Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
1reactie

Officiële opening Westwijzer op Valentijsdag

Op Valentijnsdag gaat het kleurrijke Wijkhuis-Brede school in Helmond West officieel open. Op vrijdag 14 februari is er een openingsprogramma met ’s morgens een deel voor de kinderen van de basisschool en kinderopvang én de officieel genodigden. ’s Middags is er een open dag tussen 14.30 uur en 19.00 uur. Iedereen die geïnteresseerd is hoe het gebouw aan de Cortenbachstraat eruit ziet of wil weten wat je er allemaal kunt doen, kan dan een kijkje komen nemen. De slogan is niet voor niks: ‘Waar je welkom bent’.
Westwijzer is een multifunctioneel gebouw, waar jong en oud terecht kunnen voor allerlei activiteiten. Het wordt dé ontmoetingsplek voor de wijkbewoners. Naast de 213 leerlingen van de samengevoegde Maria- en Troubadourschool, biedt het gebouw onderdak aan gebruikers van het wijkhuis, Spring kinderopvang & peuterspeelzaal, consultatiebureau en sporthal. Deze groepen delen de ruimtes met elkaar. Zo kan de wijkraad ’s avonds vergaderen in de lerarenkamer en kunnen de wijkbewoners samen komen in het wijkhuis, dat ook dienst doet als aula voor de school.
Er is ook ruimte voor mensen die op zoek zijn naar ondersteuning, bijvoorbeeld van de LEVgroep of de Zorgboog. De sportzaal biedt ruimte voor onder andere voetbal, dansen, turnen en judo. De mooie openbare culturele zaal biedt ruimte voor activiteiten zoals biljart, kinderoptredens, dansvoorstellingen, kaartavonden, kienen, koersbal of sinterklaasavonden.

Foto door Pressvisuals

Westwijzer is het meest duurzame gemeentelijke gebouw van Helmond. De energierekening zal laag zijn, omdat er veel gebruik wordt gemaakt van daglicht en de lichaamstemperatuur van de mensen in het gebouw. Verder wordt er driedubbel glas gebruikt dat zorgt voor een optimale isolatie. Ook is de ventilatie op een slimme manier geregeld; per ruimte en klas afzonderlijk, zodat er geen energie verloren gaat.
Helmond West is een wijk met een kleine 5.000 inwoners vlakbij het stadscentrum van Helmond. Wijkhuis-Brede school Westwijzer ligt in het hart van deze stadswijk.

Luidruchtige geluidsapparatuur en bewoner door politie meegenomen

Vannacht heeft de politie om 01.30 uur alle geluidsapparatuur in beslag genomen van een bewoner op de Azalealaan. De aanleiding daarvan was dat er daar voor de zoveelste keer geluidsoverlast was.
Tijdens die inbeslagname was de man behoorlijk opstandig aldus wijkagent Johan Meeuwsen. Enkele minuten nadat de politie was vertrokken, was hij weer aan het schreeuwen en begon hij met de huisraad in zijn woning te gooien. Hierop werd hij door de politie aangehouden voor burengerucht en voor de nacht ingesloten in hoofdbureau van de politie in Eindhoven.

4reacties

Vrouw (83) overvallen in woning Brouwhuis

Een 83-jarige vrouw is vanavond overvallen in haar woning in de Roerstraat in Brouwhuis. 2 Mannen drongen rond half 10 haar woning binnen. Voor zover bekend gebruikten zij geen wapens en vielen er geen gewonden.
De daders gingen er na de overval vandoor met een onbekende buit. Volgens de politie is de vrouw heel erg geschrokken. Agenten zijn een onderzoek in de woning gestart en er volgt ook een buurtonderzoek. Er is nog niets bekend over het signalement van de daders.
Harrie Grijseels maakte de eerste foto.

16reacties

Van de Brug: Lokaal liberaal

Column Serge van de Brug Raadslid VVD HelmondLaat ik beginnen om iedereen een heel goed en vooral gezond Nieuwjaar toe te wensen!
Wat zal 2014 ons brengen? Niemand weet het. Wat ik wel weet is dat het jaar bol staat van de evenementen. Wat te bedenken van de Olympische Spelen in Rusland of het WK-voetbal in Brazilië.
Een evenement wat mij bezighoudt zijn echter de Gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Het belang van de verkiezingen is, zoals onze burgemeester ook al onderschreef, “groot”.Lees verder »

2 Helmonders in Zuid-Holland aangehouden vanwege een hennepkwekerij

De politie heeft vandaag een hennepkwekerij  in een woning in Ter Aar (gemeente Nieuwkoop) in de provincie Zuid-Holland aangetroffen en ontmanteld. Een 44-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Helmond zijn ter plaatse aangehouden.
De politie had eerder al informatie verkregen dat er vermoedelijk een hennepkwekerij in de woning aanwezig was. Hierna is er een onderzoek verricht waarna er dinsdag in de woning is gekeken. In de woning werden 550 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. De planten en apparatuur worden vernietigd.
In samenwerking met de woningbouwvereniging is de huurder van het pand, de 43-jarige verdachte, ook per direct uit de woning gezet.

Trio vast na reeks diefstallen oa in Helmond

De politie heeft maandag- en dinsdagochtend een 45-jarige man uit Deurne en een vader en zoon van 44 en 23 jaar uit Deurne en Ommel aangehouden. Ze worden verdacht van een reeks van zeker 25 diefstallen die vanaf juli 2013 zijn gepleegd in Oost-Brabant en Noord-Limburg, waaronder in Helmond.
Het vermoeden bestaat dat het drietal bijna dagelijks op pad ging voor het plegen van de diefstallen, waarbij voornamelijk goederen van of met ijzer werden meegenomen vanaf de openbare weg of bedrijventerreinen. Ze zouden honderden voeten van verkeersborden hebben gestolen, maar ook oprijplaten, bouwhekken, fietsen, reclameboren, containers, verkeersborden, prikkeldraad en een paardentrailer. In een enkel geval was er sprake van braak om de spullen mee te nemen. De 44-jarige man wordt er verder van verdacht zeker vier keer te hebben getankt zonder te betalen in zowel Brabant als Limburg. De diefstallen in Brabant vonden plaats in onder meer Deurne, Helmond, Liessel, Vlierden, Heusden, Eindhoven, Geldrop, Son en Breugel, Milheeze. In Limburg werden spullen gestolen in Ysselsteyn, Vredepeel, Oostrum, Venray, Venlo.
In het onderzoek is nauw samengewerkt tussen de politie van Brabant en Limburg. Uit de aangiftes die bij de politie binnenkwamen, maar ook op basis van verklaringen van getuigen, kwam de mogelijke betrokkenheid van het drietal naar voren. De vader is dinsdag aangehouden in het Huis van Bewaring in Grave, waar hij al vast zat voor andere feiten. Het drietal zit vast voor verder onderzoek.

1reactie

Zware medicijnen gestolen uit auto

Uit een personenauto die geparkeerd stond op de hoek van de Molenstraat en de Spitsmuisstraat zijn maandagochtend zware medicijnen gestolen.
De medicijnen, waaronder morfine en dormicon, zaten in een rode stoffen beautycase met daarop blauwe en gele bloemen. Volgens de politie leveren de medicijnen geen gevaar op voor de volksgezondheid, maar kunnen ze wel gevaarlijk zijn voor kinderen. Daarom vraagt de politie bij het aantreffen van de beautycase direct te bellen naar 0900-8844.

Fietsendief steelt in zijn eigen straat

Zondag rond 03.30 uur ’s nachts werd er een fiets gestolen uit een schuur op de Piet Heinstraat. Een getuige belde de politie. Na een kort onderzoek van de politie werd een 20-jarige verdachte in zijn woning in dezelfde straat aanhouden.
De fiets is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar en er werd een proces-verbaal opgemaakt. Dat meldde wijkagent Johan Meeuwsen vanochtend.

16reacties

Plaatsing 54 meter lange brug (foto’s)

In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 januari wordt de nieuwe brug voor voetgangers en fietsers naar station Helmond getransporteerd en gemonteerd. De brug wordt in 3 delen vervoerd vanaf het bedrijf Meulendijks aan de Ringdijk (op het industrieterrein) naar het station. Het grootschalig transport met 3 diepladers vindt plaats tussen 1.00 en 6.00 uur.
Het grootste brugdeel is 26 meter lang en de 2 overige delen hebben ongeveer een lengte van 14 meter. Als de brugdelen bij het station zijn gearriveerd, worden deze op hun plek getakeld en aan elkaar gelast. Zo ontstaat een voetgangers- en fietsersbrug van 54 meter lang, die over de nieuwe onderdoorgang gaat. Fietsers en voetgangers kunnen straks via de brug van de nieuwe fietsenstalling naar het station en andersom.Lees verder »

Politie zoekt eigenaar sieradendoosje

Vanmorgen werd in de berm bij de rotonde Brandevoortsedreef een zwart sieradendoosje (zie foto) met inhoud aangetroffen. In het doosje zaten nog diverse sieraden en andere kleinere spullen. Dit doosje is mogelijk weggenomen bij een woninginbraak. De politie wil graag in contact komen met de eigenaar van dit sieradendoosje met inhoud.

17reacties

€15.000 vuurwerkschade voor gemeente

Tijdens de afgelopen jaarwisseling (en in de periode daarvoor en daarna) is er in Helmond door vuurwerk voor 15 duizend euro schade veroorzaakt aan gemeentelijke eigendommen. Als het aan de gemeente Helmond ligt, komt er bij de komende jaarwisseling een forse beperking van de afsteekperiode. De gemeente wil dat er slechts 4 uur vuurwerk afgestoken mag worden: van 22.00 uur op 31 december tot 02.00 uur op 1 januari. Nu mag je op de laatste dag van het jaar al om 10.00 uur beginnen met vuurwerk af te steken. Ook zou er beter gehandhaafd moeten worden op illegaal vuurwerk, vindt de gemeente Helmond. Maar over dergelijke maatregelen heeft de gemeente weinig te zeggen, dat is aan de rijksoverheid.
Dat alles blijkt uit een rondvraag van de NOS bij de gemeente Helmond en andere Nederlandse gemeenten.
Die 15.000 euro vuurwerkschade is overigens een derde van de schade bij de jaarwisseling  2012/2013 toen die schade 45.000 euro bedroeg. Ook dit jaar betalen de Helmonders de kosten, want de gemeente zal die doorberekenen in de gemeentelijke belastingen.

2 x € 10.000 voor 2 maatschappelijke doelen

Lunchroom De Keyser en het project “Muziek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel” van Stichting Kunstkwartier ontvingen vanmiddag na het Nieuwjaarsconcert Helmond ieder een cheque van 10.000 euro.
Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft, een initiatief van Rotaryclub Helmond, organiseerde voor de negende keer dit nieuwjaarsconcert. In de aula van het ROC Ter AA speelde het Euregio Jeugdorkest (een internationaal symfonieorkest met 97 musici) voor ruim 400 bezoekers.
In hun speeches benadrukten Arjan van den Biggelaar (voorzitter van Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft) en Peter de Witte (Rotaryclub Helmond) de doelstellingen van dit concert: “De stad Helmond jaarlijks een uniek concert aanbieden en het verwerven van middelen om lokale maatschappelijke doelen financieel te kunnen ondersteunen.”

Op de foto v.l.n.r. Peter de Witte (Rotaryclub Helmond), Esther Hartzema (Stichting Kunstkwartier), Jacqueline Ooms (Lunchroom De Keyser en Stichting SWZ), Arjan van den Biggelaar (Helmond Ontvangt – Helmond Geeft) en Alex Thomas (Lunchroom De Keyser).
De Keyser ondersteunt mensen in het zo zelfstandig mogelijk leren werken ondanks hun beperking. Het is een leerwerkbedrijf bedoeld voor volwas­senen met een afstand tot de arbeidsmarkt en gespecialiseerd in het be­geleiden van mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). De 10.000 euro wordt aangewend om Lunchroom De Keyser bekender en aantrekkelijker te maken voor het publiek; meer klanten te kunnen ontvangen en daardoor meer werkgelegenheid te kunnen bieden aan cliënten van De Keyser. Lunchroom De Keyser is een onderdeel van Stichting SWZ.
Het project “Muziek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel” biedt cliënten van Stichting SWZ de kans zich via kunst- muziekbeoefening te uiten en hun horizon te verbreden. Stichting Kunstkwartier is het Centrum voor de Kunsten in Helmond en de muziekschool in Geldrop-Mierlo en Nuenen. Stichting SWZ ondersteunt mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking en mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) in alle fasen van hun leven.

1reactie

Fietsendief vanochtend aangehouden

De politie heeft zondagmorgen rond 6.30 uur een 20-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning.
Wat eerder was er een melding binnen gekomen dat een jongen de toegangsdeur van een appartementencomplex had vernield en daar een fiets had weggenomen. Aan de hand van de getuigenverklaringen kon de politie de verdachte achterhalen. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Nieuw Helmonds nieuws in januari 2014

Alleen het nieuwe Helmonds nieuws publiceren wij hier, voor het andere nieuws kijk je bij de krantVrijdag 31 januari:
 Schoorsteenbrandje in de Rijpelberg
 Politie pakte er 5+1 bij 2 alcoholcontroles
 Helmond Sport huurt Kenny Teijsse van FC Utrecht
 Bijzondere aanbesteding ism de zorg- & welzijnspartijen

Donderdag 30 januari:
 Tweede D66-er Helmond trekt zich terug met update

Woensdag 29 januari
• Inbreker 6 maanden later gepakt
 Dodelijk slachtoffer in Deurne blijkt Helmonder (19)

Dinsdag 28 januari:
• Belangrijke vraag voor wie stadsverwarming heeft
 Gedupeerden Easy Life beschuldigen nu de curator
 Bowie Recycling is vandaag failliet verklaard
Celstraffen tot 4 jaar voor 5 Helmondse drugshandelaren

Maandag 27 januari:
 Dochter slaat moeders keuken kort en klein (2 foto’s)
 Levensgevaarlijk rijgedrag Helmonder na gebruik GHB
 Personeel Bowie Recycling vanochtend voor dichte deur

Weekend 25 en 26 januari:
 Helmond is de droogste van Nederland in 2013
 Viertal gezocht ivm 2 zware mishandelingen Update
Wiens fiets stalen 3 jongens? Update: gevonden
Prins Briek XLI van de Keiebijters is nu bekend

Vrijdag 24 januari:
 Voormalig XTC-laboratorium gisteren ontmanteld (2 foto’s)
Holzken gehuldigd tijdens Helmond Sport – Excelsior
 13 Belangrijkste wegwerkzaamheden dit jaar (kaartje)
Arno Geul houdt in Zoetermeer juist een slag om de arm

Donderdag 23 januari:
 7 Extra digitale flitspalen eind januari
In 1 jaar kwamen er 19% meer Helmonders met een WW-uitkering

Woensdag 22 januari:
 Restanten van voormalig XTC-laboratorium aangetroffen
 Gestolen Renault (van de bewakingsbeelden) is gevonden
 Dame (91) in Limburg beroofd door Helmondse jongen (14)
 Nepwapen en drugs in gestolen wagen (+ aanvulling)

Dinsdag 21 januari:
 Op 1 januari was er een recordaantal van 89.253 Helmonders
 23 Keer te hard op Dorpsstraat in Stiphout
 Eerste hennepkwekerij 2014 opgerold in de Rijpelberg
 Aanslag gemeentelijke belastingen komt eraan
Man sloeg zijn vrouw en kneep haar keel dicht

Maandag 20 januari:
 Bewegende bewakingsbeelden ivm de diefstal van een auto UPDATE
Politie zoekt getuigen van straatroof door 3 daders
 135 Leerlingen lopen stage bij regionale bedrijven
2 Verdachten aangehouden voor kopstoot in de AH XL
 Actie Fets & Win stopt, de fietsenstallingen blijven gratis

Weekend 18 & 19 januari:
 7 Foto’s van de Cacaofabiek vanuit de hoogte
 Helmondse HEMA-winkeldief gepakt in Sint-Oedenrode
 5 Foto’s van het hijsen van de voetgangersbrugdelen
Stand van zaken grondsanering Rijpelberg
Politie vindt 2 honden en hun baasjes

Vrijdag 17 januari:
 Geen treinen richting Deurne
 12 Foto’s van ’t spectaculaire transport 54 m lange voetgangersbrug station

Donderdag 16 januari:
 Officiële opening Westwijzer op Valentijsdag
 Luidruchtige geluidsapparatuur en bewoner meegenomen

Woensdag 15 januari:
 Woningoverval bejaarde vrouw Update:signalement van de daders
 Raadslid Maarten Janssen niet op lijst D66 Helmond
 De gestolen zware medicijnen zijn weer terecht

Dinsdag 14 januari:
 Bejaarde vrouw (83) overvallen in woning Brouwhuis (foto’s)
 Helmonders in Z-Holland gepakt voor hennepkwekerij
 Trio gearresteerd na reeks diefstallen oa in Helmond
• Zware medicijnen gestolen uit auto
 Fietsendief steelt in zijn eigen straat
• Donderdagnacht plaatsing van 54 meter lange voetgangersbrug NS-station

Maandag 13 januari:
 Beveiliger AH XL kreeg kopstoot, bewegende beelden van de verdachten
 Politie zoekt eigenaar gevonden sieradendoosje ( met foto)
Definitieve kandidatenlijst Helder Helmond (in 2 delen)

Zondag 12 januari:
 2 x € 10.000 voor 2 maatschappelijke doelen
Woningbrand vanmiddag in ’t Haagje (met 2 + 5 foto’s)
20-Jarige fietsendief vanochtend aangehouden

11reacties

Beveiliger bij AH XL kreeg kopstoot

Op vrijdagavond 22 november 2013 wordt er rond 21.45 uur een 44-jarige man mishandeld in de AH XL aan de Torenstraat. De politie heeft beelden van de verdachte en toont die maandagavond op tv.
Het slachtoffer is werkzaam als beveiliger en was op dat moment aan het surveilleren in die supermarkt. Toen de beveiliger zag dat een man spullen in zijn jas stopte sprak hij de man daarop aan. De man reageerde direct heel agressief en gaf het slachtoffer vervolgens een kopstoot. Er ontstond een worsteling waarbij de verdachte nogmaals probeert de beveiliger een kopstoot te geven. Ander winkelpersoneel is op de mishandeling afgekomen en probeert de verdachte tegen te houden. Dit lukt niet en de verdachte rent weg.
Beelden van de verdachte laat de politie maandagavond zien in het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant. De uitzending morgen begint om 18.10 uur en wordt ieder uur herhaald tot dinsdag 17.10 uur. Wie de verdachte herkent kan dan bellen naar 0800-6070 of bel M. 0800-7000 en meld misdaad anoniem.

26reacties

Helmond op TV bij Kanniewaarzijn

Gisteravond was Helmond aan de beurt in het VARA-televisieprogramma ‘Kanniewaarzijn’. In het onderdeel ‘Weggegooid geld’ werd uitgelegd waarom de vorig jaar geopende Sluis 7 (zie foto en persbericht (Word-document) van de gemeente) een verspilling van 7,5 miljoen euro aan overheidsgeld is. Dat item van 4 minuten kun je hieronder terugkijken vanaf minuut 09.25. Dit goed bekeken programma had gisteren 1,6 miljoen kijkers.
Theo van Mullekom (fractievoorzitter van Helmond Aktief) werkte mee aan dit tv-item. Dat deed hij, zo liet hij ons weten, omdat hij als raadslid al in 1999 tegen de 2 vaste bruggen links en rechts van de Veestraatbrug was. Hij wilde verkleinde ophaalbruggen, die ook nog eens veel goedkoper waren en veel beter pasten bij de grote Veestraatbrug. “Maar Theo zag het niet goed, de rest wel, want ze waren allemaal voor die vaste bruggen” zo blikt hij terug.