Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

44reacties

Q&A ongeregeldheden Helmond Sport – MVV

Martijn Rieter van Helder Helmond stelde vandaag maar liefst 14 schriftelijke vragen aan B&W naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd Helmond Sport – MVV in april. 
Hieronder zijn raadsvragen (Questions) voorafgegaan door zijn inleidingen. Zodra we de antwoorden (Answers) van het college hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
65reacties

Hond met steen om nek in kanaal: taakstraf

De politierechter van rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist 2 Helmonders veroordeeld voor het doden van een hond. Een 28-jarige man krijgt een taakstraf van 120 uur plus 2 weken voorwaardelijke gevangenisstraf. De 25-jarige eigenaar van de hond moet een taakstraf van 100 uur verrichten.
De 25-jarige Dennis H. haalde begin dit jaar een Staffordshire terriër (zie ter illustratie deze foto) uit het asiel. In april ging hij met de hond op bezoek bij zijn 28-jarige vriend Gradus S. waar de hond naar het kind van de vriend hapte. Daarop heeft de vriend de hond geslagen en geschopt. Later zei de vriend dat de hond dood moest.Lees verder »

29reacties

Helmond is weer 2 slimme kruispunten rijker

Sinds vandaag hebben de kruispunten Marktstraat-Binderseind en Binderseind-Heistraat intelligente verkeersregelinstallaties. Software haalt daar tot op 500 meter afstand continu signalen binnen van de autonavigatiesystemen, lussen in de weg en verkeerscamera’s. Met die gegevens wordt realtime de meest optimale doorstroming berekend en bepaald wie er op dat moment een groen verkeerslicht krijgt. In deze video wordt de werking nader uitgelegd. Uit verkeerssimulaties blijkt dat de wachttijd er met 22% en de CO2-uitstoot met 15% in theorie verlaagd kan worden. Lees verder »

Het waterschap onderzoekt de visstand

Sinds 1 september tot halverwege oktober onderzoekt waterschap Aa en Maas de visstand in onder andere de Goorloop en de Aa vanaf Helmond. Per type water (sloot of stromend water) bepalen de onderzoekers of de visstand gezond en natuurlijk is. De resultaten van het onderzoek worden in de eerste maanden van volgend jaar verwacht.
Zij beoordelen de waterkwaliteit op basis van de hoeveelheid en diversiteit aan waterplanten, waterinsecten en vissen in het water. De resultaten gebruiken zij voor de rapportage in het kader van de Europese Kaderrichtlijn Water. Daarnaast kunnen de onderzoeksresultaten aanleiding zijn om maatregelen te nemen om de waterkwaliteit te verbeteren. Maatregelen zijn bijvoorbeeld het aanleggen van natuurvriendelijke oevers als paai- of opgroeiplaatsen voor jonge vissen of het aanleggen van vispassages. Het visstandonderzoek herhalen ze elke 6 jaar.
Tijdens het onderzoek besteden de onderzoekers veel zorg aan het welzijn van de vissen. Nadat de vissen gevangen zijn, gaan ze in kuipen met water en bepalen de onderzoekers de soort en de lengte. Vervolgens zetten ze de vissen weer terug in het water.
Afhankelijk van de diepte en breedte van het water, vangen de onderzoekers de vissen met een zegen of een elektrovisapparaat. Een zegen is een groot net dat met de hand door het water wordt getrokken. Bij elektrovissen worden de vissen licht verdoofd met stroom. Vervolgens vangen de onderzoekers ze met een schepnet. Deze laatste methode gebruiken de onderzoekers alleen in de ondiepe (oever)zone.
Dit onderzoek wordt bewust in het najaar uitgevoerd. Dan is de kans op vissterfte klein, omdat de watertemperatuur dan niet te hoog is en het zuurstofgehalte niet te laag. Door de droogte en het warme weer van afgelopen zomer heeft het waterschap al in juli alle werkzaamheden, dus ook visonderzoeken, in alle watergangen stopgezet. Vanaf september starten deze weer. Warm zomerweer komt steeds vaker voor, dus er wordt nagedacht om de periodes voor visonderzoek structureel aan te passen. Ook investeert het waterschap in onderzoeksmethodes waarbij vissen helemaal niet meer gevangen hoeven te worden. Bijvoorbeeld bij het nemen van DNA-monsters in het water, camera’s en elektronische vistellers bij vispassages.

47reacties

Zorgblogger maakt indruk bij RTL Late Night

Verpleegkundige Tommie Niessen (27) uit Helmond was gisteravond te gast bij RTL Late Night. Uit het 11 minuten durende interview met Twan Huys bleek dat het niet alleen kommer en kwel in de zorg is, maar ook heel gezellig met hem kan zijn. Met blogs, vlogs én sinds vandaag ook een boek wil hij zijn vak van het beroerde imago af helpen. En dat blijkt aan te slaan: ruim 46 duizend mensen volgen hem al op Facebook, een dikke 10 duizend op Instagram en zelfs minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid won advies bij hem in.
Gisterenavond keken er 396.000 mensen van 6 jaar en ouder naar: 

8reacties

Vrijwilligerspenning voor mevrouw Vervoort

Mevrouw Vervoort-Nuijten heeft vandaag de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen voor haar jarenlange inzet als vrijwilligster voor onder andere het ziekentriduüm, de Zonnebloem en de Zorgboog. In het TOV gebouw kreeg zij de onderscheiding uit handen van wethouder Harrie van Dijk.
In 1978 is zij gestart als vrijwilligster in de zorgsector met het vervoeren van deelnemers aan het ziekentriduüm. In de jaren die daarop volgende verrichtte zij steeds meer werkzaamheden voor het triduüm en sloot de ziekensectie zich aan bij de Zonnebloem. Naast haar activiteiten voor de Zonnebloem is mevrouw Vervoort al 20 jaar actief voor De Zorgboog en verricht zij al 20 jaar parochiewerk voor de parochies H. Lambertus en De Goede Herder. Bovendien is zij sinds 3 jaar actief als vrijwilligster voor Stichting Truckers Day.
De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan mevrouw E.W.C. Vervoort-Nuijten de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.

Wecycle-actie op Korenaer en Praktijkschool

Foto: WecycleDe Korenaer en Praktijkschool Helmond gaan voor gouden sterren met een duurzame inzamelactie. Tot 18 november zamelen deze scholen afgedankte kleine elektrische apparaten in en ontvangen daarvoor een beloning en een certificaat met zoveel mogelijk gouden sterren. Deze inzamelactie wordt georganiseerd door de stichting Wecycle.
De inzamelactie heeft een educatief karakter: de scholen ontvangen een speciale krant met puzzels en informatie over recycling van apparaten en lampen. Om het geleerde in praktijk te brengen, zamelt een school tenminste 75 kleine apparaten in. Iedere deelnemende school ontvangt hiervoor een beloning (boekenpakket, karaokeset of digitale camera) en een Wecycle Recycle Certificaat met 1, 2 of 3 gouden sterren. Om 3 gouden sterren te krijgen, zamelt de school minimaal 250 kleine apparaten in. Daarnaast doneert Wecycle voor elke deelnemende school een verjaardagspakket aan stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen hun verjaardag kunnen vieren met cadeautjes en traktaties. 
Onder het moto ‘jong geleerd, oud gedaan’ organiseert Wecycle al jaren inzamelacties op scholen. “Kinderen komen al op jonge leeftijd in aanraking met meerdere elektrische apparaten,” zegt Jan Vlak, directeur van Wecycle. “Denk aan een telefoon, elektrische tandenborstel, spelcomputer of radio. Maar ook het lampje dat naast hun bed staat, is een apparaat. We willen daarom al vroeg bijbrengen dat deze spullen na afdanking moeten worden ingeleverd voor recycling.”
Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doet zij voor 6 producentenorganisaties waarbij 1750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. Wecycle heeft 10.000 inzamelpunten in Nederland en werkt samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Al het e-waste dat zij inzamelen, wordt voor 97 procent nuttig toegepast, zo laat de stichting weten. In 2017 zamelden zij 107 miljoen kilo e-waste in waardoor een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 werd vermeden.

5reacties

Oudere man op scootmobiel aangereden

Om 15.11 uur rukten de hulpdiensten voor een ongeval op de Weg naar Bakel in Dierdonk. Daar werd een oudere man op een scootmobiel aangereden door een personenauto. De zwaargewonde man is met onbekende verwondingen per ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De opgeroepen traumahelikopter werd korte tijd later weer gecanceld.
In april raakte daar een fietser gewond bij het oversteken.
Pim Verkoelen maakte vanmiddag de onderstaande 3 foto’s.

50 Jaar het gezicht bij Van Oorschot Mode

foto: Wim van den BroekZondag staat Jan van den Eijnde precies 50 jaar in de modezaak van Van Oorschot Mode. In die winkel aan de Veestraat wordt deze 67-jarige dan ’s middags in het zonnetje gezet.
In mei 2011 kreeg hij van onze toenmalige stadsdichter Wim Daniëls het eerste exemplaar van de gedichtenbundel Helmond. Reden was dat 1 van de 26 gedichten daarin over hem ging. Wim Daniëls heeft dat gedicht nu een beetje aangepast, hieronder lees je het resultaat:

Ode aan Jan van den Eijnde
 
Sinds 1968
werkt hij bij Van Oorschot Mode
in de Veestraat in Helmond
Jan van den Eijnde
geplaveid in een pak
maar plooibaar
en met een lach
achter ogen
die met de jaren
weker zijn geworden
 
1968 was het jaar waarin
Martin Luther King werd vermoord
evenals Robert Kennedy
de schrijver John Steinbeck overleed
en ook Lou de Palingboer en Kees van Dongen
Anky van Grunsven en Wim Helsen
werden geboren net als 
Chris Boardman en Johann Olav Koss
Boardman en Koss zijn
intussen al met pensioen maar
Jan van den Eijnde
werkt nog altijd
bij Van Oorschot Mode
toonaangevend in kwaliteit

Colberts, pakken
dassen, jassen
jurken en japonnen
en pantalons natuurlijk
de hongkonggriep heerste
Jan Janssen won 
de Tour de France
en ‘Kom uit de bedstee mijn liefste’
van Egbert Douwe
werd een nummer-1-hit
maar nooit dacht Jan destijds 
bij het horen van dat nummer
en van andere top-1-hits, zoals
Heidschi Bumbeidschi van Heintje
dat hij 10, 20, 30, 40 jaar
en uiteindelijk zelfs 50 jaar
Van Oorschot Mode
trouw zou blijven
 
Het leven heeft zijn sporen 
nagelaten, ook bij Jan
toch staat hij er nog altijd
fier, gesteven en gestreken
maar dus wel plooibaar ook
breekbaar en
zacht

112reacties

Hardrijders in voetgangersgebied aangepakt

Vanaf deze maand gaan de politie, Helmond Marketing en de gemeente gezamenlijk de overlast van (brom)fietsers en scooterrijders in het centrum van onze stad aanpakken. Bewoners, ondernemers en bezoekers hebben regelmatig klachten over het gedrag van bestuurders die met hun scooter of brom- of snorfiets in het voor hen verboden centrumgebied rijden. Zij voelen zich daardoor niet veilig. Het gaat vooral om klachten over hard en roekeloos rijden.Lees verder »

29reacties

Goorlooppark wordt zaterdag geopend

De herinrichting van Park Goorloop, het natuurgebied tussen de Warande en het Groot Goor, is nu afgerond. Zaterdag wordt dit ‘groene hart van Helmond’ officieel geopend. 
De realisatie van het park had veel voeten in de aarde. Al in 2008 is gestart met het ontwikkelen van de eerste plannen van dit bijna 17 miljoen euro kostende project. In 2013 meldde de gemeente dat het in 2015 gereed zou zijn. Dat werd dus niet gehaald, in dat jaar werd de eerste helft (Goorlooppark Noord) geopend en de foto rechtsboven gemaakt. Lees verder »

8reacties

3 Drugsdealers aangehouden in Dierdonk

De politie hield gistermiddag 3 mannen aan op een parkeerplaats aan de Dierdonklaan in Dierdonk. Het drietal uit Helmond (21, 20 en 19 jaar oud) wordt verdacht van de handel in harddrugs.
De politie had het vermoeden dat de mannen drugs verkochten op straat in Helmond en hield ze daarom in de gaten. Van hen werden er 2 eerder dit jaar ook al aangehouden vanwege de handel in harddrugs. Nadat de collega’s zagen dat 2 mensen daadwerkelijk drugs kochten bij het trio werden de klanten aangehouden. Zij zijn nadat ze een verklaring hebben afgelegd weer in vrijheid gesteld.
Ondertussen werden de mannen gevolgd en uiteindelijk ook aangehouden. Bij hen werd een handelshoeveelheid harddrugs (cocaïne en heroïne) aangetroffen. Ook de auto waar zij op dat moment in reden is in beslag genomen voor verder onderzoek. De 3 Helmonders zijn in verzekering gesteld.

1reactie

Alerte inbraakmelding leidt tot 3 arrestaties

Net na middernacht werden 3 Litouwse mannen in de kraag gegrepen. Dit na een alerte melding van een inbraak in een woning.
Bij de meldkamer kwam gisteren rond 23.45 uur een telefoontje binnen over een inbraak in een woning aan de Burgemeester Krollaan. Het alarm bleek af te zijn gegaan. Een raam van het pand was opengebroken en de woning was doorzocht. Terwijl we bij de woning bezig waren met onderzoek kwam een tweede melding binnen van een verdachte situatie bij een pand aan de Mierloseweg. Agenten zagen op het terrein een auto staan met daarin 2 personen en een man die de benen nam. De 3 verdachte mannen (24, 24 en 32 jaar) zijn daar kort na middernacht aangehouden. De aangetroffen auto is in beslag genomen. Het trio zit vast voor verder onderzoek.
Door de snelle en alerte meldingen die bij de meldkamer binnenkwamen kon de politie direct naar de locaties in Helmond gaan en zagen zij kans om de 3 verdachten op te pakken.

Wat algemener:
Volgens de politie weten bewoners zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan je weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer je dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties (zoals vaak gedacht wordt), maar zeker ook wanneer je getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer je een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

5reacties

Cadeautje voor élke Helmondse mantelzorger

Ook dit jaar krijgen de mantelzorgers in Helmond een cadeautje voor hun inzet voor hulpbehoevende inwoners uit onze stad. De gemeente startte daarvoor deze maand een waarderingsactie.
Zorg jij als mantelzorger (ook als je buiten Helmond woont) voor een Helmonder die langdurig ziek is of een beperking heeft? Dan kun je als blijk van waardering een cadeautje aanvragen. Volwassen mantelzorgers kunnen dan kiezen uit een cadeaubon ter waarde van 70 euro of dat geldbedrag. Mantelzorgers tot 18 jaar krijgen een Gift Card Pathé van 40 euro.
Door het invullen van een beperkt aantal van je gegevens op een formuliertje kun je dat cadeau tot en met uiterlijk 31 oktober aanvragen. Dat kan via de website van de LEVGroep of via de papieren exemplaren bij de receptie van hun kantoor aan de Penningstraat. Wachten je liever tot 19 september of 10 oktober? Dat kan, want dan staat er in De Traverse en De Loop een uitknipbon waarmee je de cadeaubon of het geldbedrag ook nog kunt aanvragen.
Niet onbelangrijk: “De cadeaubon telt niet mee bij uw inkomen en heeft geen gevolgen voor een eventuele uitkering, zorgtoeslag of huurtoeslag. Het geldbedrag wordt wel aangerekend als boedelbestanddeel bij de VTLB-berekening in het kader van een schuldsaneringstraject.”

Vrijwilligerspenning voor mevrouw Hoek

foto: Pressvisuals.comMevrouw Hoek-van Ettro heeft heeft vrijdag de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen voor haar 25-jarige vrijwilligerswerk in het Elkerliek Ziekenhuis. De onderscheiding werd uitgereikt door wethouder Gaby van den Waardenburg.
De afdeling Vrijwillig Patiëntenvervoer van het Elkerliek Ziekenhuis bestaat ruim 35 jaar. Een groep vrijwilligers ondersteunt de verpleging door middel van het vervoeren van patiënten. Mevrouw Hoek is al 25 jaar wekelijks actief als vrijwilligster op deze afdeling.
Haar onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor B&W aanleiding geweest om aan mevrouw A.G.A.M. Hoek- van Ettrode vrijwilligerspenning van de gemeente toe te kennen.

53reacties

Vrouw (18) vermist vanuit de Rijpelberg

https://www.deweblogvanhelmond.nl/wp-content/uploads/2015/05/vermist-Helmond-vierkant.jpgEen 18-jarig vrouw is sinds vannacht 02.30 uur vermist vanuit de omgeving van de Rijpelberg. Tot vanochtend 07.15 uur werd zij niet aangetroffen en de politie zoekt verder.
De vrouw is in bezit van een zwarte Audi A1 met als kenteken 90-XDS-8. Meer informatie over haar werd er tot op dit moment niet bekend gemaakt.
De politie vraagt om hen te bellen op 0900-8844 als je tips hebt.

In de reacties hieronder staan updates.

81reacties

12% Minder shoppers in ons centrum

Winkelende damesIn de eerste helft van dit jaar waren er in het centrum 11,8% minder bezoekers tijdens de openingstijden van de winkels dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van de gemeente. Die laat daarvoor met behulp van Bluetooth- en Wifi-signalen 24/7 passantentellingen doen.
Met in totaal 1,7 miljoen unieke bezoekers in die 6 maanden is dat nog altijd een flink aantal. Maar met zo’n 160 winkel- en koopzondagen betekent het verschil van 195 duizend bezoekers dat er dagelijks twaalfhonderd shoppers minder zijn in het gebied rond de Veestraat, Ameidestraat en de Markt.
De dalende trend is de laatste jaren duidelijk. Want ook in de voorgaande jaren bleek het aantal shoppers (bezoekers als de winkels in het centrum open zijn) daar terug te lopen. 

Aanvullend een zin die was weggevallen in bovenstaande tekst:
Landelijk daalde de totale winkelstraatdrukte in het eerste half jaar met 1,6% ten opzichte van die periode vorig jaar.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws in september 2018

Alleen het nieuwe Helmonds nieuws publiceren wij hier, voor het andere nieuws kijk je bij de krantWeekend 29 & 30 september:
• Publiek genoot op slotdag Carat-concerten in Warande, foto’s Harrie Fotografie
 Foto opening van het 13e Blaasfestijn, meer info
 2 Gewonden bij keukenbrand in Brandevoort (2 foto’s)

Donderdag 27 september:
 Raadsvragen over maaltijdondersteuning bij (dementerende) ouderen
 ‘Onduidelijk waarom het aantal shoppers in het centrum met 12% daalde’
 Geld slechtziende man weggenomen na ’t pinnen (foto’s)
 Wegafsluitingen Rivierensingel en Rijpelbaan

Woensdag 26 september:
 Brandje op balkon in de Binnenstad (foto)
 Hennepkwekerij in aanbouw en adresfraude in 3 huizen
• Steekpartij vannacht in Helmond Noord (4 foto’s) + update

Dinsdag 25 september:
• Bouw Waterburcht Luyvestein op Suytkade gaat nu wel van start
Gewapende woningoverval in ’t Haagje (foto’s) + updates
Vandaag precies 74 jaar geleden bevrijding Helmond (filmpje en foto’s)

Weekend 22 & 23 september:
• Bevallen de slimme centrum-kruispunten in de praktijk?
Burgemeestersdag in Helmond (6 + 1 foto’s)

Vrijdag 21 september:
 Nog geen oplossing voor de stankoverlast in Brouwhuis en de Rijpelberg
 Boom valt op woning in Mierlo-Hout (5 foto’s)

Donderdag 20 september:
Foto van de muurschildering op de zijwand van de bieb
• B&W: er staan geen bomen langs het spoor die overlast geven
 De eerste 6 impressies van de nieuwe KFC
Brandje op het dak van De Goede Herder (3 + 4 foto’s)

Woensdag 19 september:
14 Bekeuringen in het voetgangersgebied van het centrum

Dinsdag 18 september:
Explosievenonderzoek op sportpark De Braak (+ 2 foto’s)
 Helmonder (52) gepakt na steekincident in Mierlo-Hout

Maandag 17 september:
• PvdA: verdeling van nieuwe Heistraat-huurwoningen is oneerlijk
 Bavaria opent morgen Pub-op Store in de Veestraat
Video van de fietstocht ivm de Nationale Sportweek
 Onze gemeente reageert wel op tijd op e-mail

Weekend 15 & 16 september:
• Foto van de start van de fietstocht Nationale Sportweek
• De eerste 13 zijn bekeurd in voetgangersgebied centrum
 Automobilist gewond na ongeval op de Europaweg (5 foto’s)
 SP-raadsvragen over verkeersonveiligheid bij scholen

Woensdag 12 september:
• Vrijdag start de verhuur van 52 huurwoningen in de Heistraat

Dinsdag 11 september:
• Waterschap onderzoekt visstand in Goorloop en Aa

Maandag 10 september:
 Vrijwilligerspenning voor mevrouw Vervoort
• Terugkijktip: HomeComputerMuseum was op TV bij SBS6
 Wecycle-actie op de Korenaer en Praktijkschool

Weekend 8 & 9 september:
Oudere man op scootmobiel zwaargewond na aanrijding (3 foto’s)
 2 Foto’s van de opening van Park Goorloop vanochtend

Vrijdag 7 september:
50 Jaar het gezicht bij Van Oorschot Mode

Donderdag 6 september:
 15 Dagen sporten uitproberen tijdens Nationale Sportweek
• De hennepkwekerij aan de Esdoornhof is opgerold

Woensdag 5 september:
• 8 Raadsvragen over dalend aantal shoppers in centrum
Goorlooppark wordt zaterdag geopend

Dinsdag 4 september:
3 Drugsdealers aangehouden in Dierdonk
 Arrestatie 3 Litouwse mannen door alerte inbraakmelding

Maandag 3 september:
Cadeautje van 40 of 70 euro voor élke Helmondse mantelzorger

Weekend 1 & 2 september:
• De vermiste vrouw (18) dood in kanaal gevonden (6 foto’s)
 Vrouw (18) vermist vanuit de Rijpelberg
Van de 145 te-hardrijders in Stiphout hadden er 142 geluk

Het inmiddels oude Nieuw Helmonds nieuws sinds 2011