Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

5reacties

Van den Bogaard: de jeugd heeft de toekomst

Ik word vaak raar aangekeken als ik vertel dat ik in de politiek zit. De eerste reactie is vaak iets in de trant van: ‘’Wat bijzonder! Ben je daar niet wat jong voor?’’. Politiek is echter niet alleen voorbehouden aan oudere grijze mannen en vrouwen, maar is van en voor iedereen. Dit was voor mij dan ook een belangrijke reden om de politiek in te gaan. Ik ben politiek actief geworden omdat ik jongeren meer bij de politiek wil betrekken en vond dat jongeren te weinig gehoord worden in de (lokale) politiek. De gemiddelde leeftijd van de gemeenteraad in Helmond ligt boven de 50 jaar. Onze jongere inwoners worden dus op dit moment minder goed vertegenwoordigd in de gemeenteraad.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
8reacties

Containers in brand gestoken in de Rijpelberg

In de Rijpelberg zijn vannacht op verschillende plekken afvalcontainers in brand gestoken. Die brandstichtingen vonden plaats tussen 04.45 en 05.30 uur. Op de Weg door de Rijpel zijn op 2 plekken containers in brand gestoken, op het Twentehof is een container in brand gestoken en op het Scheerderhof gebeurde dat op 2 locaties, ruim 20 meter van elkaar. In die laatste straat stond 1 van de containers dicht bij de huizen. Bij die woning zijn de kerstlichtjes verschroeid en liep de schutting schade op. De politie doet onderzoek. Zij roepen getuigen op om met hen contact op te nemen via 0900-8844.
Pim Verkoelen maakte de 6 foto’s.Lees verder »

16reacties

Brand verwoest paardenstallen in Stiphout

Om 23.28 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Peppeldonk. Bij aankomst bevond de brand zich op de nabij gelegen Elsdonk. Hier stonden enkele paardenstallen in brand. Een deel daarvan is door de brand verloren gegaan. De brandweer die met meerdere blusvoertuigen en een watertank ter plaatse was, kon door een scheiding in het dak te maken een deel van de stallen behouden. Waardoor de brand is ontstaan is ons niet bekend. De paarden stonden gelukkig in de wei tegenover de stallen. Het materiaal in de stallen en een caravan zijn verloren gegaan.
Om 00.13 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was. Daarna waren zij nog enige tijd bezig met het nablussen van de brand. De brandweer van Helmond en Nuenen waren ter plaatse.
Harrie Fotografie maakte de 11 foto’s.Lees verder »

36reacties

Brug voltooit Helmonds deel snelfietspad

Met de aanleg van een fietsbrug over het kanaal ter hoogte van de Vlisco wordt de snelfietsroute Helmond-Eindhoven op Helmonds grondgebied afgerond. De totale projectkosten bedragen circa 2,4 miljoen euro. De werkzaamheden starten tegen de zomer. In het najaar van 2020 wordt de brug opgeleverd. Daarmee maken de betreffende partijen wat betreft Helmond hun belofte uit 2017 waar dat de snelfietsroute eind 2020 gereed zou zijn.Lees verder »

17reacties

Heesakkers: Autoluw of Autoschuw centrum?

Het jaar zit erop en het einde van het decennium krijgen we er gratis bij. Het Helmondse nieuws dat me van dit decennium het meest is bijgebleven, is de brand in ‘t Speelhuis. Het is inmiddels al 8 jaar geleden. Het unieke theater, waar je je in een circus waande, was één van de eerste plaatsen waar ik op date ging toen ik met een Helmondse verkering kreeg. Mooie herinneringen dus.Lees verder »

8reacties

Meisjes in het rood

Rood is een mooie kleur. Het is de kleur van de liefde, van het leven en van vrolijkheid. En wie wil opvallen draagt rood. Dat is een oude truc die communicatie-adviseurs graag gebruiken om hun clientèle beter voor het voetlicht te brengen. De kleur heeft ook een nadeel. Je moet wel weten wanneer je haar draagt en zeker wanneer je haar niet moet dragen. Dit laatste is blijkbaar onvoldoende tot onze burgemeester doorgedrongen!Lees verder »

42reacties

€ 10.000 voor minima met huisdieren

“Huisdieren hebben een belangrijke waarde in het leven van veel mensen. Zeker als mensen door armoede niet meer voor hun dier kunnen zorgen, speelt het Dierenasiel/de Dierenambulance een belangrijke rol. We trekken jaarlijks 10.000 euro extra uit voor ondersteuning aan deze organisatie.” Deze afspraak uit het coalitieakkoord (pdf) gaat B&W nu uitvoeren. In eerste instantie krijgt de Stichting Dierenambulance eenmalig een extra subsidie van 10.000 euro. Voor dat bedrag zorgen zij dat Helmondse minima op vertoon van een inkomensverklaring:Lees verder »

12reacties

Man opgepakt voor mishandelen jongen

De politie heeft gisteravond een 30-jarige man aangehouden voor openlijke geweldpleging op de Hermelijnstraat in de Binnenstad. Rond 20.00 uur kregen zij de melding dat er een jongen werd mishandeld door een aantal mannen. Ter plaatse treffen de agenten de gewonde 17-jarige jongen aan. De tiener raakte dusdanig gewond dat hij met de ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht.Lees verder »

12reacties

Burgemeester bezoekt 100-jarige

Mevrouw Vincent-van Vijfeijken werd zaterdag 100 jaar. Deze bewoonster van Het Hurkhuis aan de Hurksestraat vond het zelf maar lastig om te geloven dat ze al 100 was. Telkens vroeg ze: “Weten jullie het zeker? Ben ik echt al 100 jaar?”
In haar versierde woonkamer was ze die dag het stralende middelpunt. En ondanks dat ze zich niet altijd bewust was van wat er nou precies werd gevierd, genoot ze volop van de sfeer en het gezellig samenzijn met familie, medebewoners en de medewerkers van de woonzorglocatie. Lees verder »

9reacties

Jaar cel voor duwen vader van trap die overleed

De rechtbank Oost-Brabant spreekt een 26-jarige Helmonder vrij van het opzettelijk doden van zijn vader. Wel is hij schuldig aan de fatale gevolgen van een val van de trap. Het slachtoffer verloor namelijk mede door een duw van de verdachte zijn evenwicht. Bij de val liep hij zulk hoofdletsel op dat hij later in het ziekenhuis overleed. De rechtbank legt een gevangenisstraf op van 1 jaar voor mishandeling; het uitdelen van de duw terwijl het slachtoffer op de trap stond.Lees verder »

19reacties

Gewelddadige winkeldief opgepakt bij Jumbo

archieffotoZondag kreeg de politie een melding van winkeldiefstal met geweld bij de Jumbo aan de Azalealaan in Helmond Oost. Een 24 jarige mannelijke verdachte werd aangehouden voor winkeldiefstal met geweld, zware mishandeling en bedreiging met de dood. Dat meldde wijkagent Johan Meeuwsen vanochtend. De verdachte is voorgeleid aan de hulpofficier en is in verzekering gegaan.

13reacties

Tuerlings: Venten ongewenst

Verkopers van energiecontracten wekken vaak irritatie op. Sinds de komst van het bel-me-niet-register (waar ze zich lang niet altijd aan houden), proberen ze het ook op andere manieren. Door bij mensen langs de deur te gaan bijvoorbeeld. Afgelopen maand had ik er maar liefst vier aan de deur. Toevallig had ik drie weken eerder een energiecontract afgesloten via prijsvergelijkingssite pricewise.nl, dus ik wist wat mijn kosten waren. Alle vier zeiden ze dat ze me een goedkoper contract aan konden bieden dan het contract dat ik net had afgesloten. Ze wilden zelfs de opzegboete voor me betalen én ik zou een unieke welkomstbonus krijgen als ik met hen (hun energiemaatschappij) in zee ging. Ik kan me heel goed voorstellen dat wanneer je je niet in energiecontracten verdiept hebt, zo’n aanbod erg verleidelijk is, zeker wanneer het aanbod zó mooi lijkt en je het financieel toch al niet makkelijk hebt.Lees verder »

Sportieve wedstrijd, soms te sportief

Stiphout Vooruit tegen SV Brandevoort was een sportieve match die pas in de laatste 10 minuten een echte wedstrijd werd. Toen ontstond er een spannend duel waarbij de uitploeg voor het eerst deze wedstrijd liet zien het gras op te willen vreten voor een goed resultaat. Hoe sportief het duel was bleek in de tweede helft toen de goed leidende scheidsrechter Mike van Lokven een discutabele beslissing nam in het nadeel van de tricolores. Lees verder »

9reacties

2 Auto’s frontaal op elkaar in Helmond Noord

Op de Uiverlaan in Helmond Noord heeft gisteravond rond 8 uur een ongeval plaatsgevonden tussen 2 personenauto’s. De auto’s zijn frontaal op elkaar geklapt met flinke schade tot gevolg: beide auto’s zijn total loss. Er raakte 1 bestuurder gewond. Die persoon is naar het ziekenhuis gebracht met onbekende verwondingen. 
Pim Verkoelen maakte de 4 foto’s.Lees verder »

61reacties

Rieter: Helmond, voldoe je tegenprestatie!

Het blijft een lastig vraagstuk: hoe gaan we om met ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’. De populatie is zeer divers: mensen met een (lichte) verstandelijke beperking, met schulden, met psychische problemen of de zogenoemde ‘klassieke’ bijstandsgerechtigden. Niet al die mensen zijn geschikt voor de (reguliere) arbeidsmarkt, maar een deel wel en dat wil je, mede in hun eigen belang, ook benutten. In 2015 werd voor deze doelgroep de participatiewet in het leven geroepen. De gedachte is dat iemand die een bijstandsuitkering krijgt iets terug moet doen voor de samenleving. Die verplichting zou moeten bestaan in de vorm van een formele tegenprestatie. Als Helder Helmond zijn we het hiermee eens! In hoeverre houdt Helmond zich daaraan?Lees verder »

6reacties

Wandel nu al door de nieuwe Knip (video)

Na een jarenlange voorbereiding gaat het Dr.-Knippenbergcollege deze maand daadwerkelijk starten met de bouw van hun nieuwe school. Een modern onderwijsgebouw op Campus de Braak dat een prikkelende omgeving moet gaan worden voor zowel de leerlingen als de medewerkers.
De eerste impressies van het ontwerp van architectenbureau RoosRos waren inmiddels te zien op de website, maar nu is er een video gemaakt waarin je in feite al virtueel door dit gebouw kunt lopen. Onderaan staat die ‘wandelvideo’.Lees verder »

2reacties

Wijkontwikkeling, wethouder Gaby vertelt

In Helmond ontwikkelen we de komende jaren de slimste wijk van Europa, Brainport Smart District. Dat is belangrijk. In Helmond hebben we onszelf de afgelopen decennia internationaal bewezen op het gebied van vernieuwende stedenbouw. Brandevoort, Suytkade en Dierdonk zijn daar mooie voorbeelden van, waar vele Helmonders met veel plezier wonen. Met Brainport Smart District laten we als slimme stad zien dat we ook de stedenbouwers van de toekomst zijn. Voor de Helmonders van nu en van de toekomst!Lees verder »

22reacties

Heksenketel eindigt in politie-aangifte

SC Helmondia tegen RKPVV werd een heksenketel die voor scheidsrechter Brian Versteegh eindigde in een hel. Na de goedgekeurde gelijkmaker in de 93ste minuut van Helmondia waarbij de grensrechter onterecht voor buitenspel vlagde was er een flink handgemeen. Speler Tonny van de Wijst duwde de arbiter eerst in zijn rug, Helmondia-spelers probeerden de scheids te beveiligen en gingen om hem heen staan. Lees verder »