Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

9reacties

Paul Smeulders nu lid van de Tweede Kamer

Zojuist is Paul Smeulders beëdigd als lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal voor GroenLinks. Vorige week was hij nog wethouder in Helmond. Hoewel hij in Den Bosch woont, is hij toch de enige Helmonder in het Nederlands parlement. Als geboren Helmonder en opgegroeid in Mierlo-Hout hoort hij nu met zijn 30 jaar bij de 3 jongste van de 150 parlementsleden.
Op een woensdagavond in september in 2007 spraken we hem voor het eerst. Plaats van handeling was de Velvet Lounge op de Steenweg, het opstarten van politieke columns op de weblog was het gespreksonderwerp. Dat regelde hij in een paar weken en vervolgens was hij 3 jaar lang 1 van de 4 columnisten. Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
3reacties

Inzittenden verlaten auto na aanrijding

Op de rotonde met de Rembrandtlaan en de Rijpelbaan reed vanavond rond kwart voor 8 een personenauto met meerdere inzittenden tegen een lantaarnpaal. Die inzittenden zijn hierna te voet verder vertrokken zonder zich om de auto te bekommeren. De politie heeft hen een stuk verder aangetroffen. Wat de oorzaak van het ongeval is geweest is ons niet bekend, de politie doet er onderzoek naar. Er zouden geen gewonden zijn.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staat een update.

Motor rijdt op personenauto (3 foto’s)

Een motorrijder raakte vanavond een personenauto aan achterkant terwijl de auto afdraaide. Dat ongeval vond plaats op de kruising van de Venuslaan en Waterleliesingel. De motorrijder wordt in de ambulance (die om 19.55 uur werd gealarmeerd) behandeld aan zijn verwondingen maar hoeft niet mee naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar oorzaak van het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

Het lampje brandt dus Anne wil iets vragen

Antwoord geven op de vraag van de docent, meeschrijven, praten met klasgenoten. Anne (12) uit Helmond doet weer mee in de les, maar dan op afstand. Dankzij KlasseContact zit zij virtueel in de klas. De ‘KPN Klasgenoot’ in de klas legt een verbinding tussen de leerling thuis of in het ziekenhuis en de leerlingen op school. Op die manier kan deze leerling uit m1a van het Jan van Brabant College weer meedoen met de lessen.
Door haar ziekte kan zij langdurig niet naar school. Gelukkig biedt KlasseContact uitkomst: met de interactieve beeld- en geluidsverbinding kan zij lessen volgen op afstand. Vanaf de laptop of tablet bestuurt de leerling ‘de Klasgenoot’, een apparaat met 360 graden-camera, die in de klas staat. De leerling kan de camera draaien om rond te kijken in de klas en inzoomen op het bord. Een virtuele vinger opsteken kan ook; er gaat dan een lampje op de Klasgenoot branden. Zo ziet de docent dat Anne iets wil vragen of zeggen.
De Klasgenoot wordt mogelijk gemaakt door KlasseContact; een landelijk project van EDventure en het KPN Mooiste Contact Fonds. Het doel van KlasseContact is zorgen dat leerlingen die vanwege een chronische of langdurige ziekte niet naar school kunnen, toch lessen kunnen volgen. De Klasgenoot is een steuntje in de rug voor chronisch en langdurig zieke leerlingen, zodat ze het gevoel hebben er toch bij te horen. “Zo vallen ze niet buiten de boot” zegt Annemarie Kaptein, directeur van EDventure. “En dat is essentieel, zeker voor scholieren. Direct contact met leeftijdsgenoten is enorm belangrijk voor hun ontwikkeling.” In totaal maken jaarlijks honderden zieke leerlingen in heel Nederland gebruik van KlasseContact.

2reacties

Helmonder gepakt na overval op vrouw (91)

In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 oktober vorig jaar werd een toen 91-jarige vrouw in haar woning aan de Molenkampseweg in Best in haar slaap overvallen. Het politieteam dat de zaak onderzoekt hield vandaag een 30-jarige Helmonder aan die zij hiervan verdenken.
De vrouw werd aan het einde van die nacht in haar slaap verrast. Een overvaller dwong haar vrij ruw om met hem naar beneden te gaan. Hij bond de vrouw vast op een stoel en ging op zoek naar buit. Als de vrouw probeerde om hulp te roepen, duwde de overvaller haar ruw de mond dicht. Volgens verklaring van het slachtoffer had de verdachte op enig moment kennelijk de indruk dat zij het bewustzijn was verloren, want hij ging er zonder buit vandoor. De vrouw wist zichzelf te bevrijden en kon alarm slaan. Zij raakte licht gewond en is door ambulancepersoneel behandeld. Een collega van Harrie Fotografie en Pim Verkoelen maakte de ochtend daarop foto’s.
Uit het forensisch onderzoek van de politie bleek dat bij de overval waarschijnlijk een tweede persoon betrokken is geweest, die het slachtoffer niet heeft gezien. Tijdens dat onderzoek werd ook DNA-sporenmateriaal veilig gesteld dat mogelijk van 1 van de daders is. Dit is voor analyse naar het NFI gezonden. De tweede overvaller is nog voortvluchtig en de politie doet nader onderzoek naar zijn identiteit.
Heb je informatie die de politie kan helpen de tweede overvaller te pakken? Zo ja, dan wordt je verzocht om 0900-8844 te bellen en te vragen naar de districtsrecherche in Eindhoven. Anoniem je informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

2reacties

Helmond heeft Nederlands leukste kapster

Hair & Style van kapster Meggy Saris is uitgeroepen tot de leukste ZZP-Kapper van Nederland. De publieksjury verkoos haar met 267 internetstemmen in die categorie met een gemiddelde rapportcijfer van 9,67. In zowel Noord-Brabant als Helmond werd zij gevolgd door de in Brandevoort gevestigde Lindseys kapsalon die tweede werd in die categorie voor Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP).
De in Mierlo-Hout gevestigde Meggy Saris reageert enthousiast. “Hoe gaaf is dat je met je mooie kleine bedrijf, zo’n grote prijs in de wacht kan slepen. Wat een waardering van de stemmers en klanten! Ben zo ontzettend trots op deze prestatie.”
De Award Uitreiking vond zondag plaats tijdens The Hair X-perience in de Evenementenhal Gorinchem, naar eigen zeggen Nederlands grootste kappersevenement. Daar gaven oa Miss Nederland Nicky Opheij, Fred van Leer, Maan (de winnares van The Voice of Holland in 2016) en DJ Phalerieau & MC Aleinde Lon acte de presence. De presentatie was in handen van Kim Kötter.

7reacties

Fietser en oergevoel

Afgelopen week reed een automobilist, pal voor mijn neus, een fietser aan op de oversteek die daar juist is aangelegd om het jonge grut dat in grote getalen door onze wijk rijdt te beschermen. Allemaal tieners die in Helmond Noord naar school gaan en zich daar voorbereiden op hun toekomst als volwassene. De gemeente beschermt deze vrolijk fietsende jeugd met fietspaden en goed aangegeven oversteekplaatsen waar zij voorrang hebben. Zo ook op dit overzichtelijke punt waar het vaak raak is. Automobilisten, wat mankeert jullie?Lees verder »

1reactie

Nieuw Helmonds nieuws in juni 2018

Alleen het nieuwe Helmonds nieuws publiceren wij hier, voor het andere nieuws kijk je bij de krantZaterdag 30 juni:
 Helmonder Stijn Smeulders lijsttrekker PvdA Brabant

Vrijdag 29 juni:
Auto ramt lantaarnpaal en verkeerszuil (3 foto’s) 
Prikkelarme zomerkermis duurt dit jaar een uur langer

Donderdag 28 juni:
Vanaf morgen onttrekkingsverbod oppervlaktewater
Einde zedenonderzoek inzake jonge vrouw langs het kanaal 
• Politieonderzoek naar smaad door briefschrijver

Woensdag 27 juni:
Politie achtervolgt inbrekers in Stiphout (3 foto’s) + update
 Picnic bezorgt vandaag eerste boodschappen in Helmond

Dinsdag 26 juni:
• Politie zoekt zojuist gevluchte vernieler in Stiphout + updates
• 14 Maanden cel geëist tegen Helmonder voor seks met minderjarige prostituee
• Geen hogere eigen Wmo-bijdrage ondanks kostenstijging
 3 Helmonders opgepakt voor handel in harddrugs

Maandag 25 juni:
• Zo’n 20 vaten met drugsafval gevonden in Brandevoort
Man gewond bij woningbrand Brouwhuis (foto) + update

Zondag 24 juni:
Frontale aanrijding op het industrieterrein (4 + 1 foto’s)

Vrijdag 22 juni:
Ree verdronken in het kanaal (2 foto’s)
Geen Helmonds verzamelmuseum in Vlisco-graveerderij

Donderdag 21 juni:
Winkelcentrum Elzas Passage verkocht voor 25 miljoen
 Heel veel misstanden geconstateerd op industrieterrein
116 Kansen voor inbrekers in Dierdonk

Woensdag 20 juni:
• Justitie eist morgen 1 miljoen van fraudepsychiater Jos G.
Duo gepakt voor handel in harddrugs in het Centrum

Maandag 18 juni:
• B&W wil horecapaviljoen aan zuidzijde van Havenpark

Zaterdag 16 juni:
 Poes zat al 2 dagen vast in boom (3 foto’s)

Vrijdag 15 juni:
• Brandweer redt in visdraad verstrikte eend (3 foto’s)
4 Mannen cel in voor woninginbraken (4 foto’s van hun aanhouding)

Donderdag 14 juni:
Joey Godee (ex-Helmond Sport) gaat naar hoofdklasser

Woensdag 13 juni:
• 2 Tieners aangehouden voor handel in drugs

Dinsdag 12 juni:
Coppens International heet voortaan Alltech Coppens
Concept programma Eerste Divisie voor Helmond Sport
• Brand vanochtend bij Buvo op industrieterrein (4 foto’s)

Maandag 11 juni:
Vrijwilligerspenning voor Wilma Michielsen van de Dierenambulance

Zaterdag 9 juni:
Hulpeloze gewonde vrouw aangetroffen (3 foto’s)
Vrijwilligerspenning voor Erica ‘scouting’ Jansen + update
 Raadsvragen over mogelijk hogere eigen Wmo-bijdrage

Vrijdag 8 juni:
Minste zwerfvuil bij Basisschool Silvester-Bernadette
• Gisteren 170 te-hardrijders betrapt op de Gerwenseweg
Stage van verstandelijk gehandicapten bij de gemeente (3 foto’s)

Donderdag 7 juni:
• The Seafood Shop in Amsterdam blijft voorlopig nog open
• 4 Raadsvragen over de Helmond Sport-functie van oud-wethouder Stienen
• En wéér een autobrand, dit keer in Helmond Noord (5 foto’s)

Woensdag 6 juni:
De hennepkwekerij op het To Hölscherplein is opgerold
• Forse toename eikenprocessierups in Helmond

Dinsdag 5 juni:
Inzittenden verlaten auto na aanrijding (2 foto’s) + update
Motor rijdt op personenauto (3 foto’s)
Lampje brandt: klasgenoot Anne wil iets vragen
 Helmonder gepakt voor overval op hoogbejaarde vrouw
Helmond heeft Nederlands leukste ZZP-kapster

Maandag 4 juni:
 Nieuwe locaties textielcontainers

3reacties

Nieuwe locaties textielcontainers

Op weg naar een klimaatneutraal Helmond in 2035 optimaliseert de gemeente Helmond de textielinzameling door hierop de regie terug te nemen. Het doel van de gemeente is om het gescheiden inzamelen van textiel voor hergebruik te bevorderen, meer textiel in Helmond te houden en de lokale werkgelegenheid te stimuleren. Dit heeft tot gevolg dat er meer textielcontainers zijn bijgekomen en dat sommige locaties zijn veranderd. De 44 locaties voor textielinzameling staan op www.deafvalapp.nl of kun je vinden via de gratis app: DeAfvalApp.
Door de regie te nemen op de inzameling, sortering en eventuele verkoop van textiel zorgt de gemeente ervoor dat het gescheiden inzamelen van herbruikbare materialen verbetert door eigen stadsbrede voorzieningen. De voordelen van het scheiden van textiel zijn rechtstreeks voor de inwoners. Het inzamelen en sorteren van het textiel creëert in Helmond werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast wordt de herbruikbare kleding beschikbaar gesteld aan Helmondse minima. “Deze maatregel draagt sterk bij aan onze ambitie een duurzame stad te zijn. Ook komt het ingezamelde textiel ten goede aan de minima in de stad. Oftewel: het gescheiden inzamelen heeft veel voordelen en die benutten we hiermee maximaal” aldus wethouder Gaby van den Waardenburg. Welke organisatie dat op zich gaat nemen, moet nog worden bepaald.
Alle verenigingen en stichtingen kunnen zich aanmelden voor het plaatsen van een textielcontainer op hun terrein. Hier staat een vergoeding tegenover. De gemeente neemt iedere aanvraag voor een textielcontainer in behandeling. Daarbij wordt rekening gehouden met de spreiding van textielcontainers in de wijken en een goede bereikbaarheid van de textielcontainers op alle dagen van de week. Verenigingen en stichtingen kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected] of contact op te nemen met het Klant Contact Centrum 14 0492.

In een reactie hieronder staat een update.

11reacties

De Cacaofabriek verbiedt ‘Allah’-kunstwerk

De Cacaofabriek heeft een niet-bestaand kunstwerk van de Bredase beeldend kunstenaar Jordy Koevoets op voorhand verboden. Koevoets wilde met dat kunstwerk het verbod op het afbeelden van Allah ter discussie stellen. Dit wilde hij doen door een imaginair beeld op te roepen van Allah middels een korte, bewust niet beledigende tekst, zo liet hij weten via zijn persbericht (pdf). Volgens Koevoets was de kunstcommissie in eerste instantie zeer enthousiast over dit conceptuele ‘Allah’-kunstwerk. Vanwege de mogelijke gevaren werd het idee voorgelegd aan Jochem Otten, de directeur van De Cacaofabriek. Tot groot ongenoegen van Koevoets reageerde de directeur minder positief in zijn afwijzingstekst:Lees verder »