winkelcentrum van Nederland. Eerder dit jaar verkocht Dela Vastgoed dit winkelcentrum in Brouwhuis aan het Amerikaanse Lone Star Funds. In 2015 bleek Winkelcentrum Brandevoort de schoonste en vorig jaar de op 1 na schoonste van het land.

In de reacties hieronder staan updates.

2reacties

Stijkel: Een inkijkje in de lokale politiek

Enkele weken geleden werd ik gevraagd om gastlessen te gaan verzorgen op het Helicon in Helmond. De docent was bezig met actief burgerschap en de politiek-juridische dimensie en het leek haar leuk als er een raadslid naar school zou komen om dit onderwerp te bespreken. Ik reageerde daar enthousiast op. De jeugd te betrekken bij de lokale politiek en hen een inkijkje te geven in het functioneren van de gemeenteraad. Dagelijks zouden er lessen verzorgd gaan worden voor de verschillende klassen. Lees verder »

5reacties

Motorrijder vliegt door hekwerk (2 foto’s)

Bij een ongeval kort na half 2 vanmiddag is een motorrijder door een hekwerk van een bedrijfspand gevlogen. Het slachtoffer van dit eenzijdig ongeval is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Toen hij afsloeg en vaart wilde minderen bleef zijn handschoen achter het gashendel hangen en verloor de controle. Gelanceerd via een betonnen zogenoemde varkensrug op de trottoirrand vloog hij vervolgens in volle vaart door het hekwerk. Dat gebeurde op de Rakthof in de Rijpelberg.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

 

18reacties

Wie pinde met gestolen pas 91-jarige vrouw?

De politie zoekt een man die in Helmond heeft gepind met een pinpas die kort daarvoor van een 91-jarige vrouw werd gestolen. Er werd in totaal ruim 5 duizend euro van haar rekening gehaald.
Vrijdagmiddag 2 juni betaalde de hoogbejaarde dame met die pinpas voor het laatst haar boodschappen bij een supermarkt in Asten. De politie verdenkt de mannen op de onderstaande foto’s ervan dat zij tijdens die pintransactie eerst de code afkeken en daarna haar pas gestolen hebben. In Bureau Brabant op Omroep Brabant aanstaande maandag mogelijk meer informatie over deze pinpasfraude. Om 18.00 uur is de eerste uitzending die daarna ieder uur wordt herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.Lees verder »

15reacties

Jeroen is de leukste meester van Nederland

Meester Jeroen (Hermans) van SBO De Toermalijn in Helmond Noord won vandaag de titel ‘liefste en leukste juf of meester van 2017′. Zijn school is nu gevuld met blije kinderen, veel bloemen en planten en burgemeester Elly Blanksma, zie het onderstaande filmpje. De stichting Een 10 voor de juf organiseerde deze verkiezing voor het vijfde jaar op rij. Als blijk van waardering voor het vele extra werk van leerkrachten doen voor het welzijn van hun leerlingen.Lees verder »

4reacties

Traumaheli bij ernstig ongeval in Dierdonk

In Dierdonk werd vanmiddag een scooter geschept door een auto, daarbij vielen 2 gewonden. Dat ongeval vond plaats op de kruising van De Kromme Geer en Coendersberglaan in Dierdonk rond 16.50 uur.
De opgeroepen traumahelikopter is inmiddels ter plaatse geland om assistentie te verlenen. Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar het ongeval.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

Pand Jobfactory, Super Sociaal en Ruilwinkel geopend

foto's door Jasper RagetlieTijdens een drukbezochte bijeenkomst vanmiddag werd het nieuwe pand van de  Super SociaalHumanitas/Ruilwinkel en Jobfactory officieel geopend door wethouder Nathalie van der Zanden. Ook GGZ Oost Brabant en speciaal onderwijs De Korenaer gebruiken de faciliteiten in het gebouw aan de Engelseweg 127- 127a waar tot april Goedhart Repro zat. “Helmond mag trots zijn op deze nieuwe locatie waar zij gezamenlijk zorgen voor een zekere mate van beschaving in onze stad” zo liet Jürgen Feuerriegel, voorzitter van Stichting Super Sociaal, weten.
Het eerst genoemde trio zat 6 jaar in het oude Edah-pand aan de Kanaaldijk Noord Oost. Dat pand gaat plat voor het nieuwbouwplan Oranjekade. Op 31 maart kregen zij de sleutel, half mei was alles klaar voor de verhuizing en begin juni ging het gewone werk voor iedereen weer van start.
Mien Paridaans van de Ruilwinkel: “Op deze nieuwe locatie maken we een mooie herstart met de Ruilwinkel en onze andere activiteiten. We hebben onze ruimte een eigen tune gegeven, met kleuren, een praktische indeling en natuurlijk een creatieve inrichting. Wat fijn is, is dat we hier een aparte ruimte hebben voor groepsactiviteiten, zoals Nederlandse les en de jonge-moedergroep. Op die manier hebben we alle ruimte om iets extra’s te betekenen voor de mensen die dat nodig hebben.”
De verbouwing en inrichting van het gebouw zijn mede mogelijk gemaakt door donaties van het Oranjefonds, het Kansfonds, Stichting Thomas van Villanova, de Beelsfundatie, Tiny en Anny van Doorne Fonds, het coöperatiefonds van de Rabobank Helmond en de Stichting Steun Welzijnszorg. Het huurcontract op naam van SMO Helmond e.o. loopt voor een periode van 5 jaar met de optie om het nog eens 5 jaar te verlengen.

5reacties

Nieuw Helmonds nieuws in oktober 2017

Alleen het nieuwe Helmonds nieuws publiceren wij hier, voor het andere nieuws kijk je bij de krantDinsdag:
 Scholiere aangereden in Helmond Noord (4 foto’s)
 Je kapotte fietsverlichting gratis laten repareren
Roodharige jongen (18) vermist
4 Foto’s voortgang van de verbouwing van ’t Patronaat

Maandag:
Update: drugspand gesloten ivm XTC-pillen en cocaïne
Traumaheli naar ongeval bij Kemie op industrieterrein (foto’s + video) + Updates: Deurnenaar (30) overleden

Weekend 28 & 29 oktober:
Filmpje van Halloween in de Rijpelberg
Uitslaande woningbrand in Helmond Oost (foto’s) + updates
Traumaheli vanwege een spontane bevalling
 Overvallers van cafetaria in Mierlo-Hout gepak (6 foto’s)
Ontwerper Dave Hakkens wint VPRO’s Toekomstbouwers + udate
5 Personen vochten gisteravond met een mes
 2 Helmonders met nepwapen aangehouden
 Helmonder (27) in Noord-Holland aangehouden na dealen drugs
Volle aanhanger gestolen van 1 van onze 112-fotografen

Vrijdag 27 oktober:
Drugspand Van Liemptstraat voor 4 maanden gesloten
 Columnist Gaby van den Waardenburg is de nieuwe D66-fractievoorzitter
Kwaliteit Elkerliek wederom bevestigd

Donderdag 26 oktober:
Voortgang van de verbouwing van ’t Patronaat (update 9)
Automobilist botst tegen boom in Dierdonk (3 foto’s)
PIT treft slordig terrein met asbest aan
Helmond koploper in cliëntondersteuning

Woensdag 25 oktober:
Jeugd-ATB-baan in Dierdonk vandaag officieel geopend

Dinsdag 24 oktober:
Man gepakt voor inbraak bij zelfde restaurant Heistraat
Elektrische fiets rijdt tegen fietser (2 foto’s)
Man gewond bij ongeval (2 foto’s) + update met 4 foto’s
Vrouw gepakt voor vernielen ruit van restaurant Heistraat

Maandag 23 oktober:
Corteo van supporters naar ‘De Braak-raadsvergadering’ komende dinsdag
Burgemeester gaat in gesprek over voorstel van buren
 Man moet € 850 betalen voor slaan van PowNed-verslaggever in ’t Haagje
Helmonder in Leeuwarden opgepakt voor mishandeling
 In opdracht van de gemeente is Jack’s Casino voorlopig gesloten
Brandbom aangetroffen na autobrand (6 foto’s)

Weekend 21 & 22 oktober:
Foto: Red Hot Chilinators in het Muziekcafé vannacht
Foto: Fak Fak reünie mariniers Nieuw-Guinea in de Geseldonk

Donderdag 19 oktober:
• Helder Helmond wil dit jaar nog geen ijsbaan op de Markt
Extra impressies van nieuwe Havenpark-ontwerp
Fons de Visscher breidt zijn visimperium weer verder uit
Woningoverval in de Oranjebuurt (foto’s + updates)

Woensdag 18 oktober:
Raadsvragen ivm subsidie voor gratis wifi in Helmond + “Overbodige vragen”

Dinsdag 17 oktober:
Zolderbrand in Helmond Noord door wasdroger (4 foto’s)
Kop-staartbotsing met lesauto op de Heeklaan (4 foto’s)
Helmond Sport-verdediger Markiet verkast naar IJsselmeervogels
125 Helmondse minimagezinnen kregen 2400 stuks winterkleding
2 Crossmotors maken Helmond onveilig + update

Maandag 16 oktober:
 De sfeerbeelden van en extra info over ontwerp van toekomstig Havenpark

Weekend 14 & 15 oktober:
Brand op balkon van flat in de Binnenstad (3 foto’s)
Slimme verkeerslichten op 1e Heeklaan-kruispunt (foto’s)

Vrijdag 13 oktober:
Fietsster en kind aangereden op de Molenstraat (3 foto’s)
Helmonder (21) gepakt na wilde kilometerslange achtervolging
 Burgemeester Blanksma sluit 3 drugspanden

Donderdag 12 oktober:
Helmonder van het Jaar 2017 wordt …
1e Zitting van de adviescommissie Jeugdlintjes met Karsten (foto)
Na 3 jaar nog steeds overvolle ochtendtreinen naar Eindhoven
Ontwerp van het nieuwe Havenpark bijna onthuld
Filmpje van het oogsten van de hennepvelden

Woensdag 11 oktober:
 B&W beantwoordt raadsvragen na tragische waterongeval
 Brandgevaarlijke woningen en mogelijke prostitutie

Dinsdag 10 oktober:
Uitvaart Nederlands elftal op groot scherm bij Franske
 In 2 dagen 800 stuks winterkleding aan Helmondse minima verstrekt
“Wist niet dat we in de binnenstad een bospad hadden”
 
Fietsster gewond na ongeval op de Hoofdstraat (4 foto’s)
Scooterrijder (35) met soft- en harddrugs opgepakt

Maandag 9 oktober:
Extra boomcontrole op de Pieter Bruegelstraat na stormschade
 Inbreker bij zonnestudio op Europaweg gezocht (foto)
 33 Jongeren beëdigd voor de Helmondse jeugdgemeenteraad (2 + 3 foto’s)
 WC Brouwhorst is 1 van de 10 schoonste winkelgebieden van Nederland

Zaterdag 7 oktober:
Brandweerwedstrijden in Helmond (10 foto’s + video)

Vrijdag 6 oktober:
Nieky Holzken opent de Burger King officieel (12 foto’s)
Motorrijder vliegt door hekwerk in de Rijpelberg (2 foto’s)

Donderdag 5 oktober:
Na omwaaien stevige boom nu dikke vallende takken in woonstraat (2 foto’s)
 Wie pinde met gestolen pas van 91-jarige vrouw? (3 foto’s)
4 Foto’s van de demonstrerende basisschoolleraren

Woensdag 4 oktober:
4 filmpjes bij ‘Jeroen is de leukste meester van Nederland
De eerste openingsdag overtrof alle verwachtingen van Burger King Helmond
 Aanleg slimme Heeklaan-verkeerslichten gestart (3 foto’s)

Dinsdag 3 oktober:
Traumaheli bij ernstig ongeval met 2 gewonden (3 foto’s)
Celstraffen tot 22 jaar geëist voor de fatale overval op Mien Graveland
Helmondse Burger King vanaf vandaag al dagelijks geopend (16 foto’s)

Maandag 2 oktober:
Nieuwe pand Jobfactory, Super Sociaal en Ruilwinkel officieel geopend
• Jubileumwedstrijd Helmond Sport – VFL Bochum

Het inmiddels oude Nieuw Helmonds nieuws sinds 2011

2reacties

Tuerlings: In gedachten bij je

Op zondag 17 september kreeg ik een whatsapp berichtje van mijn broertje dat mijn weekend en week daarna behoorlijk op zou schudden. Luc, de broer van een van zijn beste vrienden, lag na een voetbalwedstrijd in het ziekenhuis en de vooruitzichten waren somber. De dag erna kreeg ik opnieuw een berichtje. Luc was overleden. Ik heb hem helaas nooit persoonlijk gekend, maar het kwam zo dichtbij dat het me toch heel erg aangreep.

Een week later, de dag na het bijzonder mooie afscheid, zou mijn eigen voetbalseizoen beginnen. Luc had lange tijd bij dezelfde club gespeeld als ik, dus we begonnen met een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd. Lees verder »